miércoles, 9 de enero de 2008

"CUENTA ATRAS" TORNA A CUATRO

Corso i el seu equip tornen a Cuatro. Este dijous la cadena estrena en horari de màxima audiència la segona temporada de 'Cuenta atrás', un drama policial carregat d'acció produït per Globomedia. Una posada en escena més espectacular –Amb gravacions a Miami i en la costa mediterrània, persecucions marítimes i efectes especials-, un ritme trepidant, una gran força narrativa i les relacions personals dels integrants de la Unitat policial, marcaran les trames d'esta nova temporada.

Cal ressaltar l'extraordinari desplegament tècnic empleat en la gravació dels nous episodis de la sèrie, amb més del 70% rodat en escenaris naturals i espectaculars efectes especials. Els creadors de la sèrie han volgut anar més enllà en la posada en escena, intensificant el ritme i arriscant en el visual i mantenint la urgència com el principal senya d'identitat de la producció.

En esta nova temporada, la urgència en la resolució dels delictes discorre de forma paral·lela amb les relacions personals dels agents, i de manera especial el triangle format per Corso (Dani Martín), Leo (Bárbara Lennie) y Mario (Álex González).

'Cuenta atrás' narra la història de cinc agents de la Unitat 7 de la Policia Judicial, especialitzada en la resolució de casos d'extrema gravetat que han de ser resolts en un temps límit. Es tracta de Corso (Dani Martín), que és el líder de la Unitat; Mario (Álex González), el seu millor amic; Leo (Bárbara Lennie), rebel i impulsiva; Rocío (Teresa Hurtado de Ory), la negociadora del grup, i Molina (José Ángel Egido), el veterà del grup.

Rodatge a Miami i en el mar

En la busca d'una major espectacularitat, la producció s'ha desplaçat fins a llocs com Miami i la costa Mediterrània per a gravar alguns dels seus capítols.

A Miami l'equip va rodar en localitzacions com l'Aeroport Internacional, les platges d'arena blanca de Miami Beach, la zona de Downtown, el barri cubà i en una presó de l'estat de la costa este americana.

Un altre dels capítols va ser rodat íntegrament en aigües de la costa alacantina, i en ell es va incloure una persecució de més de sis minuts de duració en què es van utilitzar velers, motos aquàtiques, llanxes i inclús un parapent.

A pesar del risc que comportaven algunes escenes, el 80% del treball el van fer els propis actors, que van ser ensinistrats per especialistes en la tècnica del busseig (Alex González i Teresa Hurtado de Ory) i en la conducció de motos d'aigua (Dani Martín, Bárbara Lennie i Alex González).

Actors invitats

Rostres coneguts del cine i la televisió del nostre país intervenen en la nova temporada de "Cuenta atrás". Actors com Miguel Ortiz ('Supervillanos'), Fernando Cayo ("El Orfanato"), Ramón Barea ('La Puta Calle'), Oriol Vila ('Mesa para cinco'), Asier Echeandía ('Cabaret') i Raquel Infante ('Padre Coraje'). Manuel Tejada i Mariano Llorente donaran vida a dos alts càrrecs de la Policia, els inspectors Vázquez i Requena, respectivament.

La trama

El passat de Corso, present durant tota la temporada

La segona temporada aprofundix en el passat de Corso (Dani Martín), el protagonista de "Cuenta atrás", que descobrirà nous secrets sobre son pare. Estos esbrinaments li espentaran a implicar-se encara més en les investigacions sobre la seua vida.

En l'últim episodi de la primera temporada, Corso se reva trobar amb son pare, que li demanava ajuda per a demostrar la seua innocència i trobar els culpables que li van incriminar. Però la investigació va desvelar finalment que ell va ser responsable de la mort de la seua dona. Corso, molt afectat, no va ser capaç de detindre-li quan el tenia davant. És Mateo innocent o culpable?, perillaran les seues vides a partir d'ara?, aconseguirà les proves que està buscant?

Nous casos urgents per resoldre

En la seua tornada a la xicoteta pantalla, la Unitat Policial s'enfrontarà a delictes que exigixen una resolució immediata, abordant casos de suïcidis col·lectius, segrestos, maltractament de dones, assalts de bancs, de narcotraficants i de psicòpates.

També tractaran temes més polèmics, com les missions a Afganistan, la Guerra Civil o la pena de mort en EE.UU. Un dels membres de la Unitat haurà d'anar a Miami per a demostrar la innocència d'un condemnat a mort.

En el capítol basat en les missions d'Afganistan s'han recuperat a alguns dels actors de la popular sèrie Companys, que interpretaran a un grup de jóvens adults que es retroben per a enfrontar-se a les frustracions de la seua adolescència. Entre els actors de Companys que intervindran en el capítol, Manuel Feijo, Nicolás Belmonte, Virginia Rodríguez, Lara de Miguel, Julián González i Begoña Maestre. La trama reflectirà com l'amistat d'un grup d'amics es trenca al tornar de la missió a Afganistan per un secret entre ells.

La maquinària

Amb un plantejament narratiu poc habitual en les produccions espanyoles, un rellotge en compte arrere marca el ritme. Cada capítol arranca amb una escena d'alta tensió la resolució de la qual queda en suspens fins al final, quan el rellotge torna a marcar l'hora d'inici. En eixe interval de temps, Corso i el seu equip han d'esbrinar el que ha passat i evitar el que encara pot ocórrer.

En cada capítol, la unitat haurà de resoldre casos al límit, enfrontant-se a situacions dramàtiques excepcionals, tant col·lectives, pel nombre de víctimes implicades, (suïcidis, assalts de bancs, maltractament de dones), o individuals, com la busca d'un assassí amb trastorn de personalitat per a evitar que torne a actuar.

Èxit internacional

L'estrena de la sèrie en Cuatro va estar precedit per l'acord aconseguit amb la cadena francesa TF1, líder d'audiència en el país Gal. El canal francés va adquirir els drets d'emissió de la primera temporada de la sèrie, convertint-se d'eixa manera en la primera sèrie de ficció espanyola venuda abans de ser estrenada. A Espanya, també s'ha posat a la venda el DVD de la sèrie. El pack contenen els 13 episodis de la temporada i diversos extres (entrevistes a Dani Martín, autopromocions de la sèrie, fitxes tècnica i artística i una àmplia galeria de fotos.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele