miércoles, 20 de febrero de 2008

OLGA VIZA I MANUEL CAMPO VIDAL MODERARAN ELS "CARA A CARA" ELECTORALS


Manuel Campo Vidal i Olga Viza són els triats finalment per a moderar els dos debats entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, el 25 de febrer i 3 de març respectivament, després que els dos partits hagen donat el seu vistiplau.

Olga Viza, que actualment col·labora en el diari Marca, ha sigut la sorpresa d'última hora ja que no apareixia en cap quiniela. Per la seua banda, Manuel Campo Vidal, president de l'Acadèmia i encarregat a més de l'últim debat televisat entre Felipe González i José María Aznar, sí que partia com a favorit per a moderar el primer cara a cara.

PSOE i PP buscaven a algú que no s'identifique amb una cadena específica. En els últims dies, han sonat els noms de Fernando Ónega (columnista de 'La voz de Galicia' i en 'La Vanguardia' i que acumula una llarga trajectòria periodística vinculada a la ràdio i la televisió), Fernando González Urbaneja (president de l'Associació de la Premsa), Ángels Barceló, Carlos Herrera, Carles Francino i Carlos Alsina, entre altres.

Antena 3 no emetrà els debats i Telecinco ho farà només en la seua web

Darrere d'anunciar Antena 3 que no emetrà els debats, els organitzadors de l'Acadèmia confien a comptar amb TVE, la Sexta, Cuatro, Telecinco (en la seua emissió per internet), i les autonòmiques de Telemadrid, Castella La Manxa, Castella i Lleó, Balears i Comunitat Valenciana.

Tot a punt per al gran duel electoral

Els candidats de PSOE i PP a la presidència del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy, tindran torns alternatius de dos minuts en cada un dels cinc blocs de temes en què s'han dividit els debats previstos per al 25 de gener i el 3 de març i a més tres minuts cada un a l'inici i al final de l'emissió.

Així ho van anunciar esta vesprada els membres de l'Acadèmia de Televisió que s'han encarregat de l'organització d'estos dos debats que finalment se celebraran en IFEMA, el dilluns 25 de febrer, i Al Palau Municipal Joan Carles I, el 3 de març.

Els debats començaran amb una intervenció d'obertura de tres minuts d'ambdós candidats, començant per Rajoy el dilluns 25 de febrer i per Rodríguez Zapatero el 3 de març. A continuació se succeiran cinc blocs de temes: economia i ocupació, polítiques socials, política exterior i de seguretat, política institucional i reptes de futur.

Dins de cada bloc Rajoy i Zapatero tindran tres torns de dos minuts cada un i un torn al final d'un minut. Així successivament en cada bloc de temes. Conclòs el debat cada candidat disposarà d'altres tres minuts de tancament. Per a poder portar un control del temps, Zapatero i Rajoy comptaran amb un comptador digital cada un em manejat per cronometradors de basquetbol.

El realitzador Fernando Navarrete té "absoluta llibertat" per a triar les imatges amb "neutralitat"

Fernando Navarrate, responsable de la direcció dels debats junt amb Manuel Campo Vidal, va assegurar esta vesprada en roda de premsa que ell serà el responsable de la realització i que conten "amb absoluta llibertat" per a emetre les imatges que "neutralment" consideren oportunes per a una emissió adequada dels debats. La realització inclourà primers plans dels candidats quan intervinguen i quan reaccionen als intervenció del contrari, va confirmar Navarrete.

"Pío García Escudero i José Blanco, els dos, han sigut absolutament delicats i professionalment ens hem sentit reconfortats", va afegir Navarrete en relació a les negociacions que l'Acadèmia està mantenint amb els responsables de campanya de PP i PSOE.

Els membres de l'Acadèmia van tancar este matí que IFEMA i el Palau Municipal Joan Carles I seran els espais diferents encara que pròxims, en els que se celebraran els debats, perquè, segons van dir davant de la pressa de temps ha sigut impossible trobar lliure una mateixa ubicació per als dos cites.

El cost del debat es repartirà entre les mitjans que l'emeten

Quant al cost de l'organització dels debats, serà l'Acadèmia la productora i repartirà el preu final entre tots els mitjans que emeten els debats. En concret, les televisions assumiran el 80 per cent del cost i les ràdios, pàgines webs i altres mitjans, el 20 per cent restant, sempre d'acord amb l'audiència que obtinga cada u.

En tot cas, els detalls es tancaran en el contracte que cada un dels mitjans firmaran amb l'Acadèmia i que inclouran, per exemple, el compromís de no afegir cap retole durant l'emissió sobre la imatge que s'envia. En la imatge apareixerà a més la firma de l'Acadèmia.

Concha García Campoy, portaveu de l'Acadèmia, va expressar la gran satisfacció de la institució que organitza este esdeveniment. "Estem desitjant demostrar que l'Acadèmia és viva i té una capacitat enorme de resposta", va afirmar, i es va mostrar confiada que servisca de precedent per a futures ocasions.

Torns alternatius en tot

Tot en estos debats serà alternatiu, és a dir, Mariano Rajoy i Rodríguez Zapatero s'intercanviaran tots els torns, tant d'arribada al lloc com d'eixida o d'inici i tancament de les intervencions.

En el primer dels debats, l'Acadèmia començarà a emetre el senyal a les 21,07 hores i està previst que el 'cara a cara' acabe a les 00 hores. Els candidats arribaran entre les 21,15 i les 21,25. El dilluns 25, el primer a arribar serà Mariano Rajoy i minuts després ho farà José Luis Rodríguez Zapatero. I viceversa el 3 de març. El debat donarà començament a les 22,07 hores i hi haurà un tall de publicitat al voltant de les 23 hores.

El plató, escenari del debat serà circular, d'uns 12 metres d'ample per 14 de fons. El fons serà de color gris metal·litzat i inclourà anagrames de la imatge del Palau de la Moncloa, que es combinarà amb el color crema del sòl i la taula. El logo triat és 2008, una barra horitzontal i davall la paraula debat.

Zapatero apareixerà a l'esquerra el primer dia

El primer dia, Zapatero apareixerà a l'esquerra i Rajoy a la dreta, segons la visió que tindrà l'espectador en TV. El segon debat, el 3 de març, serà al contrari.

Més de 100 professionals treballen en la preparació dels debats i s'utilitzaran 20 càmeres.

Navarrete va comprometre l'esforç de tots els acadèmics per que les retransmissions siguen imparcials i professionals. "Sé que rebrem crítiques i és normal però no seran crítiques de no transparència", va concloure.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele