jueves, 24 de enero de 2008

LA VAGA DE GUIONISTES AMERICANS NO AFECTARA ALS GRAMMYS

Els guionistes de Hollywood van començar ahir una nova ronda de conversacions amb els productors amb l'objectiu de posar fi a la vaga que mantenen des de novembre.

De moment, els uns i els altres han arribat a un acord per a pactar una treva amb motiu de la gala dels Grammy que se celebra el dia 10 de febrer.

La gala dels Oscar, en l'aire

Els guionistes, que van interrompre les negociacions el 7 de desembre, van aconseguir cancel·lar la cerimònia dels Grammy per primera vegada en la seua història i encara es desconeix quin destí correrà la dels Oscar, encara que fonts de l'Acadèmia de Hollywood han anunciat que se celebrarà seguisquen o no les protestes.

Volen més percentatge dels ingressos per la venda de DVD

El sindicat de guionistes té l'aprovació aclaparadora dels escriptors per a declarar la primera sobra del sector des de 1988 ja que un 90 per cent dels 5.000 guionistes que va votar recentment en un referèndum sobre la disputa, van autoritzar la desocupació.

Els guionistes volen rebre una proporció major dels ingressos que els estudis aconseguixen per la venda de les sèries en discos DVD, una pràctica cada vegada més habitual i que està generant substancials ingressos.

Major compensació per la difusió en Internet i mòbils

Els escriptors també estan interessats a rebre una major compensació per les emissions de les sèries a través d'Internet, ja siga en ordinadors de sobretaula o en telèfons mòbils, una opció que també està guanyant cada dia més adeptes.

Les productores de televisió s'han resistit a cedir a les demandes dels guionistes

El passat 22 d'octubre, el president d'AMPTP, Nicholas Counter, va qualificar als reclams del sindicat com "inabastables" donada la difícil situació en què es troben els seus associats.

"Necessitem ajuda davant dels elevats costos, els creixents dèficits i les restrictives condicions dels contractes. En compte d'això, el sindicat ens oferix propostes inabastables", va dir Counter.

Segons AMPTP, entre el 85 i el 90 per cent de les sèries produïdes fracassen abans que puguen ser distribuïdes en altres cadenes i el dèficit mitjà durant la primera temporada d'una sèrie d'una hora és de 26,4 milions de dòlars.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele