martes, 6 de mayo de 2008

249 CANDIDATURES ALS PREMIS DE L'ACADEMIA DE LA TELEVISIO

Els X Premis Anuals de l'Acadèmia de Televisió conten enguany amb 249 candidatures a les 23 categories de programes i professionals que la Institució premia en cada edició. L'entrega de guardons tindrà lloc a finals del mes de juny en una cerimònia que serà retransmesa per Televisió Espanyola.

Per cadenes generalistes, i com de costum, TVE, amb els seus canals, L'1 i La 2, representa el nombre més gran de candidatures presentades per televisions i productores amb un total de 80. Li seguix Cuatro amb 25, Antena 3 amb 21, La Sexta amb 19 i Telecinco amb 10. A pesar de tot, la suma de totes elles no arriba a les 80 candidatures de TVE.

Les cadenes autonòmiques agrupades en FORTA han presentat en conjunt 79, sent Televisió de Catalunya (TV3), Canal Sur i Telemadrid les que nombre més gran de candidatures han proposat.

Comença ara la primera de les dos rondes de votacions directes i secretes entre els més de 900 membres de la Institució per a triar els finalistes i als guanyadors en les 18 categories votades pels Acadèmics.

El Consell de l'Acadèmia, integrat per representants de la Junta Directiva, les cadenes de televisió i la SGAE, serà l'encarregat de triar als premiats en les cinc categories restants per a programes autonòmics. També serà el Consell de l'Acadèmia, com ve sent habitual, el que concedisca el Premi Tota una Vida 2007, com a reconeixement a una trajectòria professional lligada al mitjà televisiu. En la seua última edició este premi es va atorgar a la corresponsal de Televisió Espanyola, Rosa María Calaf.

Candidatures desglossades per cadenes:

TVE: 80
Antena 3: 21
Telecinco: 10
Cuatro: 25
La Sexta: 19
FORTA: 79
Altres: 15

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele