miércoles, 30 de enero de 2008

EL GRAN WYOMING PRESENTARA L'ENTREGA DELS PREMIS "TP DE ORO"

El Gran Wyoming és el triat finalment per laSexta per a presentar els Premis Tp d'Or 2007, que se celebraran el dimecres 13 de febrer Al Palau de Congressos Joan Carles I de Madrid i seran emesos a partir de les 21.30.

El presentador de "El intermedio" -que ahir va batre el seu rècord històric d'audiència- estarà a acompanyat en les labors de conducció per les col·laboradores del seu programa: Cristina Peña, Thais Villa, Beatriz Montañez, Yolanda Ramos i Usun Soon.

La Sexta retransmet els Premis Tp d'Or per segon any consecutiu. En la seua edició de 2006, la gala va estar conduïda per Patricia Conde i Ángel Martín ("Sé lo que hicisteis").

La XXXVI entrega dels Premis TP d'Or comptarà el segell d'humor característic de l'equip de "El Intermedio" i s'emetrà en rigorós directe des del Palau de Congressos de l'IFEMA. En la cerimònia participaran diferents professionals de la televisió espanyola que seran els encarregats d'entregar els TP d'Or.

Els "TP d'Or" estan considerats “els Emmy” espanyols -junt amb els de l'ATV- per ser els mas veterans amb més de 35 anys d'història.

La revista Teleprograma anunciarà pròximament els nominats en les diferents categories.

"El Tomate", l'absència més curiosa

"Aquí hay tomate", que ahir anunciava la seua despedida després de 5 anys d'emissió, no estarà present enguany en els Premis TP. I no serà perquè als lectors de la popular revista de televisió no els agrade el programa de Jorge Javier Vázquez, sinó perquè estos ni tan sols tindran opció de votar-lo com a favorit, ja que Telecinco no va presentar enguany la seua candidatura.

Les votacions per a designar els nominats als premis TP d'Or 2007, els més prestigiosos del sector junt amb els de l'Acadèmia de TV, ha estat oberta fins fa uns dies. Els espectadors podien triar als seus programes, sèries i professionals preferits entre una llarga llista d'opcions confeccionada pels responsables de la revista en funció de les propostes de la cadenes. Del resultat d'estes votacions eixiran després els tres nominats per cada categoria que seran anunciats en breu per la revista Teleprograma.

En tot cas, tot i que encara és prompte per a saber els que seran els agraciats enguany, el que sí que podem conéixer amb antelació són aquells programes i presentadors que, amb tota seguretat, no es van a portar cap premi, ja que ni tan sols han sigut proposats com a candidats al TP per part de les seues respectives cadenes.

En este sentit, fent un repàs a la llista completa d'aspirants que publicava en el seu web la revista TP, una de les absències més destacades és la del mencinonat “Aquí hay tomate”, programa de Telecinco que a pesar de ser l'espai líder habitual en la sobretaula en 2007, no apareix com a opció en cap categoria possible.

Els seus conductors, Jorge Javier Vázquez i Carmen Acayde, sí que figuren en l'apartat de “millor presentadors”. El desgast d'audiència patit pel programa en este curs, el qual ha precipitat la seua despedida definitiva, ha sigut segurament el motiu pel qual Telecinco ha optat enguany per no presentar “Aquí hay tomate” als Premis TP, quan altres anys sí que l'ha proposat, arribant inclús a resultar nominat en 2005 al “Millor espai de cor”.

Fonts de la revista TP consultades per la premsa ens van confirmar que “les cadenes de televisió decidixen la llista inicial de candidats que volen presentar a la revista, normalment seguint com a criteri l'èxit que tinguen estos programes i les seues probabilitats de guanyar el premi, lògicament”.

Una altra font del sector ha comentat a la premsa que “alguna vegada ha ocorregut que un presentador o programa molt popular s'ha quedat sense opció al TP, simplement per una omissió o descuit involuntari de la seua cadena, que senzillament es van oblidar d'ell a l'enviar la llista a la revista, encara que açò no és allò més habitual”.

Pepa i Avelino, els "castigats" de "Escenas de Matrimonio"

En la llista inicial de candidatures als TP d'Or 2007, crida també l'atenció l'absència d'alguns rostres molt populars. Este és el cas dels actors Marisa Porcel i Pepe Ruiz, que fins fa un mes formaven la parella més emblemàtica de “Escenas de matrimonio”.

Cap dels dos apareix en la llista d'intèrprets proposats, mentres que els seus quatre companys de repartiment sí que estan -Daniel Muriel, David Muro, Soledad Mallol i Miren Ibarguren-, igual que també opta a un TP la sèrie de José Luis Moreno dins de la categoria de millor sèrie.

En este cas, pareix que no hi hi ha dubte que la marxa de Pepe Ruiz i Marisa Porcel a Antena 3 és el motiu pel qual Telecinco no els ha inclòs en la seua llista de candidats, a pesar d'haver sigut la parella més popular de la sèrie durant tot el 2007.

Reconeixement a José Coronado però no a la seua sèrie, "RIS"

Quasi totes les estrenes de ficció d'esta temporada estan inclosos en la llista de candidatures, a excepció de “R.I.S. Científica”, “Gominolas”, “Círculo Rojo” i “Quart”. En el cas de la primera, els seus intèrprets José Coronado i Belén López sí que figuren com a millors intèrprets.

En l'apartat de Millor magacín, figuren títols com “¿Dónde estás, corazón?”, “Las mañanas de Cuatro” o “Corazón de…”, entre altres, però lògicament no han sigut inclosos títols de programes que s'han emés en 2007, però que ja han han desaparegut, com “Dolce Vita”, “A tu lado” o “En Antena”.

Com a curiositat, el magacín de Quatre “Channel Nº4” no apareix en la categoria de “Magacín” junt amb “Está pasando” i “España Directo”, entre altres, sinó que figura com a candidat a “Millor programa d'espectacle i entreteniment”. En esta secció, apareixen altres títols de programes com “Sé lo que hicisteis…”, “CQC”, “Muchachada Nui”, “El rey de la comedia” o “Cuarto milenio”.

"A3Bandas", únic magacín diari que no opta a un TP

També resulta curiosa l'absència de “A3 Bandas”. El programa vespertí que conduïx Jaime Cantizano en les vesprades d'Antena 3 és l'únic magacín diari que no ha sigut proposat per la seua cadena.

Finalment, tampoc té enguany opció a guanyar un TP d'Or el programa de Javier Sarda, “Dutifrí”, que no apareix en la secció “Actualitat i reportatges”, igual que “Hormigas blancas” que, a pesar del seu èxit d'audiència, també s'ha quedat fora d'una selecció en què si figuren espais de viatges com “Planeta finito” (laSexta), i de reportatges com “Puntodoc” (Antena 3) o “Informe semanal” (La 1).

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele