lunes, 18 de febrero de 2008

TELECINCO ABANDONA PER SEGONA VOLTA LA "ATV"

Telecinco deixa per segona vegada l'Acadèmia de la Televisió (ATV), segons informa el diari El País. Oficialment la cadena líder dóna l'esquena a este organisme perquè considera que Telecinco i l'ATV seguixen "camins diferents".

El conseller delegat de Telecinco, Paolo Vasile, va remetre una carta al president de l'ATV, Manuel Campo Vidal, dimecres passat i en la mateixa Vasile argumenta que fa un any va acceptar tornar "de forma experimental" al si de l'organisme que acull els professionals i defén la consolidació de la indústria audiovisual.

La cadena, d'altra banda, ha negat que la seua eixida estiga relacionada amb l'acord adoptat pel PSOE i el PP perquè l'ATV assumisca la celebració dels dos "cara a cara" previstos entre el president Rodríguez Zapatero i el líder de l'oposició Mariano Rajoy.

Fonts pròximes a Telecinco argumenten que el motiu principal que ha portat a la cadena a prendre esta dràstica decisió està vinculat al sistema utilitzat per l'ATV a l'hora de concedir els seus premis anuals. Casualitat o no, la veritat és que el conseller delegat de Telecinco va enviar la notificació en què es donava de baixa un dia després que es feren públics els Premis "Talento", així ho arreplega el citat diari.

D'altra banda, no és la primera vegada que Telecinco es mostra disconforme amb la manera d'actuació de l'ATV. De fet, el propi Vasile ha expressat en diverses ocasions el seu escepticisme davant dels criteris de selecció de candidatures i ha criticat durament el protagonisme que en este capítol té Televisió Espanyola. Cal recordar que estos premis són concedits pels acadèmics.

Esta circumstància va portar que tant Telecinco com Antena 3 renunciaren a presentar nominacions. D'esta manera, van voler mostrar la seua disconformitat amb la configuració de les categories i la fórmula de votació. Darrere d'esta crisi, Manuel Camp Vidal va tendir ponts per a la reincorporació de Telecinco. En la seua carta, segons El País, Vasile agraïx els seus esforços negociadors.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele