jueves, 17 de enero de 2008

ESPECIAL INFORMATIU SOBRE "EL SOLITARIO" A CUATRO

Durant catorze anys, Jaime Giménez Arbe, més conegut com "El Solitario", va ser l'atracador de bancs més buscat d'Espanya, tenint en escac als cossos de seguretat de l'Estat.

Este divendres a les 00:20h, Cuatro emet l'especial "La caza de El Solitario", presentat per Iñaki Gabilondo, que reconstruïx com es va arribar a la detenció d'este delinqüent que esta mateixa setmana ha sigut entregat per les autoritats portugueses per al seu processament al nostre país, informa la cadena en una nota.

El reportatge, coordinat per José Luis Fuentecilla, seguix els últims passos de El Solitario, un home que va eludir l'acció de la justícia durant més d'una dècada gràcies al seu estil metòdic i la seua gran habilitat per a disfressar-se. A pesar d'existir nombrosos vídeos, procedents de les càmeres dels bancs que robava, i descripcions dels testimonis de les seues malifetes, Giménez Arbe era quasi impossible d'atrapar.

Sempre utilitzava la mateixa tàctica. Sempre planejava meticulosament els seus colps. Sempre actuava a soles. Sempre colps ràpids. Sempre escapava sense deixar rastre. Quan al juliol del 2007 la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van aconseguir estretir el cércol i va poder ser detingut en la localitat portuguesa de Figueira da Foz, amb la col·laboració de la policia lusa, quasi es va alegrar que l'hagueren agarrat per fi.

Recorregut per la seua infància i joventut

Un equip dels Servicis Informatius de Cuatro ha seguit el rastre d'este home, des de la seua infància a Madrid, on va estudiar en el Liceu Italià. Destacava en matemàtiques i dibuix, però també era considerat un xic rebel, inquiet, malhumorat i conflictiu. Expulsat del col·legi abans d'acabar l'ensenyança mitjana, es va iniciar en la xicoteta delinqüència.

No obstant això, ningú dels què el coneixien, incloent els veïns del seu xalet adossat en la localitat madrilenya de Las Rozas, podia sospitar que ell era l'individu que apareixia en els telenotícies, que en 2004 va matar dos guàrdies civils en la localitat navarresa de Castejón, que va eixir airós d'un tiroteig contra deu policies en Vall d’Uxó (Castellón) i que va arribar a convertir-se en el fugitiu més buscat per les autoritats.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele