viernes, 22 de febrero de 2008

TELECINCO NO PRESENTA OFERTA PER LA FORMULA 1

Telecinco no barallarà finalment pels drets de retransmissió de la Fórmula 1, pel que no presentarà una proposta a Mediapro. En un principi, la intenció de Telecinco era presentar una oferta, però sempre baix la premissa que resultara rendible, segons va informar La Gaseta dels Negocis en un article que reproduïm pel seu interés.

Esta condició, de lògica empresarial sobretot per a una empresa que cotitza, suposava llegir entre línies que el seu interés era mera curiositat, tenint en compte que Mediapro s'havia avançat a la cadena i havia pagat per estos drets prop de 300 milions, segons experts del sector.

Per a Telecinco suposa apostar a molt llarg termini

Telecinco reconeix que la seua inversió per les cinc últimes temporades no ha superat els 15 milions per cada una. Però li ha donat els majors índexs d'audiència des de 2004, quan va registrar el 32.9%, fins a l'any passat amb una quota de pantalla del 48.3%. En algunes jornades, més de huit milions d'espectadors han seguit les carreres per este operador televisiu.

Però la cadena de Fuencarral justifica la seua decisió en què l'oferta és fins al 2013, el que suposa apostar a molt llarg termini, sense conéixer-se el recorregut del gran filó que és Fernando Alonso, de 26 anys. No obstant això, Mediapro assegura a este periòdic que hi ha flexibilitat i que inclús es pot presentar oferta per una única temporada.

Només s'ha fixat com a condicionant que l'exclusivitat de l'emissió serà en tot el territori nacional a excepció de València i Catalunya, on es disputen Grans Premis i "l'interés permet una venda compartida".

De totes maneres, és inevitable pensar en la pugna que Mediapro i Telecinco protagonitzen cada un cert temps dins del context de la guerra del futbol i que es produïx quan la cadena que gestiona Paolo Vasile accepta emetre algun partit de la Lliga de futbol, competint així amb laSexta.

La Sexta tirarà la resta

La baixa de Telecinco deixa el camí prou aclarit, precisament, a laSexta, cadena que ha reconegut a este diari que tirarà la resta dins de la seua estratègia d'apostar per l'esport. Però La Gaseta va conéixer ahir que les coses es posen encara més fàcils per a la televisió que presidix Emilio Aragón i és que Antena 3 tampoc licitarà

I encara més, tampoc pareix que Cuatro vaja a fer-ho, encara que responsables de la televisió no van voler fer cap comentari. No obstant això, fonts pròximes asseguren que donat l'elevat preu que caldria pagar per a emetre l'esdeveniment i la situació de conflicte i enfrontament entre les parts dificulten més si és possible la possibilitat que Quatre presente una oferta.

De confirmar-se este extrem, es compliquen un poc les coses per a la productora catalana per a rendibilitzar la seua inversió milionària si l'oferta de la seua sòcia laSexta no és prou atractiva, ja que a banda d'esta cadena, la proposta que Mediapro trobarà en la seua taula serà la de TVE, amb les limitacions pròpies d'una televisió pública que està digerint la major reforma de la seua història.

En conclusió, tot apunta que Andrés Montes pot acabar retransmetent també les carreres de Fórmula 1.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele