jueves, 24 de enero de 2008

ELS "DUELS" DE LA TEMPORADA

Al febrer del 2004, després del cèlebre "Serranazo" de Telecinco contra "Casi perfectos" d'Antena 3, Globomedia remetia una carta als mitjans en què lamentava que dos de les seues sèries hagueren de competir entre si.

Este fet, després que la cadena desplaçara la comèdia de Antonio Resines per a frenar l'ascens de la sèrie de Emilio Aragón, va paréixer molestar llavors en gran manera a una de les grans productores del nostre país.

Actualment, i sobretot des de l'arribada de Cuatro i laSexta, un incident d'este tipus se'ns antulla impensable o passa desapercebut, després dels nombrosos enfrontaments que es produïxen cada dia entre espais de la mateixa companyia.

Duels fraticides com "Los hombres de Paco" contra "Los Serrano", de Globomedia; "Al pie de la letra" contra "El Hormiguero", de Gestmusic; o "Peta Zetas" contra "Buenafuente", d'El Terrat, entre altres, són ja una tònica habitual de la nostra televisió.

Les cadenes, quan adquirixen o coproduïxen els programes, tenen el dret a emetre'ls quan i com vullguen. Una altra cosa és la relació que es derive entre televisió i productora quan la primera no té inconvenients a enfrontar a un dels seus productes contra un altre de la mateixa empresa.

A continuació, repassem els xocs directes entre "programes germans" que tenen lloc ara en la xicoteta pantalla, junt amb altres grans duels fraticides que hem viscut recentment:

"Los hombres de Paco" contra "Los Serrano" (Globomedia Vs Globomedia)

Des del passat 8 de gener, la sèrie que protagonitza Paco Tous en Antena 3 ha de competir cara a cara pel prime estafe del dimarts amb la ficció de Antonio Resines en Telecinco.

El primer xoc entre les dos sèries de Globomedia va tindre un clar guanyador: "Los hombres de Paco" amb més de 4 milions d'espectadors (24.3% de share) sobre "Los Serrano" (16.3%). No obstant això, en el seu segon i tercer assalt, la pugna s'ha igualat prou amb un actual 18.7% per als policies i un 17.5% per als embolics de família.

Però esta no serà la primera ni l'última vegada que dos sèries de la productora madrilenya han de barallar en la mateixa franja, atés que parlem de la principal factoria de ficció del nostre país.

Així, al mencionat xoc que van viure fa temps "Los Serrano" i "Casi perfectos" s'unixen altres que hem viscut fa ben poc, com la lluita de "El Internado" i "Los Serrano" en la nit dels dimecres; o entre la comèdia de Resines i la sèrie policíaca de Globomedia, "Cuenta atras" (Cuatro), el curs passat en dimarts.

"Al pie de la letra" contra "El Hormiguero" (Gestmusic Vs Gestmusic)

Des del passat Nadal, el nou concurs musical d'Antena 3 li les té veure que cada dia frontalment (de 21:40 a 22:20 hores) amb el magacín humorístic de Cuatro, ambdós davall el comandament de la productora catalana Gestmusic.

La victòria és clara per a Javier Estrada sobre Pablo Motos, si bé estem parlant d'una batalla desigual al tractar-se de dos programes que emeten, respectivament, una cadena assentada i una altra jove. De fet, les dades de "Al pie de la letra" (16% en la seua última entrega) són acceptables per a Antena 3, mentres que els de "El Hormiguero" (11%) són bons per a Quatre.

De fet, la multinacional de l'entreteniment Gestmusic està quasi acostumada que els seus espais competisquen entre si, com ha ocorregut en les dos últimes tardors amb "¡Mira quién baila!" (L'1) i "Supermodelo" (Cuatro) en la nit dels dilluns.

"Peta-Zetas" contra "Buenafuente" (El Terrat Vs El Terrat)

El nou espectacle nostàlgic d'Antena 3 ha de barallar els dilluns amb el xou diari de laSexta. Dos amics dins i fora del plató, com són José Corbacho i Andreu Buenafuente, competixen frontalment de 00:00 a 01:00 hores en el primer dia de la setmana.

Així, l'únic duel fraticida que es viu actualment en graella entre dos programes d'El Terrat es resol lògicament a favor de "Peta Zetas" (12.6% en la seua última emissió) sobre "Buenafuente" (7.6%). No obstant això, les dades del primer són de moment insuficients per a Antena 3, mentres que el segon és una de les ofertes més potents de laSexta.

Esta no és la primera vegada que El Terrat té dos espais enfrontats per l'audiència. La temporada passada, quan "Buenafuente" encara treballava en Antena 3, este va haver de lluitar amb altres espais d'humor de la seua productora, "Fenómenos" i "A pelo", ambdós de laSexta (si bé en este cas la companyia catalana forma part de l'accionariat de la nova cadena).

També fa dos anys, se les va veure amb el programa de sexe de Lorena Berdún, "Dos rombos" en L'1, que produïa El Terrat.

"Amar en tiempos revueltos" contra "Fama ¡a bailar!" (Endemol Vs Endemol)

El serial d'època que emet amb encert L'1 des de fa dos temporades ha de barallar, des de fa unes quantes setmanes en la sobretaula diària, amb el nou i exitos talent xou de Quatre que conduïx Paula Vázquez.

"Amar en tiempos revueltos" està produït per Diagonal TV, filial de ficció d'Endemol, mentres que "Fama ¡a bailar!" va a càrrec de Zeppelin, pertanyent també al gegant d'origen holandés.

El pols entre ambdós propostes es resol clarament de costat del serial, amb una mitja per a este entorn del 19-20% de quota, enfront del 10-11% que obté el concurs de ball. En tot cas, els resultats d'ambdós són excel·lents per a les seues respectives cadenes.

"España Directo" contra "Minuto y resultado" (Mediapro Vs Mediapro)

Este dolc té lloc només els diumenges a la vesprada, quan el magacín d'actualitat de L'1 que conduïx este dia Mercedes Torre en compte de Pilar García Muñiz es mesura, de 18:30 a 20:30 hores, amb el programa de futbol de lliga presentat per Patxi Alonso en laSexta.

Així, la diferència entre ambdós és notable ja que "España Directo" és líder habitual amb una mitja entorn del 20% de quota, mentres que "Minuto y resultado" sol ser la quarta opció de la seua franja amb un 6% de mitja. No obstant això, com ocorre en molts altres casos, els resultats d'ambdós són més que òptims per a les seues respectives cadenes.

"Noche Hache" contra "Los hombres de Paco" (Globomedia Vs Globomedia)

Des de la tornada de "Los Hombres de Paco" fa tres setmanes, Antena 3 emet després del capítol d'estrena un altre de reposició en la nit dels dimarts. D'esta manera, la sèrie i el xou de Globomedia han de competir d'una a dos del matí per l'audiència d'eixa franja.

Com ha ocorregut amb "Paco" i "Los Serrano", els primers duels entre els policies i Eva Hac han tingut a la sèrie com a clara triomfadora, amb quotes del 20% enfront d'altres entorn de l'11%.

No obstant això, en el seu enfrontament de dimarts passat, la cosa han canviat prou ja que el xou ha pujat fins a un 14.4% (gràcies sobretot a l'excepcional herència de "House"), mentres que la repetició de "Los hombres de Paco" ha perdut el lideratge i s'ha quedat en un discret 14.6%.

"Identity" contra "Fama ¡a bailar!" (Zeppelin Vs Zeppelin)

Encara que molts no se n'hauran adonat, el concurs de L'1 i el talent xou de Cuatro es veuen les cares, des de principis de gener, tots els dissabtes en l'access sobretaula (de 13:00 a 14:00 hores).

Això sí, els dos programes produïts per Zeppelin oferixen en esta franja repeticions dels seus últims programes, amb una acceptable mitja del 16% per a la redifusió de "Identity", i bon 8% per a la de "Fama ¡a bailar!".

"Aída" contra "Que 30 años no es nada" (Globomedia Vs Globomedia)

La intractable i ja veterana sèrie que protagonitza Carmen Machi en Telecinco pugna frontalment, des de fa escasses setmanes, amb la nova docuserie de laSexta en el prime estafe dels diumenges.

Els dos espais estan produïts per Globomedia, si bé és"“Aída" (més de 6 milions i el 33% de quota en la seua última emissió) la que en este cas no deixa quasi buit possible a la sèrie que repassa com ha canviat el nostre país des de la Transició (discreta mitja per a la seua cadena del 3.4%).

ÚLTIMS DUELS FRATICIDAS IMPORTANTS

"Mira quién baila!" Vs "Supermodelo" (Endemol Vs Endemol)

El concurs de ball amb famosos presentat per Anne Igartiburu en L'1 porta dos tardors consecutives competint pel prime estafe dels dilluns amb el reality xou que conduïx Judit Mascó en Cuatro. El primer el produïx Gestmusic i el segon, Zeppelin, ambdós companyies d'Endemol.

"El Internado" contra "Los Serrano" (Globomedia Vs Globomedia)

La sèrie d'Antena 3 i la de Telecinco, ambdós de Globomedia, han viscut un curt però intens duel el passat desembre en la nit dels dimecres. Així, les victòries van caure sempre de costat de la ficció de Resines excepte en l'últim pols, que va guanyar la sèrie de Luis Merlo en la seua despedida de temporada.

"Hospital Central" contra "Si yo fuera tú" (Videomedia Vs Videomedia)

La reposició de la sèrie de metges de Telecinco competia la tardor passada, en el batega night dels dimecres, amb el talk xou de cor presentat per Aitor Trigos, dos espais produïts per Videomedia.

"Allá tú!" contra "Money, money" (Gestmusic Vs Gestmusic)

El concurs de Telecinco presentat per Jesús Vázquez s'ha mesurat durant prou de temps al de Josep Lobató en Cuatro, ambdós produïts per Gestmusic i en la lluita per l'access a l'horari de màxima audiència diari.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele