lunes, 17 de diciembre de 2007

DE NOU "UNA PREGUNTA PARA USTED" PER A ANDALUSIA I CATALUNYA

Este dimarts torna a TVE i RNE "Tinc una pregunta per a vosté". En esta ocasió, seran els líders de l'oposició de Catalunya i Andalusia els que respondran a les preguntes dels ciutadans. L'espai, amb Artur Mas i Javier Arenas, s'emetrà –En desconnexió per a les seues respectives comunitats- en l'horari de màxima audiència d'este dimarts 18 de desembre.

El passat 20 de novembre es va emetre este mateix format amb els presidents de Catalunya, José Montilla, i Andalusia, Manuel Chaves. En ambdós edicions seran 60 els ciutadans que formularan les preguntes, seleccionats, com en les anteriors ocasions, per l'institut TNS-Demoscopia per a RTVE.

Els participants constituïxen una mostra representativa de la població en què residixen, en este cas Catalunya i Andalusia. Ambdós edicions de "Tengo una pregunta para usted" començaran a partir de les 22.00 hores en L'1, en desconnexió territorial per a Catalunya i Andalusia. Com ja es va fer en les anteriors edicions catalana i andalusa, el passat 20 de novembre, en la resta d'Espanya es podran veure íntegrament, en diferit, els dos programes.

Quan acabe la pel·lícula "Eraser" s'emetrà "Tengo una pregunta para usted" amb Javier Arenas, i a continuació, després del TD-3, el programa amb Artur Mas. Artur Mas contestarà a 60 ciutadans residents a Catalunya El líder de l'oposició a Catalunya, Artur Mas, respondrà, en directe, a les preguntes de seixanta ciutadans. El programa estarà moderat pel periodista barceloní Lorenzo Milá i s'emetrà en L'1, en desconnexió territorial per a Catalunya i en català, des de Sant Cugat.

Com ja va fer en anteriors ocasions -amb destinació als programes emesos per a tota Espanya i a la primera edició catalana i andalusa-, l'institut TNS-Demoscopia ha triat per a RTVE, de manera independent, una mostra representativa de la població actual a Catalunya. Són trenta hòmens i trenta dones, majors de 18 anys, de totes les tendències polítiques representades en el Parlament català. Entre eixos 60 ciutadans hi ha 15 que tenen entre 18 i 31 anys; 15 les edats del qual van de 32 a 44; 15 de 45 a 60 i 15 que tenen més de 60 anys. Procedixen de les quatre províncies catalanes -40 residents a Barcelona, 8 a Tarragona, 4 en Lleida i 8 a Girona-. La selecció dels ciutadans ha tingut també en compte les afinitats polítiques dels participants, segons la representació actual en el Parlament de Catalunya: 20 són pròxims a Convergència i Va unir; 16 a PSC-Ciutadans pel Canvi; 9 a Esquerra Republicana de Catalunya; 6 al Partit Popular; 5 a Iniciativa per Catalunya Verds-EUIA, i 2 a Ciutadans-Partit de la Ciutadania. Hi ha 2 que es declaren abstencionistes actius. Un altre dels criteris utilitzats és la situació laboral o l'ocupació dels ciutadans.

Dels 60 participants, 42 estan ocupats, 2 parats, 5 són estudiants, 6 jubilats o prejubilats i 5 ames de casa. Entre les professions exercides pels 42 ocupats, destaquen, en número, administratius (2) i pescadors (2) i, amb un representant de l'activitat que exercixen hi ha: un fuster, un obrer, un decorador, un mariner, un il·lustrador de còmics, una empresària d'una agència de publicitat, una estanquera.... i així fins a completar la llista dels seleccionats que tenen treball.


Javier Arenas també respondrà a 60 ciutadans

El líder de l'oposició a Andalusia, Javier Arenas, contestarà el mateix dimarts 18 de desembre, en directe, a les preguntes que li plantejaran altres seixanta ciutadans, en esta ocasió residents a Andalusia. Ana Blanco moderarà esta edició especial que s'emetrà en L'1, en desconnexió territorial per a Andalusia, des dels Estudis Buñuel de Madrid. TNS-Demoscopia ha buscat una mostra representativa dels ciutadans residents a Andalusia majors de 18 anys: 29 hòmens i 31 dones, de totes les opcions polítiques actualment presents en el Parlament d'Andalusia i procedents de totes les províncies andaluses (5 d'Almeria, 8 de Cadis, 6 de Còrdova, 6 de Granada, 5 de Huelva, 5 de Jaén, 10 de Màlaga i 15 de Sevilla) i de tots els sectors professionals. Segons estos criteris, participaran en "Tengo una pregunta para usted" 16 ciutadans d'edats compreses entre els 18 i els 31 anys; 15 d'entre 32 a 44 anys; 15 que tenen entre 45 i 60 anys, i 14 amb més de 60. En la selecció dels ciutadans que preguntaran a Javier Arenes s'ha tingut en compte les afinitats polítiques presents en l'actualitat en el Parlament d'Andalusia. Així, estaran en "Tengo una pregunta para usted" 32 persones pròximes al Partit Socialista Obrer Espanyol, 20 al Partit Popular d'Andalusia, 3 a Esquerra Unida Els Verds Convocatòria per Andalusia i 3 al Partit Andalucista. També estaran 2 abstencionistes actius.

Un altre dels criteris utilitzats en la selecció està relacionat amb la situació laboral o l'ocupació dels ciutadans, amb una mostra representativa dels distints sectors professionals. Dels 60 participants, 38 estan ocupats, 4 són parats, 5 estudiants, 6 jubilats o prejubilats i, altres set, ames de casa. Entre els 38 ocupats, hi ha agricultors (2), un traductor, un metge radiòleg, un catedràtic de llengua i literatura, una sociòloga, una secretària de direcció, un camioner, una cambrera, una teleoperadora d'emergències...I així fins a completar la llista dels seleccionats que tenen treball. També en RNE Ambdós edicions de "Tengo una pregunta para usted" s'oferiran en directe en Radio Nacional d'Espanya, en desconnexió per a Catalunya, a través de Ràdio 4, i en desconnexió per a Andalusia, a través de Ràdio 5 Tot Notícies. Audiències i premis del programa "Tengo una pregunta para usted" va rebre el passat 4 de desembre el Premi Ondas al Millor Programa de Televisió.


Prop de 6 milions d'espectadors (5.834.000) van seguir el 27 de març la primera emissió de l'espai amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que va obtindre una quota de pantalla del 30,3 per cent. L'edició del 19 d'abril amb el president del PP, Mariano Rajoy, va ser vista per prop de 6,4 milions d'espectadors (6.338.000) i va obtindre un share del 34,9 per cent. La tercera entrega, emesa el passat 16 d'octubre, amb els dirigents de CiU, Durán i Lleida; IU, Gaspar Llamazares, i ERC, Josep Lluis Carod-Rovira, com a protagonistes, va obtindre 4.105.000 espectadors i una quota mitjana de pantalla del 22,2 per cent. Un total de 1.478.000 espectadors van seguir les preguntes dels ciutadans al president andalús Manuel Chaves: 641.000 en la desconnexió en directe per a Andalusia (18,2%) i 837.000 en la redifusió per a la resta d'Espanya. La intervenció del president de la Generalitat, José Montilla, va ser seguida per 645.000 espectadors: 451.000 a Catalunya (15,4%) i 194.000 en l'emissió en diferit per a la resta d'Espanya.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele