lunes, 11 de febrero de 2008

PUNT I FINAL A LA VAGA DELS GUIONISTES AMERICANS

Els líders del sindicat que representa als guionistes en vaga a Hollywood van votar el diumenge l'aprovació d'un acord tentatiu amb els estudis per a posar fi a mesos de paralització, informa Reuters.

L'esperada acceptació de la junta es va realitzar un dia després que el Sindicat de Guionistes dels Estats Units (WGA, per la seua sigla en anglés) i els estudis finalitzaren els detalls d'un acord que gira entorn de quant haurien de guanyar els guionistes pels seus treballs distribuïts a través d'internet.

Però els 10.500 guionistes de pel·lícules i sèries de televisió que van iniciar la vaga el passat 5 de novembre i van marcar un trencament en 20 anys de pau dins de la indústria hollywoodense no tornaran a a la faena de casa abans del dimecres.

Açò és degut al fet que les juntes sindicals representants de les costes este i oest van optar per esperar tots els seus membres per a votar pel pla abans que s'alce la vaga. S'espera que el dimarts hi haja un vot de ratificació.

Els guionistes van rebre positivament l'acord proposat el diumenge.

El pacte proposat va ser anunciat en el matí del dissabte, i va resumir més de dos setmanes de negociacions rere mesos d'eternes discussions i diferències entre ambdós sectors.

La indústria televisiva ha sigut especialment afectada per la vaga, ja que la majoria de les seues sèries i comèdies d'horari estel·lar estan estancades des de mitjans de desembre, paralitzant a milers de treballadors.

La fi de les paralitzacions permetria a les cadenes televisives salvar part de la temporada restant, així com també avançar en els programes per a la tardor.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele