lunes, 14 de enero de 2008

TVE ESTRENA EL PROGRAMA DE JAVIER SIERRA

L'1 de TVE emet este dimecres a les 22:00 hores “Enigmas”, un programa únic de dos hores de duració, presentat per Javier Sierra, que intentarà respondre als fenòmens inexplicables més fascinants succeïts al llarg de la història en diverses parts del món, a través de 16 reportatges, informa la corporació en una nota.

"Va cobrir el Llençol Sant realment el cos de Jesucrist? S'estan complint les profecies de Nostradamus? És la fe de la gent generadora de poders extraordinaris?" Estes i altres qüestions que han provocat rius de tinta al llarg de la història pretenen tindre resposta en “Enigmas”.

El programa intenta desxifrar claus d'estos misteris que des de sempre han cridat l'atenció de la societat i despertat la inquietud sobre alguns temes mai resolts. Entre ells, la reencarnació, l'espiritisme, les profecies de Nostradamus, mèdiums i OVNIS, autèntics desafiaments per a les ments més curioses del segle XXI.

16 misteris pendents de resposta

“Enigmas” emetrà 16 reportatges en què s'investiguen temes que no han trobat una explicació científica: la desaparició d'uns xiquets en una cova que són rescatats gràcies a una vident en “Niños perdidos en Canarias”; l'avistament d'OVNIS a Manises; un “Motel encantado” als EUA, en el que succeïxen fets paranormals o una jogueteria també nord-americana en la que segons pareix ocorren successos inexplicables.

També comprovarà si al llarg de la Història s'han complit algunes profecies de Nostradamus o els miracles de la Virgen en Umbe, que hi ha qui assegura que convertix l'aigua d'un pou en miraculosa, capaç de curar nombrosos malalts. També analitza la possible relació entre les societats secretes nazis i la vida extraterrestre en el reportatge “Sociedades secretas nazis”.

En “Sanadores de Brasil”, “Enigmas” s'acosta als que aparentment curen amb les seues mans, introduint-les en un cos malalt sense anestèsia; “Aquelarre” recrea el que seria un aquelarre de bruixes; “Lama Tibetano” aborda la suposada reencarnació d'un xiquet en un lama; “Sábana Santa” aprofundix en el tema del Sant Sudari, el llençol que segons algunes teories va recobrir el cos de Jesús de Nazaret; i “Fin del mundo” analitza la possibilitat que arribe el fi del món a causa de la col·lisió de la Terra amb un meteorit.

En “Lluvia de piedras en Inglaterra” recorda una pluja de pedres inexplicable que va ser investigada per la policia en Gran Bretaña sense que arribara a descobrir a què es va deure; “Fantasma en el estudio” investiga la suposada aparició en un estudi de gravació de música a Espanya del fantasma d'un home que s'havia suïcidat en eixe lloc, i “Testimonio túnel” arreplega les declaracions dels que afirmen haver vist “la llum” al final d'un túnel, persones que han estat molt prop de la mort. Tots estos temes que aniran descobrint al llarg de la nit del dimecres.

Javier Sierra, investigador de fenòmens paranormals

“Enigmas” està presentat per Javier Sierra, un investigador incansable d'estos misteris de la Història i la Ciència, a més de ser un escriptor de gran èxit. Les seues obres s'han traduït a 36 idiomes i ha sigut el primer escriptor espanyol que ha entrat en la llista de “bestseller” de “The New York Times”. El seu assaig més recent, “La ruta prohibida y otros enigmas de la Historia”, porta dèsset setmanes entre els més venuts.

Produït pel Centre de Producció de Programes de TVE Catalunya en col·laboració amb Gestmusic, “Enigmas”, que s'emet este dimecres 16 de gener en L'1, està dirigit per Pilar Zamora, realitzat per Jordi Vives i la producció és de Isabel Blesa i Chari de Andrés.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele