jueves, 20 de diciembre de 2007

UN JURAT DONA LA RAO AL CREADOR DE "LOS SOPRANO"

Un jurat federal de Nova Jersey (EE.UU.) va donar hui la raó a David Chase, creador de "Los Sopranos", a qui un exjutge d'eixa localitat el va demandar al·legant que ell li havia donat les idees per a desenrotllar el guió de la popular sèrie de televisió sobre el crim organitzat, segons informa Efe.

Robert Baer, exjutge municipal de Nova Jersey, havia demandat a Chase davant del tribunal federal de Trenton (Nova Jersey), perquè sostenia que li va explicar en un tour de tres dies com funcionava i actuava la màfia en eixe estat dels Estats Units.
Baer va assegurar que el creador de "Los Sopranos" va tindre la idea de fer la sèrie després que li concertara diverses cites amb detectius de la policia i altres experts i l'acompanyara als llocs en què hi havia actuat la màfia en la zona de Newark-Elizabeth en Nova Jersey.

Chase va visitar este estat veí de Nova York en 1995 quan preparava el guió de l'episodi pilot de la sèrie, anys abans que la cadena HBO acceptara traure la sèrie en antena.

El creador de "Los Sopranos" va decidir refer el guió de l'episodi pilot després que la cadena Fox ho rebutjara.
Per a això va comptar amb l'assessorament de Dan Castleman, cap de la divisió d'investigació en la fiscalia de Manhattan i considerat un expert en la màfia.

Després d'hora i mitja de deliberacions, el jurat va decidir que el creador de "Los Sopranos" no haurà de pagar cap compensació econòmica a l'exjutge, segons va precisar en la seua edició online el diari local The Star Ledger.

El demandant, que según Chase no era un expert en la màfia, reclamava 65.000 dòlars de compensació pels seus servicis.

Durant el juí, Chase va assegurar que Baer va prestar un "servici modest" a la sèrie, perquè es va limitar a presentar-lo a gent que tenia experiència en la lluita contra el crim organitzat en Nova Jersey.

Baer, per la seua banda, va considerar que el veredicte era "una victòria moral" perquè reconeixia que li havia prestat servicis a Chase en la seua investigació sobre el crim organitzat, encara que no haja sigut compensat econòmicament per això.

"Los Sopranos", distribuido en EE.UU. Per la cadena HBO i l'últim episodi de la qual va acabar al juny, s'ha convertit en una de les sèries de més èxit en la televisió per cable en este país. A Espanya s'ha emés en Canal + i posteriorment en laSexta, on no va tindre l'audiència esperada.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele