martes, 6 de mayo de 2008

"DOCUMENTOS TV" EMETRA EN MAIG I JUNY REPORTATGES PROPIS

Acabats de complir els 22 anys en antena, 'Documentos TV', el programa que emet La 2 de Televisió Espanyola els dimarts en horari de màxima audiència, oferirà durant els mesos de maig i juny huit nous documentals monogràfics de producció espanyola que analitzaran distints temes d'actualitat que afecten la nostra societat com la immigració, la religió, l'educació, la psicologia, la medicina, l'economia o la sexualitat.

Els documentals han sigut rodats per tota la geografia espanyola, des dels pobles més recòndits fins a les barriades marginals de les grans urbs. En total, els equips han recorregut 43.710 quilòmetres. Per a la seua realització s'han empleat 24 càmeres, dos per cada documental i s'han invertit 288 dies de rodatge i 4.229 hores d'edició. S'han dut a terme 249 entrevistes amb testimonis dels experts de més alt nivell i aportacions de persones anònimes fonamentals per a les trames dels guions.

Esta nova entrega de 'Documentos TV' utilitza tècniques narratives multimèdia i noves. De vegades es descarta la narració clàssica per un contrast de testimonis. També es recorre a les recreacions amb aportació de l'animació i a la utilització de metàfores visuals, i es fuig de l'estructura lineal. A més, estan presents formats propis d'Internet, com blogs i vídeos de Youtube, per a transmetre, amb la major fidelitat possible, el món dels adolescents dels nostres dies.

Els equips que han realitzat estos huit reportatges són professionals del terreny audiovisual i del periodisme especialitzat, incloent experts en la investigació mèdica i en casos policials.

Este dimarts, "La historia más bella"

El primer dels reportatges que emet 'Documentos TV' este dimarts, rescata el cas de Olurombí, uns dels centenars de dones Subsaharianes que embarquen embarassades en les pasteres rumb a Europa. A ella la van arreplegar uns pescadors espanyols a la deriva en el Mediterrani, junt amb altres 50 persones.

Pocs dies després de la seua arribada a la península, enmig de gran cobertura mediàtica, Olurombí va desaparéixer sense deixar rastre, com tantes altres. Hui ningú sap quin va ser el seu destí ni el del fill que portava en el seu ventre.

Per a reconstruir la història de Olurombí, que significa la més bella, este documental arreplega els testimonis de diverses compatriotes seues que han patit una experiència semblant i els fills de la qual han nascut a Sevilla, Bilbao, Jaén o Mallorca.

En els següents documentals...
Els dimarts següents, 'Documentos TV' oferirà reportatges en què s'abordaran temes sobre educació, sexualitat, salut, drogues, religió, psicologia i joventut.

"El dolor del silencio" explora el món de tres dones que viuen preses del dolor i de la falta de comprensió. A més busseja en els últims avanços científics respecte a l'origen i tractament d'este mal.

La realitat de jóvens d'esta època que intenten eixir avant amb els mateixos sous que els seus pares guanyaven fa vint anys a Espanya es reflectix en "Mi vida x 1000 euros". Ho fa a través dels testimonis de jóvens, entre 24 i 30 anys, que intenten adaptar-se a la seua precària situació laboral. Molts d'ells es donarien per satisfets si almenys foren "mileuristes".

El documental "Esos malditos celos" indaga en el nucli emocional del ser humà, on nia la por atàvica a perdre allò que es posseïx o es creu posseir. Quan es polsa esta tecla de la por apareixen els zels. Es manifesten en camps tan diversos com l'amor, el treball, la família o inclús, l'escola.

"Mujeres con pañuelo" s'endinsa en el cor del món musulmà al nostre país, de la mà d'un grup d'amigues que emprenen un viatge juntes a la Alhambra. Totes elles, jóvens universitàries i de nacionalitat espanyola, porten mocador com a símbol de respecte al Corán.

El tema de les drogues s'aborda en "Jorge se esnifó su vida" que explica de forma pòstuma, a través del diari, com sucumbix Jorge als estralls de la cocaïna, droga que cada vegada és més consumida pels adolescents.

"Sólo para mujeres" mostra com és l'emergent panorama de la prostitució masculina. I ho fa a través de les confessions d'aquelles dones que s'apunten al que podríem denominar com "el negoci més nou del món".

"¿Qué le pasa a mi hijo?" tracta sobre la proliferació de les denúncies de pares contra fills per maltractament físic i psíquic. Fa una anàlisi d'este fenomen social, reflectint la polèmica que existix entorn de les possibles causes d'este tipus de trastorn i el seu tractament.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele