martes, 25 de diciembre de 2007

DANIEL DOMENJÓ CONDUIRA "LA LISTA" EN LA 1

El periodista i presentador català Daniel Domenjó ("La caja fuerte", "El enemigo en casa") conduirà "La lista", el nou concurs diari matinal de L'1 de TVE, segons ha conegut la premsa especialitzada en televisió.

El nou espai, adaptació per al nostre país del quiz xou "The Rich List", començarà en breu les seues gravacions. La cadena pública pretén així que "La lista" relleve a partir de gener al "Negociador" (mitja del 14.3% de quota i 841.000 espectadors) de Javier Capitán, de dilluns a divendres, de 13:15 a 14:00 hores.

Com ja vam avançar a Temps de Tele, "The Rich List" és un format creat per 12 Yard Productions ("The weakest link" / "El rival más débil") que basa la seua mecànica a completar llistes de respostes sobre temes de cultura popular.

Produït per Grundy ("Yo soy Bea", "Tienes talento"), "La Lista" és la nova aposta amb què TVE intentarà fer front a "La Ruleta de la suerte" (26.3% i 1.256.000), l'imbatible concurs d'Antena 3 que presenta Jorge Fernández i produïx Martingala ("¿Quién quiere ser millonario?", "La ventana indiscreta").

Domenjó, "expert" en concursos

Amb "La lista", Daniel Domenjó no sols torna a la televisió nacional sinó que presentarà el tercer concurs de la seua carrera. El primer d'ells, "Estar al día" (2005), es va emetre només per al circuit català de La 2.

Posteriorment, va estar al capdavant de "El enemigo en casa" (2006) en les sobretaules de L'1, mentres que el passat estiu va conduir "La caja fuerte" en l'access del horari de màxima audiència de Telemadrid.

La mecànica

El joc de "La Lista" és molt simple i es basa en la premissa que "per a fer-se ric cal completar llistes".

Dos parelles de concursants que no es coneixen entre si fins que arriben al plató competixen per omplir el nombre més gran llistes de respostes possibles relacionades amb temes de cultura popular.

Pel·lícules de Steven Spielberg, cançons d'ABBA, noms de bolets, països que utilitzen l'euro o quadros de Velásquez són alguns exemples de les preguntes de partida.

Una vegada que el presentador formula la pregunta, cada parella de concursants ha de fer la seua aposta sobre el nombre de respostes que seran capaços de donar sense que ho escolte l'equip oponent, que estarà insonoritzat en eixe moment pel programa.

Els concursants només guanyen si són capaços de predir el número exacte de respostes correctes que Sabran donar. Si una parella no aconseguix a encertar el nombre de respostes que havia calculat, perd i gana l'altre equip.

El programa consta de dos rondes, amb dos llistes i una possible tercera llista de desempat. La fase final es resol pel mètode de "mort sobtada", és a dir, el primer que falle ho perd tot i resulta eliminat. El guanyador de cada emissió repetix en la següent entrega amb els diners que haja acumulat.

Països a què ha arribat el concurs

"The Rich List" s'ha venut a la televisió britànica (BBC1, baix el títol "Who dares wins"), Austràlia (Seven), Nova Zelanda (TV1), Alemanya (Sat 1) i França. També es va emetre en la Fox, encara que va ser cancel·lat després d'una sola emissió.

Fins ara, el programa s'ha oferit en format setmanal, sent Espanya el primer país en què "The Rich List" s'emetrà com a tira diària.

Currículum de Domenjó

Premi APEI (Associació Professional Espanyola d'Informadors) en 2003 al Presentador Revelació en l'apartat de televisió, va ser conductor d'El debat de La 2 en TVE i d'altres espais com l'Informatiu Migdia, Catalunya Avui, Any Dalí i Aixa ens$ veuen en TVE a Catalunya, entre altres.

Dels espais informatius va passar a l'entreteniment amb "El enemigo en casa" (La Primera), el seu primer concurs. Després van arribar el programa de reportatges d'investigació "Teleobjetivo' (La Primera) i el desenfadat espai de zapping de televisions del món "Mira lo que ven!" (La Primera).

Posteriorment, va fitxar per Telemadrid per a presentar, junt amb Alejandra Prat, la versió nocturna de "Madrid Directo", emesa els dissabtes en horari de màxima audiència baix el títol de "Directo a la noche". El passat estiu, va conduir en la televisió madrilenya "La caja fuerte", el seu segon concurs fins a la data.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele