domingo, 20 de enero de 2008

DIMARTS COMENÇA A LA 1 "HIJOS DE BABEL"

Huit solistes i dos duos. Procedents d'Argentina, Togo, Equador, Colòmbia, Indonèsia, Cuba, Romania, Colòmbia, Síria, Veneçuela, els primers concursants de “Hijos de Babel” conviuran des d'este divendres en el centre de formació per a preparar les actuacions del primer programa, que serà en directe este dimarts a les 22:00 hores en L'1 de TVE.

Eva Cebrián, directora de Programes de TVE; Jaime Guerra, productor executiu de Zeppelin TV; Antonio Garrido, presentador del programa; Paco Martín, director artístic de SONY BMG; i Javier Limón, director musical del concurs, han presentat el nou espai de TVE als mitjans de comunicació este divendres a Madrid.

4.000 candidats en els càstings

Tots ells han destacat el gran nivell artístic dels més de 4.000 candidats que han passat pel càsting. Persones de totes les cultures que van deixar arrere una incipient carrera musical per a viure a Espanya i que ara intenten complir el seu somni de convertir-se en estreles de l'escenari entre nosaltres.

Garrido: “La pròxima estrela de la música eixirà d'este programa”

Eva Cebrián ha assegurat que tots els implicats en el programa estan “molt orgullosos pel nivell musical i humà” dels artistes, mentres que Antonio Garrido, presentador de l'espai, ha sigut més rotund: “La pròxima estrela internacional de la música eixirà de Hijos de Babel”. “M'agrada molt la idea del programa -ha apuntat Garrido- i m'imposa molt quan veig el plató i em done compte que la gent no ve ací a aprendre, sinó a assajar. Tots són músics”.

La implicació en “Hijos de Babel” de Javier Limón, director musical, i els productors José Ramón Flórez, Fernando Montesinos i Alejo Stivel assegura un gran nivell musical. Estos professionals de la música, junt amb les especialistes en tècnica vocal Maida Larraín i Alicia Arraque, ajudaran als artistes a perfeccionar el seu estil.

Els concursants, persones d'entre 18 i 42 anys, han sigut seleccionats per la seua “frescor i qualitat musical”. “Esta gent porta dels seus pobles una riquesa musical que donarà al programa una dimensió diferent de tot el que s'ha fet abans en televisió” ha subratllat Javier Limón, que ha agraït a Televisió Espanyola esta “aposta tan cultural, dinàmica, profunda i plena de color”.

Conviuran 5 dies a la setmana en un centre de formació

A partir d'ara, els participants conviuran durant cinc dies a la setmana en un centre de formació on prepararan les actuacions setmanals, cançons molt populars a Espanya en alguns casos, sempre amb aportacions pròpies, i temes escrits per ells.

Estopa serà jurat en l'estrena

El jurat estarà compost per José María Cámara, Justo Molinero, Pastora Vega i un Quart membre del jurat que variarà cada setmana i que el dia de l'estrena serà Estopa.

Les descàrregues en Internet també puntuen

El jurat puntuarà a cada un dels artistes, que també obtindran punts per les descàrregues dels seus temes des de la web del programa www.babel.rtve.s'i el vot de l'audiència a través del telèfon i SMS.

El concursant que obtinga menys punts eixirà del programa i entrarà un nou participant. Per a això, el càsting continuarà durant tota l'emissió del programa a través de la web i del telèfon 905.333.111.

Bisbal també apadrinarà l'estrena

“Estopa” presentarà el single “Cuando amanece” del seu nou àlbum “Allenrok” en el primer programa en directe de “Hijos de Babel”, en el que també estarà David Bisbal. Seran els primers d'una llarga llista d'artistes consagrats que passaran pel plató del programa de TVE.

José María Cámara, Justo Molinero i Pastora Vega, els responsables de jutjar el treball i el talent dels artistes, han avançat que la seua prioritat serà “contribuir que la paraula estranger no s'utilitze per als immigrants que viuen entre nosaltres”. “El talent artístic, que és universal, servirà com a mitjà d'entreteniment i integració social” ha apuntat Pastora Vega.

El guanyador firmarà un contracte amb Sony BMG

El guanyador del concurs firmarà un contracte amb SONY BMG i els tres finalistes podran proposar un projecte solidari per als seus països d'origen, que es farà realitat amb el finançament de les descàrregues des de la web de “Hijos de Babel”.

El plató del programa, de 1.200 metres quadrats, i el centre de formació, de 800 metres, ja estan preparats. La música començarà a sonar en directe el dimarts a les 22:00 hores en L'1 de TVE.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele