miércoles, 26 de diciembre de 2007

"CLEVER" FINALITZA EL DIUMENGE A TELECINCO

Telecinco oferix este diumenge a la vesprada l'última entrega de “¡Clever!”. El concurs de ciència presentat per Emma García, Mario Picazo i el Profesor Gancedo diu adéu després de complir la seua primera i la que, en principi, serà la seua única temporada, segons ha conegut la premsa especialitzada en televisió.

Estrenat el passat 28 d'octubre, l'espai produït per Magnolia (“Camera café”, “Supervivientes”) no ha aconseguit el seu objectiu, açò és, alçar un dels talons de Aquiles de la cadena de Fuencarral: les vesprades del cap de setmana. De moment, es desconeix quin serà el seu substitut en esta franja, si bé Telecinco baralla la possibilitat d'ubicar ací el debat del reality de supervivència quan este s'estrene, entre altres opcions.

Durant les seues nou emissions, “¡Clever!” ha collit una discreta audiència mitjana del 13.8% de quota de pantalla i 1.683.000 espectadors (uns 2.5 punts per davall del que obtenia l'anterior "Cine On 2"). A més, ha marcat dos mínims consecutius en les últimes setmanes fins a caure a un 10% i 1.207.000 (deu punts per davall de la mitjana de Telecinco este curs).

El programa, que suposava la tornada de Emma García a la cadena després del tancament del veterà “A tu lado” el passat estiu, no ha pogut fer front a la competència. Així, l'edició dominical de “España Directo” (18.2% i 2.218.000) en L'1 i el “Multicine 2” (17.9% i 2.023.000) d'Antena 3 s'han mantingut una temporada com propostes més sòlides d'esta franja.

En favor de "¡Clever!" cal dir que es tractava d'un format prou arriscat -divulgació científica en clau d'entreteniment- per a una cadena les principals apostes de la qual són les sèries de ficció, els magacines de cor i els realities. “¡Clever!”, que cada setmana enfrontava a dos parelles de famosos sobre temes de ciència, era l'adaptació del format homònim alemany de Constantin Entertainment.

La mecànica de “¡Clever!”

Cada entrega de “¡Clever!” inclou onze proves científiques que s'il·lustren per mitjà de demostracions en plató o gravació en exteriors. Una vegada plantejat el fenomen científic a resoldre, els dos equips de famosos invitats han de triar una de les tres possibles respostes i, a continuació, el “professor” procedix a executar l'experiment.

A més d'intentar endevinar la resposta correcta a cada pregunta, els concursants se sotmeten al “Reto Clever”, una prova per parelles en què davant d'una taula i amb idèntics elements tenen un minut de temps per a dur a terme amb èxit el suposat científic plantejat i obtindre així una puntuació especial.

El grup que suma nombre més gran d'encerts s'erigix en el líder de l'edició, mentres que l'altre equip s'enfronta a una “penalització” o castic al final del programa que té a veure amb alguna de les proves plantejades.

Com obtindre il·luminació sense peretes? Com levitar a dos metres del sòl? Per què el pa cau sempre del costat untat de mantega? Són algunes de les incògnites que ha intentat aclarir el xou científic de la cadena. Els aliments, els fenòmens meteorològics, la velocitat dels cossos, els objectes de la vida quotidiana i el regne animal, entre altres molts àmbits, formen part de l'ampli qüestionari de “¡Clever!”.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele