martes, 29 de enero de 2008

TELECINCO RETIRA "AQUI HAY TOMATE" DESPRES DE 5 ANYS EN ANTENA

Fi per sorpresa al gran símbol recent de la teleporqueria. El programa no ha aconseguit superar la seua crisi d'audiència. Es despedix este divendres a la vora del final. Tanca un gener horrible de Telecinco.

"Ho hem sabut fa unes hores" i "no ho esperàvem". Així ha anunciat hui Jorge Javier Vázquez el sorprenent final de 'Aquí hay tomate', que es despedix de Telecinco este divendres a punt de complir el seu quint aniversari. Ho farà amb tres especials que la cadena emetrà al llarg d'esta setmana i que arreplegaran els millors moments del programa.

"La vida de Isabel Pantoja canviarà radicalment d'ací a 3 dies", anunciava el programa. "Tornarà a somriure però estem segurs que no tardarà a trobar a faltar, perquè 'Aquí hay tomate' acaba per sempre". "Divendres que ve la tomaca es despedix després de més d'1.200 programes i liderar la sobretaula"

"Comença el compte arrere".

Telecinco considera que "ha arribat el moment de proposar nous reptes al talent de Jorge Javier Vázquez, de Carmen Alcayde i dels productors del programa quan encara és líder de la seua franja. La cadena es proposa creuar noves fronteres en el llenguatge televisiu amb un nou projecte que siga capaç d'acostar als espectadors la informació de societat en una fórmula tan innovadora com va ser en el seu dia la de 'Aquí hay tomate', un referent del gènere en la televisió espanyola", assegura la cadena en un comunicat.

Símbol de la teleporqueria

"Jorge Javier Vázquez i Carmen Alcayde, junt amb 12 reporters repartits per la geografia espanyola conduiran 'Aquí hay tomate', un nou programa que Telecinco estrenarà el pròxim 17 de març, a partir de les 15:30 hores, en el que l'actualitat política, social i cultural del nostre país i la personalitat dels que la conformen s'analitzarà en clau d'humor junt amb una altra sèrie de reportatges protagonitzats per persones anònimes amb històries curioses i divertides que comptar realitzats en ple carrer".

Així va presentar Telecinco, fa quasi 5 anys 'Aquí hay tomate'. Des de llavors, el "tomaca" va deixar de costat l'actualitat política i l'humor per a centrar-se en continguts més durs i viscerals. Prompte, es va convertir en l'assot dels famosos i va estar associat íntimament al terme "teleporqueria".

No obstant això, l'audiència va respondre als canvis i el programa va millorar la seua mitjana en quasi 4 punts. Esta acollida va durar fins esta temporada, quan el programa va començar a donar símptomes de desgast. Telecinco va intentar renovar el format, netejant un poc els continguts i tornant a l'humor, però l'audiència no ha respost.

'Aquí hay tomate' ha anat tocant el fons al llarg de les últimes setmanes, amb diversos mínims successius i veient-se superat pel serial de La 1, 'Amar en tiempos revueltos'.

2 presentadors i 5 suplents al llarg de 5 anys

Des de la seua estrena al març del 2003, Jorge Javier Vázquez i Carmen Alcayde han romàs al capdavant del format excepte en períodes vacacionals.

Durant estos anys, la tomaca ha comptat amb cinc substituts: Miquel Serra, Idoia Bilbao, Cristina Sala, Víctor Sandoval i Francine Gálvez.

El terror de la competència

Durant estos quasi 5 anys en antena, la tomaca ha sigut tot un os dur de rosegar per a la competència. Els seus rivals ha intentat fer-li front per tots els mitjans i des de tots els punts de vista (culebrons, concursos, telenovel·les, sèries, magacines, realities), però només 'Pasión de gavilanes' va aconseguir fer-li ombra durant uns mesos. Entre els programes que no han aconseguit sobrepassar les audiències de 'Aquí hay tomate" es troben 'Amar en tiempos revueltos', 'La viuda de blanco', 'Amarte así, Frijolito', 'Te voy a enseñar a querer' i 'La vuelta ciclista a España', de TVE 1; i 'La selva de los famosos', 'Sabor a ti', 'Los Simpson', 'Aquí no hay quien viva', 'La sopa boba', 'Homo zapping', 'El auténtico Rodrigo Leal', 'La fea más bella', 'El precio justo', 'Cafetería Manhattan' i 'CLA, no somos ángeles', d'Antena 3.

Ara, en els seus moments més baixos, el programa ha aconseguit a pesar de tot mantindre el lideratge o la segona posició, per darrere del serial de La 1. La cadena afronta ara la reestructuració de la seua franja de vesprada esperant millorar els discrets registres de la tomaca.

Telecinco ha tingut prou sort amb el final dels seus programes emblema, i tant 'La noria' com 'Está pasando' van aconseguir millorar les dades de 'Dolce vita' i 'A tu lado'. Queda ara per veure si la vesprada de Telecinco podrà aguantar l'absència de la tomaca.

Gener horrible per a Telecinco

Amb la retirada del simbòlic 'Aquí hay tomate', Telecinco tanca el seu mes més complicat dels últims anys. La cadena serà líder encara que a hores d'ara amitjana un 18,9%, el mínim mensual per a liderar un mes a 1,1 punts de distància de l'objectiu del 20% que s'havia marcat la cadena.

Al Gener, els fracassos han prevalgut sobre els èxits en Telecinco, on només ha brillat 'Sin tetas no hay paraíso' i 'Supervivientes' (gales i resums).

El mes va començar amb la retirada per sorpresa de 'Allà tú', que també va desaparéixer darrere d'una fugaç visita als matins del cap de setmana.

Pocs dies després, Telecinco retirava 'MIR' només una setmana després de la seua estrena en la nit del divendres.

A mitjan gener, i darrere d'anunciar l'estrena de la seua nova sèrie, la cadena programa un serranàs en la nit del dimarts. En el seu primer enfrontament, la sèrie es va veure àmpliament superada per 'Los hombres de Paco' i la setmana passada tampoc va poder amb 'House' en Quatre.

En diumenge i després del fracàs de 'Clever', el debat de 'Supervivientes' tampoc ha aconseguit alçar l'audiència de la cadena.

Este dimecres, i també per sorpresa, Telecinco tanca anticipadament la quarta temporada de 'Caiga quien caiga', que tampoc ha funcionat en la seua nova ubicació.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele