domingo, 25 de mayo de 2008

EUROVISIO 2008: GUANYA RUSSIA; ESPANYA 16ª

Pirates, nóvies. àngels i iaios rapers

Tango, pop, rock, heavy, balades… fins a reaggeton. La 53a edició del Festival de Eurovisión, presentada per Jovana Jankovic i Zeljko Joksimovic, ha sigut un espectacle de música variada i originals coreografies, moltes d'elles plenes de teatralitat, com la del representant bosnià, Elvir Lakovic Laka, o el duo de Azerbayán, que debutava en el certamen amb una cançó rockera de tocs lírics.

Després de l'actuació d'obertura de la vencedora del passat any, María Serifovic i el seu ja mític en Eurovisión “Molitva”, l'espectacle va donar pas a les actuacions dels 25 països participants. Romania va trencar el foc amb una potent balada, encara que eixir en primer lloc no l'ha beneficiat.

Regne Unit amb un tema disc molt setentero, la teatral Bòsnia, el tango del carrer en serbo croat dels representants de Croàcia, els pirates de Letònia, la cantant de Suècia Charlotte Perreli –Guanyadora en 1999-, la fresca cançó de Dinamarca, l'àngel i el dimoni d'Azerbayán, la grega Kalomira i el francés Sebastián Tellier, amb una minimalista posada en escena, van ser alguns dels representants més destacats.

Els més aplaudits: Ucraïna, amb Ani Lorak i “Shady Lady”, i tres balades, Rússia, Portugal i Sèrbia, país amfitrió, que va posar en peu a l'estadi.

Després del xou, l'obertura de votacions, que va donar començament d'una forma molt especial. Entorn de les 22:50 hores va eixir a l'escenari una llegenda del basquetbol serbi, Vlade Divac, i va llançar un baló al públic de l'Arena, abarrotat amb prop de 12.000 espectadors.
Rússia s'ha va alçar amb la victòria en la 53 edició de Euvosivión, amb 272 punts, seguida molt de prop per Ucraïna (230) i Grècia (218), mentres que Espanya s'ha hagut de conformar amb un lloc 16 (55 punts) en una classificació de 25 països.

El millor resultat d'Espanya en els últims quatre anys

Es tracta d'un resultat discret encara que el millor aconseguit pel nostre país des de 2004, quan el triomfet Ramón va aconseguir un desé lloc amb el tema "Para llenarme de ti". En els tres anys posteriors, Son de Sol, Las Ketchup i D'Nash van quedar en les places vint-i-unena i vintena respectivament.

Primer triomf de Rússia en Eurovisión

El cantant Dima Bilan i la seua balada "Believe" han atorgat el seu primer triomf en Eurovisión a Rússia, que ja va quedar segona a Atenes fa dos anys. L'actuació russa comptava amb una posada en escena en què Bilan estava acompanyat d'un violinista i un mític patinador rus.

Uribarri: "Almenys no ens n'anem pitjor que altres anys"

“Rússia ha guanyat, jugant a casa, però nosaltres almenys no ens n'anem pitjor que altres anys”, es va consolar José Luis Uribarri, que va ressaltar la “gran professionalitat demostrada per Rodolfo Chikilicuatre a pesar de no ser cantant”. “A més dels bous i el futbol, ara a Europa també se'ns coneixerà per l'enginy i bon humor”, va dir el mític locutor al terme de les votacions.

En l'actuació de Chikilicuatre, en el lloc número 22, es van escoltar alguns aücs. L'actor i col·laborador de "Buenafuente", triat per votació popular per a representar a Espanya, va començar la seua actuació deixant tot el protagonisme al seu guitarra Luciana, a la que va regalar un sol amb els acords de la cançó popular "Old McDonald had a farm".

Chikilicuatre: "Les votacions ja se sabien des de despús-ahir"

"Almenys hem quedat en el millor lloc dels últims quatre anys", es va consolar també Rodolfo Chikilicuatre, alhora que agraïa a la resta de països participants “tot el suport rebut fins ara”, encara que “una altra cosa són les votacions, que estaven ja sabudes des d'abans d'ahir”, va dir el representant espanyol en una connexió amb el programa de L'1 posterior al festival, “Salvemos Eurovisión”.

"Jo crec que el nostre és un lloc molt digne", va afegir el respresentant espanyol en Eurovisió. "Inclús estem per damunt de França, que era la meua favorita. Açò és molt marcià".

Rússia ja partia entre les favorites

La victòria de Rússia no ha sorprés els experts, ja que era un dels països que partien com a favorits entre la premsa especialitzada, junt amb Ucraïna, Grècia i Sèrbia. Una de les sorpreses de la nit l'ha protagonitzat Suècia, la cantant de la qual era una altra de les grans favorites però finalment ha resultat de les menys votades.

Andorra, Portugal i Grècia, el principal suport d'Espanya

Andorra va ser l'únic país que va atorgar 12 punts a Espanya.També vam rebre punts de Portugal (10), Grècia (8), França (5), Bèlgica (4), Xipre (4), Suïssa (4) Turquia (3), Armènia (1), Albània (1), Regne Unit (1), Finlàndia (1) i Dinamarca (1).

Resultat final de les votacions

Rússia: 272
Ucraïna: 230
Grècia: 218
Armènia: 199
Noruega: 182
Sèrbia: 160
Turquia: 138
Azerbayán: 132
Israel: 124
Bòsnia - Hercegovina: 110
Geòrgia: 83
Letònia: 83
Portugal: 69
Islàndia: 64
Dinamarca: 60
Espanya: 55
Albània: 55
Suècia: 47
França: 47
Romania: 45
Croàcia: 44
Finlàndia: 35
Alemanya: 14
Regne Unit: 14
Polònia: 14

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele