sábado, 5 de enero de 2008

LA VAGA DE GUIONISTES POSA EN PERILL ELS "GLOBOS DE ORO"

Més de dos mesos ja de vaga de guionistes als Estats Units i el conflicte cada dia pareix més lluny de solucionar-se. Les negociacions porten ja trencades unes quantes setmanes, i el sindicat de guionistes, la WGA (Writers Guilt Association) s'ha centrat en el boicot de la cerimònia dels globus d'Or, que se celebra diumenge que ve 13 de gener a Los Angeles.

L'organitzadora de l'esdeveniment, la Hollywood Foreign Press Association, porta negociant unes quantes setmanes amb els actors i guionistes per a poder realitzar la gala, i anunciarà una decisió final dilluns que ve. No obstant això, tot apunta ara a una cancel·lació de l'esdeveniment, després que el Sindicat d'Actors canviara d'opinió este mateix divendres.

El SAG va optar en un principi per deixar llibertat els seus membres, i que cada un decidira si havia d'acudir o no als globus d'Or. No obstant això, una setmana abans de la gran gala, han difós un nou comunicat en el que asseguren que "pareix haver-hi un consens unànime en què els actors no creuaran les línies de piquets per a aparéixer en els globus d'Or ni per a entregar ni arreplegar premis. Aplaudim els nostres membres per esta remarcable mostra de solidaritat amb els guionistes".

Els guionistes han acollit amb gran entusiasme esta decisió dels actors, no així la HFPA ni la cadena NBC, que serà la que retransmeta la cerimònia d'arribar a celebrar-se.

Els actors també boicotejaran els batega xous

Esta primera setmana de gener també ha marcat la polèmica tornada dels batega xous a les principals cadenes després de dos mesos d'absència. No obstant això, només els dos de la CBS han tornat amb els seus guionistes, després que la productora arribara a un acord privat amb la WGA a l'acceptar totes les peticions d'esta última.

En NBC també van tornar Jay Leno i Conan O'Brien, encara que sense guionistes. A pesar de tot, Leno va aconseguir més audiència que Letterman amb la presència del candidat republicà Mike Huckabee. El SAG ja ha advertit tots els actors que només acudisquen als programes de CBS i no a la resta de programes sense guionistes.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele