miércoles, 23 de enero de 2008

TVE ES TORNA A ALIAR AMB YOUTUBE

En una iniciativa sense precedents a Europa, Radio Televisión Española i YouTube inviten els ciutadans a entrevistar els candidats en les pròximes Eleccions Generals 2008. Ambdós empreses han creat el canal Eleccions'08 de RTVE-YouTube, a través del qual els ciutadans podran pujar i enviar les seues preguntes en vídeo dirigides als candidats. Les preguntes que resulten seleccionades seran plantejades als candidats durant el transcurs d'una sèrie d'entrevistes que seran retransmeses en directe per TVE.

Les preguntes en vídeo poden ser enviades des de hui mateix. Els usuaris podran votar al seu torn per les preguntes favorites a partir del 14 de febrer. Dins de les més votades, RTVE realitzarà la selecció final per a retransmetre en les entrevistes als candidats en TVE que tindran lloc abans de les eleccions.

A més, els ciutadans podran visitar el canal de RTVE/YouTube Elecciones´08 per a interactuar directament amb una sèrie de partits polítics espanyols. Els partits en campanya pujaran una selecció de vídeos per a proporcionar una comunicació efectiva entre els partits i els usuaris.

"Arran de l'èxit del programa 'Tengo una pregunta para usted', estem encantats de col·laborar amb YouTube per a fomentar la participació ciutadana en el procés polític", assegura Rosalía Lloret, directora de Mitjans Interactius de RTVE. "al permetre als ciutadans formular preguntes als candidats, el centre d'atenció en estes eleccions residirà en les qüestions que més interessen als votants", afig.

RTVE promocionarà la plataforma en la seua pàgina web, així com en TVE, Radio Nacional i en el Canal Internacional de TVE.

"YouTube fomenta el diàleg interactiu que, a més de ser un dels valors més importants d'este canal, és imprescindible en qualsevol democràcia", assenyala María Ferreras, responsable de Socis Estratègics de YouTube a Espanya. "Per mitjà de l'enviament de les seues vídeo preguntes a YouTube, qualsevol persona tindrà l'oportunitat de comunicar-se directament amb el futur president del Govern Espanyol."

Antena 3 també llança un canal semblant

Hores després de l'anunci de TVE, Antena 3 ha presentat un altre canal semblant en què els ciutadans podran formular preguntes als candidats que concorren a les Eleccions Generals. Els polítics respondran als internautes a través de seccions especials creades en els programes dels Servicis Informatius d'Antena 3: 'Espejo Público' i '360 grados'.

LaSexta crea una web perquè els ciutadans pregunten

Amb motiu de la campanya electoral, laSexta també ha posat en marxa una iniciativa perquè els ciutadans puguen participar en el debat electoral i fer les seues preguntes als candidats del PSOE i PP, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Per a això, ha creat la web www.tupreguntas.Com en la que els ciutadans podran enviar les seues preguntes a través d'Internet de tres formes diferents:

1) Activant el seu Webcams per a gravar la seua pregunta amb un simple click des de www.tupreguntas.Com.

2) Deixant en la web la direcció URL d'un vídeo amb la pregunta que prèviament hagen pujat a YouTube.

3) Escrivint en la web una pregunta només de text, sense vídeo.

En esta web especial creada per laSexta, els usuaris podran també opinar sobre totes les preguntes enviades, contestar a les mateixes i intercanviar idees amb altres ciutadans.

laSexta ha invitat ambdós candidats, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy a participar en un programa en plató, en el que contestarien a les qüestions que els plantegen els ciutadans en www.tupreguntas.Com , prèviament seleccionades per l'equip de laSexta/Notícies en funció de l'originalitat i l'interés.

La CNN ja ho va provar als Estats Units

La iniciativa, pioner a Europa, ja es va provar als Estats Units encara que amb un format un poc diferent. En The CNN YouTube Debats els ciutadans podien preguntar als candidats en els dos debats (un demòcrata i un altre republicà) que la CNN va organitzar amb motiu de les primàries als Estats Units. YouTube disposa a més d'un canal molt semblant a l'espanyol amb motiu de les eleccions nord-americanes.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele