miércoles, 26 de diciembre de 2007

CUATRO ESTRENA ESTE DISSABTE "DESAFIO ESTREMO"

Este dissabte 29 de desembre, a les 21,30h., Cuatro estrena 'Desafío Extremo', una sèrie en què es narren les expedicions de l'escalador i pilot lleonés Jesús Calleja de cap a cap del planeta. 'Desafío Extremo' relata en cada episodi les aventures de Calleja en les seues ascensions a les muntanyes més altes de cada continent: Elbrus (Europa), Kilimanjaro (Àfrica), McKinley (Amèrica del Nord), Aconcagua (Amèrica del Sud), Vinson (Antàrtica), Piràmide de Carstenz (Oceania) i Everest (Àsia). A més, "Desafío Extremo" inclou l'ascensió al Lhotse, la quarta muntanya més alta del món, la seua participació en el segon ral·li més dur del món, el Ral·li dels faraons, a Egipte, i una sorprenent travessia en el cor de l'Himàlaia.

Jesús Calleja és un esportista d'elit atípic; s'atrevix a escalar les muntanyes més altes del món i a competir amb moto pels deserts més àrids i aïllats. És una combinació estranya perquè són esports ben distints. I ambdós molt arriscats. De fet, enguany s'ha trencat el muscle en onze trossos i s'ha fracturat la monyica en un greu accident de moto, entrenant en les dunes del Marroc, lesions que li han portat cinc vegades al quiròfan. Entre operació i operació, ha pujat dos muntanyes i ha corregut el Ral·li dels faraons.

Però el que Cuatro aprecia en ell, a més de ser un bon explorador, és la simpatia, la seua capacitat de transmetre humor, emoció i una mirada diferent del món de l'alpinisme. Calleja és un vividor divertit que adora la muntanya però la desmitifica, i que dóna bons i pràctics consells a qui, contagiat per la seua llibertat i la seua passió, vullga llançar-se a l'aventura. Mitja hora amb ell és la millor teràpia per a trencar amb la monotonia de la vida en la ciutat i l'estrés del treball.

La primera aventura: Kilimanjaro

En el primer dels documentals que formen "Desafío Extremo", Jesús Calleja ascendix a la cima del mític Kilimanjaro, la muntanya més alta d'Àfrica. Jesús Calleja viatja al continent africà tres setmanes després de passar pel quiròfan per a arreglar-se una ruptura de monyica. L'acompanya el seu fisioterapeuta, a qui la idea li pareix genial. No pot desperdiciar ni un dia de recuperació després de l'accident de moto que va tindre en les dunes del Marroc que va tindre abans d'emprendre el seu viatge. El Kilimanjaro és una muntanya assequible per a qualsevol persona que estiga en bones condicions físiques. Jesús Carrerons contarà com s'ascendix per l'itinerari més fàcil i concorregut, donant bons consells i acostant a tots els espectadors a un paisatge extraordinari.

El Kilimanjaro té l'encant d'estar rodejat dels millors parcs de fauna salvatge d'Àfrica, així que el més raonable és incloure esta visita quan s'ascendix la muntanya. A les faldes de l'immens volcà entapissat pels glaceres hi ha un vall que s'anomena Synia. Està habitat per poblats Masai, i un espanyol, Julio Teijel, ha muntat amb ells una cooperativa per a gestionar un xicotet “lodge”. Julio, que parla pels colzes en espanyol i en swajili, té ací les tendes de campanya més luxoses que Jesús ha vist en la seua llarga vida d'excursionista. Jesús descobrix als massai i la fauna africana amb ganes d'aprendre, i amb molt d'humor.

Abans d'ascendir-lo, Calleja vol veure el Kilimanjaro des de l'aire. Contracta a Mateo, un jove pilot italià establit en Moshi, i la seua xicoteta avioneta. Amb la porta oberta i amb oxigen medicinal, per si de cas, emprenen una de les ascensions més boges que Jesús, que també pilota, ha realitzat. Però l'espectacle, a 6.500 metres d'altitud, val la pena.

Havent visitat les faldes i el sostre del Kilimanjaro, comença l'ascensió verdadera, a peu i amb un bastó. Ha triat la ruta Marangu, la més turística, per a poder contar com és una senda equipada amb refugis i excusats al llarg de tot el recorregut. L'anomenen “Coca Cola Route”; és la més barata, la més curta i, de llarg, la més usada. El 85% dels visitants tria esta via, molt bella però excessivament ràpida, ja que et planta en la cima en només cinc dies, escassos per a acostumar el cos a la diferència d'altitud. Jesús Calleja s'ha trobat amb més tragèdies de què esperava. I tot a causa d'una mala aclimatació i al fred. Ell insistix en la importància de planificar bé l'adaptació a l'altura i de portar un bon equip. D'esta manera s'eviten problemes i resulta relativament fàcil aconseguir el que s'ha vingut a fer: aconseguir Uhuru Peak, la cima d'una de les muntanyes més elegants i màgiques del planeta.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Temps de Tele

Temps de Tele