miércoles, 19 de diciembre de 2007

LA SEXTA PRESENTA LES NOVETATS PER AL 2008

laSexta ha presentat a la premsa les novetats de la cadena per a l'any pròxim. Entre elles destaquen dos sèries documentals narrades per reconeguts actors espanyols.

'Gotas de vida' amb Belén Rueda

'Gotas de vida' és una sèrie documental, presentada per Belén Rueda, que recorre 20 racons diferents del Planeta per a intentar delimitar el gran abisme que actualment ens separa, a través del testimoni de 20 persones de diferents races, cultures, religions o circumstàncies però amb un denominador comú: són sers humans amb els mateixos sentiments i emocions, que intenten viure les seues vides de la millor manera possible. La seua visió de la vida ens fa veure, que al cap i a la fi, tots som humans amb un mateix destí i que de nosaltres depén construir un món millor.

Al llarg de quatre episodis [La lluita, El camí, La busca i L'encontre], en les qüestions més profundes del nostre interior en un recorregut que comprén des d'Israel i Palestina fins a Austràlia, passant per Cuba, l'Índia, Tailàndia, Japó, Romania, Iemen, Moçambic, Nepal, Xile, Sud-àfrica i Emirats Àrabs, entre altres llocs.

En este viatge coneixerem Marta, una cubana de 60 anys que ha convertit en el seu llar la piscina d'un hotel abandonat o a Francina, una dona africana, portadora del virus de la sida que viu amb els seus quatre xicotets en una xabola. Ens acostarem també a la vida d'Abu Sukkar, un palestí de 70 anys que tracta de recuperar la seua vida després de passar 28 anys en la presó per detonar una bomba a Jerusalem en 1975; o a la de Peter un holandés establint a Indonèsia, lloc en què va trobar a l'amor de la seua vida.

'Que 30 años no es nada', un repàs a com hem canviat

'Que 30 años no es nada' és una sèrie de quatre documentals (de 75 minuts de duració), que tira la vista arrere per a repassar com ha canviat Espanya des del naixement de la Constitució fa ja 30 anys. Antonio Resines, Anabel Alonso i Rosa María Mateo són els narradors dels documentals.

L'aprovació de la Constitució va ser l'inici d'una sèrie de grans canvis en tots els ordes. Passem de l'amenaça colpista a un exèrcit mixt, professional i molt implicat en missions de pau en l'estranger; de la penalització de l'adulteri als matrimonis entre persones del mateix sexe; d'una Espanya centralitzada a l'estat autonòmic; d'una època en què era legal el treball infantil a l'ensenyança i la sanitat universals; d'acollir a poc més de 150.000 immigrant a més de quatre milions.

La sèrie documental reflexa també canvis de la vida quotidiana com mirar la data de caducitat dels aliments, gest tan comú ara com, però que en el 78 era ciència-ficció, o veure titulars en els periòdics, com Un subnormal mor en accident, impensables en els nostres dies.

"Qué 30 años no es nada" repassarà també les pel·lícules, les cançons o els esdeveniments esportius que ens van impactar i ens han anat canviant durant tot este temps.

A més de recuperar material d'arxiu, la sèrie inclou entrevistes amb quasi un centenar de personatges que de l'una i l'altra forma van ser protagonistes del canvi.

El primer documental, titulat "Cómo hemos cambiado", fa un recorregut pels comportaments, les lleis o els costums que s'han anat transformant al llarg d'estes tres dècades. Antonio Resines és el narrador.

El segon, "Hoy como ayer", repassa el que Roman com el terrorisme d'ETA o la falta d'un acord per a aconseguir un pacte per l'educació, però també el sorteig de la Loteria de Nadal, la cançó de l'estiu o la nostra reivindicació sobre Gibraltar. De la narració s'ocupa Anabel Alonso.

El tercer documental és un resum dels Grans moments del canvi. Es parlarà lògicament del 11-M'o el 23-F, però també de la inauguració dels jocs de Barcelona o de la mort de Xanguet en televisió.

La sèrie es tancarà amb un homenatge als personatges del canvi. Es parla del Rei, dels polítics de La Transició o dels triomfadors de la cultura o l'esport i també de símbols com Naranjito o el bou d'Osborne, o de personatges tan qüestionats com Roldán o el Coix Sagí. Rosa María Mateo és la narradora.

Entre el centenar d'entrevistes realitzades hi ha polítics (Alfonso Guerra, José María Aznar, Jordi Pujol), cantants (Martirio, Rosendo), astronautes (Pedro Duque), esportistes (Miguel Indurain, Juan Antonio Corbalán), empresaris (Pepe Barroso, Amparo Moraleda) i periodistes (Iñaki Gabilondo, Antonio Franco).


Estrena de 'Robin Hood'

'Robin Hood' arriba a laSexta dijous que ve, 4 de gener, en prime estafe, per a lluitar contra la injustícia i l'abús de poder. Es tracta d'una moderna adaptació de la llegenda que mescla acció, humor i romanç.

La ficció, gràcies al seu enginyós guió, ha conquistat el cor de l'audiència al Regne Unit, on va aconseguir en la seua primera temporada una mitjana de 7 milions d'espectadors i va resultar un èxit per a la cadena BBC.

Filmada a Budapest i plena d'humor i de romanç, 'Robin Hood' (Jonas Armstrong) és la història d'un xicot que lluita per acabar amb l'abús d'autoritat del nou Xèrif de Nottingham. Per a aconseguir-ho, compta amb astuts estratagemes i un increïble maneig d'arcs i espases.

La sèrie encarna el clàssic heroi d'acció i manté l'etern romanç entre Marian i Robin, així com les espectaculars baralles amb espases i arcs i la lluita contra la injustícia, la fam d'un poble sotmés a les lleis d'un injust Xèrif i del seu aliat, Sir Guy de Gisborne. La sèrie compta amb un guió ple d'humor i de subtils aportacions contemporànies.

En esta versió de 'Robin Hood', que aporta novetats respecte a les produccions dutes a terme anteriorment, Robin Hood no és el xic perfecte que sempre ha d'obrar de manera impecable. També té mals moments en què les seues reaccions i la seua arrogància poden provocar situacions tenses amb els seus companys proscrits. Esta actitud li fa, si és possible, més humà enfront de les anteriors versions.

La novetat de 'Bones', també els dijous

'Bones', la sèrie d'investigació forense protagonitzada per Emily Deschanel i David Boreanaz, torna a laSexta amb la seua tercera temporada i ho farà els dijous, en horari de màxima audiència

'Bones', que ha arribat a aconseguir quotes d'audiència del 7,9% en laSexta la passada temporada, centra el seu argument en la labor de la doctora Temperance Brennan (Emily Deschanel), una antropòloga forense de prestigi l'especialitat de la qual consistix a resoldre casos criminals complicats gràcies a la informació que alberguen els ossos.

Carregada d'humor i d'intriga, la sèrie compta amb un al·licient molt especial, la química existent entre els seus dos protagonistes, la doctora Brennan i l'agent Booth (David Boreanaz).

Temperance comptarà amb l'ajuda de Angela Montenegro (Michaela Conlin) i la seua parella, Jack Hodgins (TJ Thyne), així com amb el jove expert Zack Addy (Eric Millegan) per a resoldre els misteris que alberguen els ossos. Camilla Saroyan (Tamara Taylor) seguirà càrrec del Departament Forense de l'Institut Jefersonian.

'Shark', als divendres

'Shark', torna amb la seua segona temporada en un nou dia d'emissió, el divendres. “Un juí és la guerra, el segon lloc és la mort; guanyar és l'única cosa que importa”; “la veritat és relativa, tria una que et convinga”; “en un juí amb jurat només hi ha 12 opinions que importen i la teua no és una d'elles” o “el vostre treball és guanyar, la justícia és cosa de Déu” són algunes de les regles per les quals seguirà regint-se un cínic, despietat i al mateix temps brillant James Wood en el seu paper en Shark.

En esta nova temporada, darrere d'un any de treball dins de l'oficina del fiscal del districte, labor que ara exercix Leo Cutler (Kevin Pollak), Shark pot sentir-se orgullós d'haver convençut a la seua excap, Jessica Devlin (Jeri Ryan), que treballe en el seu equip.

Les xiques del departament, Raina Troy (Sophina Brown) i Madeleine Poe (Sarah Carter), que ara han heretat les tàctiques del seu mestre, continuen estant al seu costat. En el costat masculí i després de la marxa de Casey Woodland, que ara treballa en la campanya de reelecció de son pare, Isaac Wright, l'expolicia dels Ángeles, continua sent l'home de confiança de Shark, avantatge que a poc a poc també anirà adquirint Danny Reyes (Kevin Alejandro), un home amb caràcter que no li -te'm a ningú i que formarà part de l'equip esta segona temporada. Per la seua banda, Julie Stark (Danielle Panabaker), la filla de Shark, torna de Nova York amb secrets intrigants.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele