miércoles, 13 de febrero de 2008

RTVE PRESENTA LA PROGRAMACIO PER ALS JOCS OLIMPICS

El president de la corporació, Luis Fernández, i el director de Televisió Espanyola, Javier Pons, han presentat la programació especial dels Jocs en la cadena pública als mitjans de comunicació, este dimarts a Madrid. Rafa Nadal, Pepu Hernández, Gervasio Deferr, Rafael Martínez, Almudena Cid, Marta Domínguez, Paquillo Fernández, Mario Pestano, Isabel Fernández, Gemma Mengual, Rafael Trujillo, Santi Freixa, Pablo Herrera i Raúl Mesa, alguns dels millors esportistes d'Espanya, han abrigat en l'acte als responsables de RTVE i han representat l'esperit olímpic en la presentació.

"Anem a per l'or, la plata i el bronze. A posar el millor de nosaltres mateixos en la retransmissió dels Jocs" ha afirmat Luis Fernández als mitjans. "Guanyar medalles depén dels esportistes; realitzar la millor retransmissió depén dels professionals de RTVE, l'orgull d'esta casa" ha assegurat el president de la corporació.

En este sentit, Javier Pons ha anunciat "un desplegament històric" per a oferir tota la informació dels Jocs als telespectadors (a través de L'1, La 2 i Teledeporte), els oients (en Radio Nacional) i els internautes.

Els Jocs, protagonistes en RTVE

El director de TVE ha explicat els detalls de la programació olímpica: L'1, La 2, Teledeporte, RNE i rtve.es van a mobilitzar a un equip de 200 professionals per a contar l'última hora dels Jocs Olímpics de Pequín. Seran més de 1.000 hores de retransmissions.

L'1 de TVE emetrà la cerimònia d'obertura dels Jocs, el 8 d'agost, la de clausura el 24 així com una ampli resum diari i les principals competicions en què participen els esportistes espanyols.

La 2 dedicarà la major part de la seua programació als Jocs Olímpics i oferirà també un resum diari amb el més destacat de la jornada, mentres que Teledeporte, el canal líder dels temàtics, dedicarà tota la seua programació a retransmetre les proves: serà el Canal Olímpic de TVE.

Rtve.es farà un desplegament sense precedents per a retransmetre les proves de les diferents especialitats en directe a través d'internet i dispositius mòbils. Els usuaris també podran veure les proves en diferit així com participar en la pàgina i interactuar amb els periodistes de RTVE a través de blogs.

Els esportistes espanyols, amb RTVE

Alguns dels millors esportistes espanyols han acompanyat els responsables de RTVE en la presentació de la programació olímpica. Rafa Nadal, Pepu Hernández, Gervasio Deferr, Rafael Martínez, Almudena Cid, Marta Domínguez, Paquillo Fernández, Mario Pestano, Isabel Fernández, Gemma Mengual, Rafael Trujillo, Santi Freixa, Pablo Herrera i Raúl Mesa, la punta de llança de l'equip d'esportistes que representarà a Espanya en els Jocs, han avançat les seues impressions sobre la cita de Pequín.

Rafa Nadal ha expressat la seua emoció d'anar a l'Olimpíada "perquè és una experiència que em fa molta il·lusió". "Els tenistes -ha explicat el número 2 del món- només tenim ocasió de representar a Espanya en la Copa Davis, i és especial". En cas d'aconseguir la final a Pequín, Nadal no vol sentir parlar de Federer: "preferisc un rival més fàcil".

Pepu Hernández, el seleccionador nacional de la Selecció de Basquetbol, s'estrena al capdavant de l'equip en els Jocs. "L'objectiu és arribar perfectament preparats. És una il·lusió especial. Per a mi és un honor estar ací i percebre l'experiència dels esportistes que em rodegen".

Pau Gasol, que ha fitxat recentment per Los Ángeles Lakers, ha afirmat a través d'un vídeo que "el 8 d'agost és una data marcada" en el seu calendari. Una data en què comencen els Jocs "que TVE es va a encarregar de transmetre perquè tot el món puga seguir-nos" ha conclòs Gasol.

Tots els esportistes han expressat la seua emoció per la cita olímpica i el seu desig d'aconseguir el medaller. Com Gervasio Deferr, que podria ser el capdavanter espanyol a Pequín: "Per a mi seria un orgull representar la bandera i que tants esportistes d'alt nivell estiguen darrere de mi".

Almudena Cid, l'única en el món que ha participat en quatre cites olímpiques, acudix a Pequín amb 28 anys "per a demostrar que una dona pot estar a un altíssim nivell. L'art de la gimnàstica es veu a partir d'una certa edat".

Emissió en Alta Definició

Per primera vegada en la història de les Olimpíades de l'era moderna, TVE oferirà el senyal en Alta Definició a través de la TDT. Per a això TVE comptarà amb una unitat mòbil especial que s'instal·larà en Torrespaña.

D'esta manera, els espectadors podran disfrutar d'una imatge de major qualitat i resolució i podran captar detalls inapreciables en el senyal convencional.

Comentaristes tècnics

Arancha Sánchez Vicario, Álex Corretja i Fernando Romay, tres grans noms de la història recent de l'esport espanyol, acudiran de nou als Jocs Olímpics, esta vegada com a comentaristes de luxe de ràdio televisió Espanyola. Ells seran els encarregats d'explicar els detalls de les seues especialitats esportives als espectadors de TVE.

De moment, Fernando Romay promet molt d'espectacle: "La nova generació que entrena Alpínia ha superat a la del 84. Ells han complit el somni de la meua generació: jugar en la NBA".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele