miércoles, 20 de febrero de 2008

POLEMICA PEL CANDIDAT DE BUENAFUENTE A EUROVISION

Des d'este dimarts, el candidat que ha impulsat Andreu Buenafuente des de laSexta, Rodolfo Chikilicuatre, ocupa el primer lloc en el rànquing de votacions amb la seua cançó "Baila el Chiki Chiki". No obstant això, molts eurofans han criticat la proposta i han arribat a acusar el mateix Buenafuente de "boicotejar el festival".

Les raons defeses pels seguidors d'Eurovisió han sigut que els votants de Chikilicuatre havien recolzat al seu candidat amb vots emesos des de contes ficticis, com Pookmail.Com. No obstant això, des de Myspace.Com s'assegura que eixos vots ja han sigut eliminats.

"No eren tants i els hem restat a mesura que hem comprovat que procedien d'eixos conters trampes que ja estan bloquejades", ha dit a Vertele.Com el director de Continguts de Myspace.Com, Borja Prieto, qui ha reconegut que "és normal que un cantant que ix tots els dies per televisió estiga aconseguint tant de suport".

D'altra banda, les crítiques sobre el procés de votacions també s'han centrat en el fet que cada usuari podia obrir més d'un conte de correu amb la que validar els seus vots. D'esta manera, cada internauta està repartint cinc vots cada dia des de cada uns dels contes de què és usuari. "Això és una cosa que no podem evitar, perquè l'únic mètode que tenim per a controlar les votacions són les adreces de mail", ha manifestat atapeït.

En este sentit, el responsable de Myspace ha defés el procediment, ja que si hagueren desenrotllat filtres de votacions a través d'una IP, "diversos empleats d'una mateixa empresa no podrien votar des d'au lloc de treball. També hem aconseguit que no es puguen fer enviaments massius de vots des de màquines especialitzades", ha dit.

Quants als contes de Hotmail, Yahoo i Telefónica que no acceptaven els mails de confirmació que enviava Myspace, Prieto ja ha assegurat que "s'han pres les mesures perquè estos sistemes accepten estos correus" i els internautes puguen validar els seus vots.

El web d'Eurovisió rep vots irregulars des de diversos servidors de 'correu trampa'

La pàgina web de TVE i Myspace per a triar el candidat que representarà a Espanya en el pròxim festival d'Eurovisió ha rebut en els últims dies vots irregulars des de diversos servidors de 'correu trampa' que ja han sigut eliminats, segons explica hui un blog de la pròpia pàgina.

Myspace afirma que estos contes fraudulents únicament duren 15 minuts des que són creades pels seus responsables. En eixe temps, els internautes emeten el seu vot i posteriorment eliminen qualsevol rastre de la seua actuació. Estes irregularitats van ser detectades durant la comprovació diària dels vots.

Tots els suports als artistes procedents dels servidors '10minutemail.com', 'Spamgourmet', 'Spamday', 'Mailinator', 'Dodgeit', 'Pookmail', 'SpamBob', 'Mytrashmail', 'Spam.la', 'Guerrillamail', 'Mierdamai', 'Trashmail.net', 'Spamcero' i 'mintEmail' ja han sigut eliminats.

'Eurovision-spain.com', pàgina no oficial del festival, explica en el seu web una sèrie de "errors" en la votació entre els que s'inclou este sistema d'admissió de vots "excessivament vulnerable al frau". Esta web denuncia que hi ha multitud de fòrums replets d'instruccions "amb senzills trucs" per a "enganyar" al sistema.

Així mateix, considera al procés una "falta de respecte" per la presentació de "candidatures burlesques" en esta preselecció i critica la "infravaloració" que, al seu entendre, ha tingut l'organització amb els votants per la seua "falta de previsió", reflectida en el col·lapse de la web durant el primer dia de votació.

Disculpes de MySpace

A este respecte, Myspace també es va pronunciar a través d'un dels seus blogs. Així, va demanar "disculpes" pels errors de la pàgina durant el començament de la votació i va aclarir que estes errades no van tindre "res a veure" ni amb RTVE ni amb els organitzadors del concurs.

D'esta manera, la web va assegurar que "tots els vots" han sigut comptabilitzats "correctament i ininterrompudament". A més, va afirmar que estes votacions suposen "el major càsting públic" d'Espanya encara que va recordar que el més votat no anirà directament a Eurovisió, sinó que haurà de superar una segona votació en la gala final.

Rodolfo Chikilicuatre

D'altra banda, l'actor del programa de Andreu Buenafuente, Daniel Fernández, més conegut com Rodolfo Chikilicuatre, avantatja fins a les 15.00 hores de hui en més de 6.000 vots al seu immediat perseguidor, La Casa Azul, en la carrera cap al festival que tindrà lloc el pròxim 24 de maig a Belgrad.

Així, la seua cançó 'Baila el chiki chiki' es consolida com la primera opció dels internautes a l'haver rebut nes de 29.000 vots durant els quatre dies de votació. El col·laborador de 'BFN' ja ha afirmat que, en cas de guanyar Eurovisió, anirà a per "la cançó de l'estiu".



En una entrevista difosa per La Sexta, Fernández assenyala que "ni en els millors somnis" podria imaginar que el ball del 'chiki chiki' optaria a concursar en el festival. En un to de broma, el personatge-actor destaca entre les seues influències a Madonna, Michael Bolton o M-Clan. És a dir, "tots els personatges que comencen amb la lletra 'M'", va destacar.

Finalment, no va descartar inclús guanyar el concurs. "Si Irlanda presenta un perot de goma espuma, jo crec que puc estar a l'altura", va concloure.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele