jueves, 14 de febrero de 2008

SENYAL "UNICA" PER ALS DEBATS ELECTORALS A DOS BANDES

TVE oferirà els pròxims 25 de febrer i 3 de març el senyal únic i gratuïta per a totes les cadenes dels dos ‘cara a cara' pactats entre els dos principals aspirants a la Presidència del Govern: José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Estos debats, segons han acordat PSOE i el PP, s'emetran des de la seu de l'Acadèmia de la Televisió. El president de la corporació RTVE, Luis Fernández, ha afirmat que “és una gran notícia per als ciutadans que, després de quinze anys, tornen els debats”.

Fernández ha felicitat als dos grans partits i també al president de l'Acadèmia de la Televisió, Manuel Campo Vidal, pel seu brillant treball per a la consecució dels debats. “És un gran professional i ho ha demostrat també en esta ocasió.”

Per la seua banda, Javier Pons, director de TVE, ha assegurat que “és molt saludable, en una societat democràtica i diversa com l'espanyola, que hi haja debat sobre idees i propostes que arriben a tots”.

Telecinco descarta emetre'ls encara que considera "bona" la proposta

Telecinco va descartar hui la possibilitat d'emetre el senyal únic dels debats televisats entre Zapatero i Rajoy, encara que va afirmar que es tracta d'una "bona" iniciativa.

Segons fonts de la cadena, Telecinco no emetrà este senyal "en cap cas" ja que considera que no és rendible oferir un programa que s'emet al mateix temps en distintes cadenes d'àmbit nacional.

No obstant això, va assenyalar que accepta qualsevol "decisió de consens" i que "no discrimine". Al seu entendre, el fet que el senyal abast "a tot el món" és una "bona iniciativa".

Antena 3, a l'espera

Antena 3, per la seua banda, ha assegurat estar "a l'expectativa de que l'ATV explique els detalls de l'organització dels debats per a prendre una decisió".

Cuatro accepta amb condicions

Cuatro també emetrà els dos "cara a cara". Després de reconéixer fa unes setmanes que amb un senyal únic "es veuria quines televisions estarien disposades a servir a l'opinió pública", la cadena ha confirmat que els emetrà amb una sèrie de condicions.

Per a això, tant els moderadors triats com el senyal no hauran de pertànyer a cap cadena de televisió, és a dir, Cuatro oferirà els debats sempre que el senyal siga obert i neutral. Només d'esta manera la cadena considera que es garantix l'interés general, es garantix la universalitat del missatge i no es prima a cap cadena.

laSexta oferirà una programació especial

laSexta també ha confirmat l'emissió dels debats, i ha assegurat a més que prepararà una programació especial entorn dels mateixos.

La Forta "no té una postura consensuada"

Per la seua banda, les autonòmiques afirmen que "no tenen una postura consensuada" sobre l'emissió del senyal únic. Fonts de Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió autonòmics van precisar que "cada una és lliure d'emetre en cada moment el que vol".

Així mateix, van afirmar que de moment esta qüestió "no forma part de l'orde del dia de la pròxima junta general" encara que no van descartar que puguen prendre "una decisió consensuada".

L'ATV encarrega a set experts l'organització del debat

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió va encarregar dilluns passat a set "experts" professionals l'organització del debat entre els candidats a la presidència del Govern de PSOE i PP, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, en previsió que ambdós formacions acceptaren la seua proposta de senyal únic, tal com ha succeït hui.

L'equip encarregat d'establir les condicions d'este 'cara a cara' està format per Manuel Campo Vidal, Pedro Ricote i Carlos Estévez, màxims responsables del debat Felipe González-Aznar en Antena 3 TV; els vicepresidents de l'Acadèmia José Carbajo, productor jubilat de TVE, i Tacho de la Calle, actualment en Telemadrid, que va participar en el debat González- Aznar en Tele5; Fernando Navarrete, realitzador històric de televisió i Concha García Campoy, portaveu de l'Acadèmia.

L'acadèmia va assenyalar que els set professionals es recolzaran en dos comissions de treball: la primera de caràcter tècnic i una segona dedicada a 'comunicació' per a articular l'accés de tots els mitjans al debat.

"Neutralitat i qualitat"

Esta associació va oferir recentment l'organització del 'cara a cara' amb senyal únic de caràcter institucional i garantint la "neutralitat" i la "qualitat" de l'emissió, que facilitaria a totes les cadenes interessades.

Al seu entendre, es tractava d'un "temps de negociació" entre els partits i les cadenes i, per eixa raó, l'acadèmia quedava en "un segon pla". Així, només intervindria en cas de no haver-hi acord entre els candidats.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele