miércoles, 19 de diciembre de 2007

POSSIBLE DENUNCIA ALS GUIONISTES DE LA SERIE "CUENTAME"

Els guionistes de la sèrie de TVE "Cuéntame" van modelar al seu capritx la història de Joan Pla i Joana Biarnés, reporter i fotògrafa del desaparegut diari Pueblo, en els dos últims capítols. Este divendres, ella presentarà una querella contra la productora, Ganga, segons informa El Mundo en un article que reproduïm a continuació pel seu interés.

En el capítol en qüestió, el fill dels Alcàntera se'n va de corresponsal de Poble a Portugal i allí coneix Joana Biarnés, una fotògrafa desenfadada que viu un tòrrid romanç amb el jove reporter. "Mai va ser la meua nóvia i mai ens vam gitar junts", aclarix Pla, el verdader periodista, el que va estar 22 mesos destinat al país luso i va enviar "582 cròniques de la Revolució de les Flores".

D'ell no s'utilitza el verdader nom, però d'ella sí. Ací comença a grinyolar la història. La Biarnés de ficció té un pare Guàrdia Civil corrupte i va cobrir la Marxa Verd marroquí. La real, la primera reportera gràfica d'Espanya, no va xafar Portugal ni El Marroc i va tindre un pare "amorós, un fotògraf de Terrassa que l'única cosa que li va dir a la seua filla és que fóra on volguera però mai fera res que li fera abaixar la mirada". Eixe és el punt més dolorós per a esta catalana que durant molts anys ha regentat un dels restaurants més selectes d'Eivissa.

Tant Pla com Biarnés estan dolguts per la imatge del diari Pueblo que es dóna en la sèrie. "El pinten com una birria de redacció, com una habitació amb quatre taules, quan en realitat ocupàvem 12 plantes d'un edifici i érem més de 200 persones en nòmina", aclarix Pla, ja retirat en el seu Mallorca natal, mentres explica que en la sèrie els pinten "com uns periodistes callats, temorosos. No obstant això, allí es parlava en veu alta. Hi havia cronistes que no callaven ni una. D'aquelles pàgines van eixir coneguts militants comunistes com Raúl del Pozo".

A pesar de tot, tant Pla com Biarnés reconeixen que la sèrie «està ben feta, molt ben dirigida i excel·lentment interpretada. Llàstima que hagen volgut buscar el morbo a costa de la vida i de la memòria dels altres».

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele