martes, 1 de enero de 2008

"SIN TETAS NO HAY PARAISO" APLEGA A TELECINCO EL 8 DE GENER

¿Fins a quin punt pot una persona equivocar-se per amor? Com un sentiment tan noble pot mesclar-se amb la ingenuïtat, i les males influències d'una jove somiadora fins a portar-la als terrenys més enfangats de la naturalesa humana? Estes qüestions són el punt de partida de “Sin tetas no hay paraíso”, una de les principals novetats de ficció pròpia de Telecinco per al nou any, que s'estrenarà dimarts que ve 8 de gener en horari de màxima audiència.

En la roda de premsa celebrada per a presentar la nova sèrie, Alberto Carullo, director d'Antena de Telecinco, ha apuntat que “com a cadena, vam decidir fer un pas més dins del panorama de la ficció, hui en dia molt concorregut amb molta producció nacional, obrint camins nous en l'evolució d'este gènere.”

“Es tracta d'una sèrie que s'enquadra dins del drama, una història de sentiments forts com l'amor, que està molt present en totes les seues facetes, l'amistat i l'odi. Conté també elements de thriller policíac, de drama urbà que configura un retrat realista de situacions com la falta de perspectives d'uns personatges que ha d'eixir avant des d'una situació difícil i complicada. La sèrie conta la lluita permanent entre el bé i el mal, amb uns protagonistes complexos, cada un d'ells amb un conflicte interior de què ha d'eixir, uns utilitzant valors positius com a referència, altres triant el camí més fosc i arriscat”.

Protagonitzada per Amaia Salamanca, Miguel Angel Silvestre, María Castro, Cuca Escribano, Armando del Río, Fernando Guillén Cuervo i Javier Collado, entre altres actors, narra la història d'una xica de classe mitja-baixa la vida de la qual dóna un gir de 180 graus al veure's immersa per amor en el món del narcotràfic i la prostitució de luxe. A partir d'eixe punt d'inflexió, la trama girarà entorn de la cadena de decisions que la protagonista prendrà per a determinar el seu rumb: les que fomentades pels foscos personatges d'eixe nou món la dirigixen a la part més pronunciada del pendent i les dels seus sers més volguts, que l'animen a retornar a la vida honrada que ha deixat arrere per a aconseguir el seu somni.

A estes qüestions va al·ludir Mariana Cortés, directora creativa de la sèrie, en la presentació de la mateixa als mitjans de comunicació: “Des del moment que va arribar a nosaltres el projecte, va ser un repte meravellós poder contar este conte, la història d'amor entre una xiqueta de 17 anys i un príncep blau carregat de perills que ella no és capaç de veure a causa de la seua ingenuïtat. La presa de decisions arriscades acompanyarà els protagonistes al llarg de tots els episodis, unes decisions que sovint els portaran per camins equivocats”.

Sobre les trames que vertebren el fil argumental de la sèrie, Mariana Cortés va explicar que “acompanyant a la història central hi haurà una sèrie de subtrames, entre altres la de les xiques del barri, que volen eixir del seu entorn per a accedir al món que veuen per la tele; també una línia policíaca, un de les aportacions originals de la versió espanyola encarnat en l'inspector Torres, que per un costat es mou per a donar caça als vilans de la sèrie i per un altre rescatar les xiques del món en què s'han ficat”.

Després de l'adaptació del format colombià homònim que ha suposat un èxit d'audiències sense precedents en este país, es troba Grundy Televisió, artífex de l'èxit de “Yo soy Bea”, una altra de les produccions de la cadena.

Les peculiaritats del format

Telecinco introduïx amb “Sin tetas no hay paraíso” una miscel·lània d'història d'amor, thriller policíac i drama urbà-, amb un 70 per cent de gravació en exteriors-, que es desenrotlla en tot moment entorn d'una dualitat: d'una banda, la de “no ser una història en què els espectadors van a veure's identificats de manera directa, perquè submergirà a l'audiència en un inframón d'activitats delictives per desitjos d'ambició, venjança, traïció i afany de créixer en l'escalafó social; d'altra banda, qualsevol podrà reconéixer-se en la protagonista, Catalina, perquè pràcticament tot ser humà ha comés alguna vegada en la seua vida errors per amor”, assenyala Telecinco.

L'univers de Catalina és igualment dual: es troba el seu entorn pur, del que formen part la seua amiga Clara, sa mare, el seu germà i el comissari Torres; i d'altra banda, la part fosca en què troben principalment “El Duque”, els seus sicaris i companys “de negocis” i les seues companyes d'institut. Este és un paral·lelisme no sols plasmat en la protagonista, sinó en tots i cada un dels personatges de la sèrie, alguns dels quals prenen camins diametralment oposats a partir d'un mateix punt de partida, el d'un barri semi-marginal en el que els somnis, habitualment, no solen fer-se realitat.

Aportacions genuïnes a la versió espanyola

La versió adaptada de “Sin tetas no hay paraíso” es manté fidel a l'argument central del format original colombià però inclourà aportacions genuïnes en la seua versió espanyola per a adaptar les trames a la realitat social del nostre país:

- Les motivacions de la protagonista: mentres que el personatge principal de la sèrie colombiana es mou per diners i ambició, la protagonista de la versió espanyola actua per amor. Per la intensitat dels seus sentiments no dubtarà en desoir els consells de la seua família i s'endinsarà de ple en un món tremendament complicat i perillós, que dotarà a la història d'una major força dramàtica. Es tracta en conseqüència d'un relat més esperançador, en el que la capacitat de penediment i la valentia de reconéixer els propis errors adquirix un pes específic dins de la trama.

- Entorn social: Mentres que en la versió colombiana els esdeveniments se succeïxen en un ambient marginal, l'adaptació espanyola tindrà lloc en un context de classe mitjana, estrat social predominant al nostre país. L'objectiu és aconseguir que la història resulte el més pròxima possible a l'espectador perquè este obtinga la impressió que els fets podrien ocórrer-li a qualsevol persona del seu entorn.

- Personatges: l'adaptació espanyola inclourà alguns canvis en els personatges principals de la sèrie, com la mare de la protagonista. Mentres que en el format original es tracta d'una persona sense recursos, que també queda fascinada pels diners fàcils i que sovint mira cap a un altre costat davant de les dubtoses activitats de la seua filla, Fina és una dona molt més positiva, que tracta de traure la seua família avant realitzant un gran esforç i que pren decisions sacrificades per a poder conduir els seus fills pel bon camí. D'altra banda, la versió adaptada tindrà una línia policial inexistent en l'original i un personatge totalment nou: l'inspector Torres, un representant de la llei que donarà protagonisme a les Forces de Seguretat de l'Estat i que deixarà patent l'actuació de la Justícia al nostre país.

La sèrie amb major èxit de la televisió colombiana

Basada en la novel·la del mateix nom de l'escriptor Gustavo Bolívar, la sèrie colombiana va suposar el major èxit d'audiència de la televisió en aquell país, amb mitjanes superiors als 5.000.000 d'espectadors, on ha obtingut registres superiors als de “Yo soy Betty, la fea” i “Café con aroma de mujer”, dos dels seus clàssics televisius.

La sèrie original ha obtingut set premis Índia Catalina 2007 en el seu país, entre els quals figuren els guardons a la Millor Sèrie, Millor Guió, Millor Direcció, Millor Banda Sonora i a l'Actriu Revelació.

“Laculpaesdelamor.com”, un projecte en internet vinculat a la sèrie

Amb l'ànim de donar als espectadors de “Sin tetas no hay paraíso” un espai en Internet, Telecinco ha desenrotllat en la xarxa la pàgina “laculpaesdelamor.com”, una web amb informació, fòrums de discussió, àrea de descàrregues i la possibilitat de manifestar una postura a favor o en contra d'este sentiment universal. Dividida en dos parts, una per als que creen en l'amor i una altra per als que no, la pàgina presentarà un test que classificarà els internautes en dos bàndols. Per a mesurar el gros de cada una de les parts, haurà habilitat un “cupidómetro” que donarà estadístiques en temps real.

Així mateix, també s'habilitarà una zona on es plantejarà una pregunta sobre el capítol de la setmana i un fòrum en què els espectadors podran opinar i prendre part en les discussions entre ambdós bàndols, sempre que hagen passat el test i siguen usuaris registrats de la pàgina. “Laculpaesdelamor.com” inclourà a més informació sobre els personatges i les trames, fotos dels protagonistes i material de descàrrega multimèdia.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele