viernes, 8 de febrero de 2008

LA 1 ESTRENA "MUEVE TU MENTE" ESTE DILLUNS

TVE vol estimular els telespectadors a treballar la seua ment per a millorar el seu rendiment cerebral. Amb este fi, L'1 estrena el dilluns a les deu de la nit (el dilluns 18 hi haurà una segona emissió) “Mueve tu mente”, un espai produït per Gestmusic que presentaran Christian Serrano i Raquel Martínez, informa la cadena en una nota.

En la presentació del programa, celebrada hui a Barcelona, la directora de Programes de TVE, Eva Cebrián, ha destacat que “Mueve tu mente” “invita tots els telespectadors a què disfruten i milloren la seua agilitat mental”.

Cebrián ha recalcat que en qualsevol moment “gràcies a la pròpia web del programa muevetumente.rtve.es es pot continuar entrenant”. Per la seua banda, la directora del centre de RTVE a Catalunya, Montse Abbad, ha assegurat que “els espectadors es van a divertir molt”.

El productor executiu de Gestmusic, Josep Maria Mainat, ha explicat que “este no és un programa per a veure, sinó per a passar-ho bé apuntant les respostes en un paper”. Hi ha un premi de 10.000 euros per als concursants en plató però, per a Mainat, esta “és una guinda del pastís, perquè l'important és guanyar en agilitat mental”.

"No és un programa d'intel·ligència ni de cultura general sinó per a mantindre la ment en forma"

Raquel Martínez hi ha assenyalat que “a mesura que es desenrotlla el programa va fent-se més divertit. A mon també m'ajuda a agilitzar la meua ment. El millor és que en este programa hi ha una molt bona connexió entre els presentadors, els concursants i els espectadors, i on compte molt la manera distesa com fem les preguntes. No és un programa d'intel·ligència ni de cultura general sinó per a mantindre la ment en forma”.

Per la seua banda, Christian Serrano ha dit que “ningú ha d'espantar-se. M'he divertit molt i espere contagiar els telespectadors mos entusiame”.

60 preguntes amenes i divertides

Segons la directora de l'espai, Montse Clars, és un espai amb preguntes “molt divertides, en la línia dels jocs de sobretaula per a famílies, per a divertir-se. Les preguntes són equilibrades, treballen el racionament, el càlcul, el llenguatge i sobretot la memòria”.

Tots els dilluns este programa familiar, a través de 60 amenes preguntes, avaluarà la destresa del cervell dels concursants i proposarà exercicis per a entrenar i millorar el rendiment cerebral. Seran proves molt visuals, amb vídeos, fotos, actuacions... Psicòlegs, pedagogs i experts en la realització de proves d'este tipus assessoren a l'equip del programa per a la realització de les preguntes.

Són proves senzilles que pot realitzar qualsevol ciutadà, independentment de la seua edat, nivell cultural o classe social. Estos exercicis posaran a prova l'agilitat visual, memòria, dots d'observació, retentiva o rapidesa mental. Les hauran de superar els participants presents en plató i amb ells els espectadors, des de les seues cases.

A més, TVE invita a la seua audiència a què participe durant tota la setmana, a través de preguntes que s'emetran en els principals programes de la cadena –I les respostes dels quals encertades tindran premi- i a través de la pàgina web http://muevetumente.rtve.es en la que els internautes poden exercitar la destresa del seu cervell diàriament i entrenar per a aconseguir millorar la seua agilitat cerebral.

“Mueve tu mente” està basat en el format d'Endemol “The Ultima't Mind Quiz Xou”, (la seua estrena en la cadena francesa TF1 va obtindre un 43% de share i 6,2 milions d'espectadors). Cada dilluns rebrà a 84 concursants dividits en 6 grups i a 6 famosos que intentaran resoldre els reptes proposats. Un total de 90 concursants que es posaran a prova cada setmana.

Com es juga

En cada programa hi haurà en plató una representació de la nostra societat amb gent d'ambdós sexes, diferents classes socials, distints nivells culturals i distintes edats, que seran dividits per grups.

En la seua estrena dilluns que ve, els concursants presents en plató seran dividits en sis grups d'edats diferents (de 10 a 19, de 20 a 29, de 30 a 39, de 40 a 49, de 50 a 59 i de 60 a 69). En total, 90 concursants passaran cada setmana per “Mou la teua ment”. Sis grups liderats, cada un d'ells, per un famós.

Cada pregunta correcta suma un punt. En cada prova s'anirà veient que grup és el que ha acumulat més encerts. Al final del programa la persona que haja fet correctament més proves i amb major rapidesa, s'emportarà un premi de 10.000 euros.

Al finalitzar cada programa una operació matemàtica, tan senzilla com dividir la suma dels punts obtinguts entre sis, donarà a conéixer la capacitat cerebral, sobre un valor màxim de 10, la teua “nota mental”, que podrà millorar-se entrenant amb les proves que continuaran plantejant els distints programes de TVE al llarg de la setmana i amb els exercicis que inclou la pàgina web.

Els primers famosos

En el nou espai de L'1 de TVE cada setmana participaran sis famosos que posaran a prova, davant de tot el públic, la seua habilitat mental.

L'estrena de “Mueve tu mente” rebrà a sis rostres populars: Ricardo Gómez, Carlitos en “Cuéntame cómo pasó”; la cantant Natalia, participant de la primera edició de “Operación Triunfo”; la presentadora Nani Gaitán, que va estar en l'última edició de “Mira quién baila”; l'actor Santi Rodríguez; l'humorista Mariano Mariano, implacable jutge del concurs de ball de L'1; i l'actriu María Luisa Merlo, que s'atrevix a demostrar com és de manyosa amb el cervell.

A més, este primer programa comptarà amb les actuacions musicals del cantant Sergio Dalma, que presenta nou disc, i del grup Banghra.

Raquel Martínez i Christian Serrano, els presentadors

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Sevilla i Màster de Ràdio Nacional d'Espanya, Raquel Martínez Rabanal és presentadora del 24 Hores, el canal tot notícies de TVE, des de març del 2006.

L'estiu passat vam poder veure durant el mes d'agost com a conductora del magacine “Gente” i, l'estiu anterior, com a presentadora de La 2 Noticias. Amb anterioritat també ha treballat davant de les càmeres en el Centre Territorial de TVE a Castella i Lleó. A més ha treballat en l'emissora de RNE a Valladolid, en Ràdio 5 i en altres cadenes privades.

Christian Serrano, llicenciat en Periodisme, serà l'altre encarregat d'entrenar la ment dels espanyols en “Mueve tu mente”. Presentador de diferents programes en distintes cadenes de televisió, ha sigut també redactor i presentador de Terra TV, primera televisió interactiva en Internet.

En ràdio ha treballat com a redactor i locutor en diverses emissores catalanes -Rac 1, Ona Catalana i Catalunya Ràdio- i també ha format part de l'equip de guionistes en El Terrat per a diversos programes de televisió.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele