sábado, 16 de febrero de 2008

TELECINCO RENOVA ELS SEUS CANALS DE TDT

A partir d'este dilluns, Telecinco emprén un nou camí en la televisió digital terrestre amb importants novetats en els seus canals, informa la cadena en un dossier.

La seua oferta en la TDT dóna un important gir, obrint-se a nous continguts i assumint un nova identitat: Telecinco 2, un canal que substituïx Telecinco Sport per a convertir-se en una nova televisió generalista amb la informació, l'esport i la telerrealitat com a columna vertebral; i FDF Telecinco, que relleva Telecinco Estreles, un canal temàtic els eixos del qual seran el cine i les sèries de ficció.

Telecinco 2 s'obrirà pas en l'oferta de TDT amb vocació generalista. El nou canal oferirà espais informatius (“Reporteros”, “Documenta 5”, “Semanal Sport” i les edicions d'Informatius Telecinco immediatament després de la seua emissió en Telecinco); realities (resums i programes de “Supervivientes”), butlletins esportius (a partir de l'acord vigent amb Eurosport) i competicions com la Fórmula1 o el Mundial de Superbike, entre altres.

Continguts solidaris

Seguint el solc emprés fa anys per Telecinco amb la iniciativa “12 meses 12 causas”, Telecinco 2 realitzarà en la TDT una aposta pels continguts solidaris i de conscienciació social per mitjà d'una sèrie d'acords amb diferents i importants ONGs.

La primera d'estes col·laboracions es durà a terme amb Greenpeace, organització que surturà al nou canal de programes informatius, així com d'una selecció de documentals i reportatges d'elaboració pròpia. Així mateix, la cadena emetrà en ambdós canals digitals els espots institucionals de “12 meses, 12 causas” creats de forma específica sobre determinats problemes socials.

Les sèries més reeixides de Telecinco, en FDF

D'altra banda, en Factoría de Ficción (FDF), Telecinco recupera la marca de què fóra un dels canals més vistos de la plataforma de pagament, amb l'emissió de les sèries més reeixides de Telecinco des del seu naixement, moltes d'elles encara en antena.

Així, el nou canal temàtic de ficció inclourà en l'horari estel·lar de la seua graella sèries d'èxit com “Hospital Central”, “El Comisario”, “Motivos Personales”, “7 Vidas” i “C.S.I.”, a més del passe inèdit de “Vientos de agua”, la major producció de ficció espanyola realitzada fins hui. El cine serà un altre dels grans eixos sobre els quals pivotarà FDF, amb l'emissió d'una selecció de títols, fins una mitjana de nou pel·lícules setmanals, dos d'elles en prime estafe.

L'oferta de la cadena en TDT es completa, a més, amb el llançament de Cinco Shop, un canal comercial per a satisfer necessitats de l'espectador a través del telèfon i Internet.Amb estos canvis, Telecinco s'introduïx de ple en la recta final cap a l'apagada analògica i oferix als seus espectadors nous al·licients per a adaptar-se i connectar amb la televisió del futur.

"Documenta 5", "Reporteros" i "Semanal Sport", en exclusiva per a TDT

Telecinco 2 es convertix en un canal amb vocació generalista on la informació, l'esport i l'entreteniment es donaran la mà a través de programes de producció pròpia, realities i butlletins informatius.

La nova línia editorial de Telecinco 2 reforça la base informativa de la seua graella, amb l'emissió de programes de producció pròpia amb continguts exclusius elaborats per Informatius Telecinco i la redifusió de les principals edicions informatives immediatament després del seu passe habitual en la cadena, permetent a l'espectador accedir a la informació de la manera més còmoda possible i fixant-li noves cites amb l'actualitat diària a les 09:15 hores, les 15:30 hores i les 21:30 hores.

Pedro Piqueras e Hilario Pino conduiran de forma alternativa 'Documenta 5', programa de periodicitat mensual els diumenges a partir de les 20:00 hores que té com a objectiu documentar la realitat del món a través de reportatges periodístics que aprofundiran en les causes i les conseqüències dels principals assumptes que han marcat l'actualitat.

Amb 'Reporteros', l'equip d'Informatius Telecinco eixirà al carrer a la recerca de la informació que més preocupa als ciutadans. Cada diumenge (19:45 hores) es reuniran en 'Reporteros' les cares de la notícia junt amb un àmplia anàlisi de l'actualitat. Diàriament, l'espectador podrà veure les peces del programa repartides en diverses cites horàries entre les 11:00 hores i les 20:00 hores, incrementant així la presència dels continguts d'actualitat en Telecinco 2.

Reportatges de màxima actualitat esportiva, entrevistes amb els seus protagonistes i debats sobre els esdeveniments més destacats de la setmana, constituïxen els principals ingredients de 'Semanal Sport', un programa presentat per J.J. Santos, subdirector d'Informatius Telecinco per a l'àrea d'Esports, que Telecinco 2 emetrà els dilluns a partir de les 22.30 hores.

A més, el canal de TDT oferirà la possibilitat de tornar a disfrutar de programes d'èxit com 'Diario de...', presentat per Mercedes Mílá (els dimecres a partir de les 22:00 hores), i 'Más que coches' (dissabtes a les 20:30 hores).

Competicions esportives en la TDT

Telecinco 2 acostarà en exclusiva competicions esportives com la Fórmula 1 i el Campionat Mundial de Superbike i altres disciplines com el futbol sala, el WTCC i el frontó, entre altres.

Els motors de la Fórmula 1 rugiran amb força un any més en l'oferta digital de Telecinco amb la redifusió en el prime estafe dominical dels Grans Premis que componen el Mundial 2008. Els caps de setmana que se celebren carreres, Telecinco 2 també emetrà les sessions de classificació els dissabtes a les 22:00 hores amb els comentaris d'Antonio Llobató, Gonzalo Serrano i Víctor Seara.

Telecinco 2 emetrà de forma exclusiva una de les grans competicions del motociclisme, el Mundial de Superbike, on per primera vegada en la seua història competiran 5 pilots espanyols: Carlos Checa, David Checa, Rubén Xaus, Gregorio Lavilla i Fonsi Nieto. La narració de les carreres anirà a càrrec de Juan Antonio Ochoa, Dennis Noyes i Óscar del Castillo.

Els espectadors també tindran una cita amb el futbol sala. Tant els partits amistosos de la selecció espanyola seran oferits en directe per Telecinco 2. La cadena va emetre l'any passat en exclusiva l'Eurocopa de futbol sala de Portugal, de la que va eixir vencedora la selecció espanyola, qui ha aconseguit a més el primer lloc en els dos últims mundials.

Completen l'oferta els programes de producció pròpia '100% Sun' i 'Swing golf', així com els butlletins esportius produïts per Eurosport, el primer i únic canal de notícies esportives a nivell internacional que oferix informació especialitzada 24 hores al dia. Els dits butlletins donen prioritat als esports més populars amb entrevistes exclusives, making off i els previs de les competicions, així com a altres modalitats més minoritàries.

El frontó és un esport minoritari vinculat a Telecinco des de 1997, data en què la cadena va iniciar la seua emissió en desconnexió per al País Basc, Navarra i La Rioja. Amb Telecinco 2, els espectadors de tota Espanya tenen l'oportunitat de seguir-lo cada dissabte a les 18:00 hores.

Cotxes reals de gamma intermèdia, pilots experimentats i carreres dobles en circuits convencionals i urbans es donaran cita en el Mundial de Turismes WTCC, que Telecinco 2 emetrà en directe a partir del 29 de febrer.

"Supervivientes", també en Telecinco 2

'Supervivientes' doblega a partir d'ara la seua presència amb l'emissió íntegra en Telecinco 2 de les gales presentades per Jesús Vázquez (dissabtes a les 22:00 hores), els resums (de dilluns a divendres a les 21:00 hores) i els debats conduïts per Emma García (dilluns a les 23:30 hores).

FDF: les millors sèries de Telecinco

Va ser un dels canals més vistos de la televisió de pagament i a partir del dilluns torna totalment gratis a la llar dels espectadors a través d'una nova tecnologia (la televisió digital terrestre) i amb el valor afegit del segell de ficció de la cadena. FDF Telecinco oferirà en prime estafe (22:00 hores) les millors sèries nacionals i estrangeres de la factoria Telecinco, junt amb una cuidada selecció de títols cinematogràfics:

Els dilluns, el que fer diari dels metges i infermers d'un hospital i les relacions personals que sorgixen entre ells es donaran cita en 'Hospital Central' des de la seua primera temporada, amb artistes de la talla de Jordi Rebellón, María Casal, Sergi Mateu, Antonio Zabálburu i Fátima Baeza. D'esta manera, els espectadors veuran novament i de forma íntegra de la sèrie més longeva de la televisió, la 14ª dels quals temporada ha aconseguit situar-se en Telecinco com a líder d'audiència en el seu dia d'emissió amb una mitjana de 4.114.000 d'espectadors i 24,1% de share.

La ficció estrangera més vista de la temporada també té el seu buit en Factoria de Ficció amb l'emissió en la nit dels dimarts del capítol de 'C.S.I. Miami' i de 'C.S.I. Nueva York' emesos el dia abans en Telecinco. Una nova oportunitat de tornar a veure amb tan sols 24 hores de diferència els casos resolts pels equips forenses liderats per Horatio Kane (David Caruso) i Mack Taylor (Gary Sinise), respectivament.

Els membres de la comissaria de San Fernando continuaran mantenint l'orde dels carrers. FDF oferirà els dimecres a partir de les 21:45 hores les investigacions dutes a terme per l'equip policial de 'El comisario', encapçalament per Tito Valverde,Juanjo Artero i Marcial Álvarez, entre altres. La sèrie acaba de tancar la seua onzena temporada en Telecinco com a líder de la seua franja d'emissió amb una mitjana de 3.494.000 espectadors i 22,7% de share.

Una terrible cadena d'assassinats, una família plena de secrets i una periodista de televisió que arrisca la seua vida per descobrir la veritat entre foscos interessos familiars i empresarials, són els principals ingredients de 'Motivos personales', la reeixida sèrie de suspens protagonitzada per Lydia Bosch que Factoría de Ficción reposarà els dijous en horari estel·lar. L'emissió de l'últim episodi de la seua primera temporada va batre en Telecinco el seu rècord d'audiència amb 6.212.000 seguidors i un 36,4% de quota de pantalla.

Prèviament, els comentaris sempre àcids de Sole, les diferències entre Gonzalo i Carlota i l'amor impossible entre Vero i Sergio tornen a la televisió de la mà de FDF en l'access prime estafe del cap de setmana. Els actors Amparo Baró, Javier Cámara i Blanca Portillo, entre altres, van convertir a '7 vidas' en la comèdia de situació de referència a Espanya i els seus milions de fidels tindran a partir del dissabte l'oportunitat de disfrutar-la de nou.

Un jove miner asturià que emigra a Argentina en els anys 30 i el seu fill, un arquitecte argentí de mitjana edat que busca un nou horitzó professional en l'Espanya de 2001, són els protagonistes de 'Vientos de agua', el gran projecte de ficció dirigit per Juan José Campanella que Factoría de Ficción estrenarà de forma íntegra els dissabtes a partir de les 22:00 hores. 'Vientos de agua', protagonitzada per Ernesto Alterio, Héctor Alterio i Eduardo Blanco, és fins al moment la producció de ficció més ambiciosa de la història de la televisió.

Cine, també en Factoria de Ficció

FDF Telecinco oferirà a més una variada oferta de títols cinematogràfics, amb l'emissió de 9 pel·lícules cada setmana, dos d'elles en prime estafe.

"La ciudad de los fantasmas", protagonitzada per Gerard Depardieu, conta el viatge de Jimmy fins a Cambotja a la recerca de Marvin, el seu camarada en una estafa que no acaba com ambdós esperaven. "Darkness", la pel·lícula que va encimbellar a Jaume Balagueró trasllada als espectadors a una casa encantada que guarda un misteri.

"A propósito de Schmidt": l'oscaritzat Jack Nicholson interpreta a Warren Schmidt, un home acabat de jubilar que busca donar-li un nou sentit a la seua vida. "El segundo nombre", dirigida per Paco Plaza, és la història d'una dona que lluita contra el seu destí.

A més, s'oferiran les pel·lícules "Austin Powers", "San Bernardo", "Novios", "Arachnid", "Dagon la Secta del Mar", "Soraya", "El pequeño Vampiro" i "La Gran Vida", entre altres.

"Médico de familia", "Periodistas", "Los reyes" i "Yo soy Bea", en FDF

La franja de vesprada alberga una altra de les novetats de la cadena: la reposició de les emblemàtiques sèries de Telecinco 'Médico de familia' i 'Periodistas', l'emissió de dos capítols de la telenovel·la colombiana 'Los reyes' i la redifusió de la reeixida 'Yo soy Bea'.

Les adversitats del jove doctor Nacho Martín, paper interpretat per Emilio Aragón, viudo amb tres fills i un nebot adolescent a càrrec seu protagonitzen 'Metge de família', la sèrie que durant 8 temporades va batre records d'audiència en Telecinco establint un punt d'inflexió en la ficció nacional espanyola.

Factoría de Ficción emetrà de dilluns a divendres a partir de les 15:00 hores una doble entrega d'esta sèrie emblemàtica que ha sigut adaptada en països com Italia, Finlandia, Bélgica, Alemania i Rusia, entre altres.

Innovació, ruptura i modernitat són els trets més característics de 'Periodistas', la sèrie que durant nou temporades va reflectir les tasques diàries de la redacció del periòdic Crònica Universal. L'elenc encapçalament per José Coronado, Belén Rueda, Alex Angulo i Alicia Borrachero tornarà a la xicoteta pantalla amb l'emissió de dos capítols de dilluns a divendres partir de les 17:00 hores.

A continuació, el canal temàtic de Telecinco programaràdos episodis de 'Los Reyes', la telenovel·la que arreplega amb grans dosis d'humor les relacions i les lluites de poder entre dos famílies de distintes classes socials.

Esta ficció entregarà el testimoni a Beatriz Pérez Pinzón i els seus companys de la revista Bulevard 21, protagonistes de 'Yo soy Bea', els que tindran la seua cita en Factoria de Ficción durant l'access prime estafe(21:00 hores) de dilluns a divendres.

Els matins del canal de TDT es vestiran d'històries d'amor, embolics personals i aventures juvenils amb les sèries 'El pasado es mañana' (06:30 hores), 'Esencia de poder' (07:30 hores) i 'Al salir de clase' (08:15 hores). Després prendrà el relleu el programa de zapping 'El coleccionista de imágenes' (09:00 hores).

A més, '100% sun' invitarà als espectadors a ampliar els seus coneixements sobre alimentació, esport, decoració i el cuidat de mascotes, entre altres assumptes, a fi d'oferir alternatives de vida sana. L'espai divulgatiu comptarà amb tres emissions al llarg de la setmana: els dimecres, els dijous i els dissabtes.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele