sábado, 19 de enero de 2008

PRODUCTORS I DIRECTORS AMERICANS APLEGUEN A UN ACORD

Els productors de cine i televisió nord-americana i el sindicat de directors van anunciar el dijous la conclusió d'un principi d'acord sobre el contracte que els lliga, una decisió que s'anuncia mentres els guionistes de la indústria de Hollywood continuen encara amb la seua llarga vaga, segons informa AFP.

D'acord amb el sindicat de productors AMPTP, este nou contracte (que entrarà en vigor el pròxim estiu, al finalitzar l'actual) estipula un augment dels salaris i el pagament de drets derivats de l'explotació de continguts en Internet. Acordat darrere d'una negociació de sis dies a Los Angeles, serà presentat al consell d'administració el pròxim dia 26 per a la seua votació.

El sindicat de productors es va congratular per l'acord i va expressar el seu desig que mostre el camí per a resoldre el conflicte amb el sindicat de guionistes WGA, que dura des del passat 5 de novembre, paralitzant una gran part del sector audiovisual nord-americà.

"Este acord mostra sens dubte que els productors del nostre sector d'activitats volen i poden treballar amb els creadors de contingut per a instaurar regles justes i flexibles aplicables a este mercat en ràpid desenrotllament", van escriure els directors dels grans estudis federats per l'AMPTP.

"Invitem al WGA a iniciar conversacions informals (...) per a determinar si hi ha una base raonable per a reprendre les negociacions formals", afig l'AMPTP. WGA i AMPTP van trencar les negociacions el 7 de desembre. El conflicte ja va torpedinar l'entrega dels globus d'Or del 13 de gener, reemplaçada per una trista roda de premsa, i fa témer per la cerimònia dels Oscar, el 24 de febrer. Desenes de sèries i pel·lícules van suspendre els seus rodatges.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele