jueves, 28 de febrero de 2008

TORNA "¡ALLA TU!"

Telecinco planeja introduir canvis en la seua programació de migdia a partir de dilluns que ve 10 de març amb l'objectiu resurar la seua franja de sobretaula, debilitada des que va decidir prescindir de “Aquí hay tomate” y substituir-lo pel resum de “Supervivientes”.

La cadena planeja ara recuperar el concurs “¡Allá tú!” per a una tira diària a les 15.30 hores, de manera de Jesús Vázquez passaria a ocupar la franja que ha sigut propietat de Jorge Javier Vázquez i Carmen Alcayde durant els últims cinc anys. Una altra possibilitat que baralla la cadena és programar el format de les caixes en l'access sobretaula (14.30 hores), que tampoc travessa pel seu millor moment.

Telecinco creu que una de les seues bases per a revitalitzar la sobretaula -ja siga abans o després de l'informatiu- podria estar en "¡Allá tú!", format de provada eficàcia que a priori es presenta com a oferta alternativa a les telenovel·les (La 1 y Antena 3), “Fama ¡a bailar!” (Cuatro) i “Sé lo que hicisteis” (laSexta) en la franja de sobretaula, així com a "Los Simpson" (Antena 3) y "Corazón de" (La 1) en l'access.

Jesús Vázquez en compte de Arguiñano, una altra opció

D'altra banda, Telecinco tampoc descarta la possibilitat de programar la tornada de “¡Allá tú!” en l'horari de sobretaula (14.30 hores), un altre dels punts dèbils de la seua graella actualment.

Telecinco és la tercera opció d'esta banda horària amb l'espai culinari de Karlos Arguiñano, que collita un 16% de mitjana enfront de 18% de “Corazón de” (La 1) i el 22% de “Los Simpson” (Antena 3).

Si finalment Telecinco es decantara per esta opció, el programa del cuiner basc, que precisament hui renovava el seu format, passaria a oferir-se a les 13.30 hores, on sí que ha funcionat satisfactòriament en els últims anys.

El que és segur és que la cadena planeja moure peces en la seua programació de migdia, previsiblement a partir del 10 de març, amb la tornada de “¡Allá tú”, ja siga en la franja del "Tomate" o en l'horari de sobretaula.

Els programes que la cadena de Mediaset començarà a emetre eixe dia ja estan gravats, amb la qual cosa depenent de l'acceptació que tinga el concurs de les caixes en la seua nova ubicació, es tornarien a gravar més entregues.

Esperant a Carmen Alcayde i “Las Gafas de Angelino”

Un altre factor a tindre en compte és la vinent estrena de “Las gafas de Angelino”, el nou programa de Carmen Alcayde que Telecinco confia a tindre llest per a emetre abans que finalitze març, tot i que encara es troba en fase de càsting per a triar a l'adolescent que farà les tasques de copresentador. Demà dijous hi ha una nova convocatòria a Barcelona.

La franja inicial prevista per al nou programa de Carmen Alcayde era l'access sobretaula (14.30 hores), encara que és possible que Telecinco decidisca provar-lo finalment a les 15.30 hores, en funció de l'acollida que tinga la nova reestructuració de la programació de migdia en la cadena a partir del dia 10.

“Supervivientes” ha empitjorat l'audiència del “Tomate”

Telecinco no ha encertat fins al moment amb la substitució de “Aquí hay tomate” per “Supervivientes”. El resum diari del reality collia en el seu anterior horari –De 17.00 a 17.00 hores- una excel·lent audiència del 24-26% de share, mentres que ara, en la franja de sobretaula, reporta la cadena un 16-17% de share, prop de 2 punts menys del que obtenia el programa de Jorge Javier Vázquez. De fet, dijous passat 21 de febrer, “Supervivientes” va caure al seu pitjor dada fins al moment (16.4% i 2.003.000 televidents).

En la competència, la telenovel·la de La 1 “Amar en tiempos revueltos” i el programa de laSexta “Sé lo que hicisteis” han mantingut els seus bons registres (19% i 8% de share respectivament) des que va desaparéixer "El Tomate", mentres que el més beneficiat per l'absència del mític espai de Telecinco ha sigut el reality de Quatre “Fama ¡a bailar!”, que ha millorat progressivament la seua audiència en les últimes setmanes fins a superar el 13% el passat dimecres.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele