viernes, 23 de mayo de 2008

CUATRO ESTRENA "EL DESAFIO EXTREMO AL POLO NORTE"

Un nuevo 'Desafío extremo' arriba a Cuatro. Divendres que ve 30 de maig, a les 21:30h. La cadena estrenarà 'Pol Nord, viatge a la deriva', un documental especial amb l'última gesta de l'escalador i aventurer lleonés, que el passat 14 d'abril va plantar la seua botiga, junt amb l'explorador Ramón Larramendi i el càmera Emilio Valdés, en el Pol Nord Geogràfic. En el documental -la segona part del qual, Pol Nord, en el confí del món, s'estrenarà el divendres 6 de juny-, es relata amb tot luxe de detalls l'increïble aventura de Calleja i el seu equip en la seua lluita per conquistar un dels punts més remots i inaccessible del planeta.

15 dies abans de la inauguració de la Expo Saragossa, dedicada a l'aigua, i en ple Any Polar Internacional, Cuatro i Jesús Calleja posen rumb al Pol Nord. L'alpinista i pilot lleonés hi ha emprés una llarga i extenuant aventura que li ha portat al confí del món; un lloc inhòspit, un desert de gel i neu desolat, però que està en el centre de l'atenció científica mundial perquè és l'ecosistema més fràgil a l'augment de les temperatures que el planteja registra en el procés de canvi climàtic que vivim.

El primer episodi, 'Pol Nord, viatge a la deriva', narra les aventures de Jesús Calleja i els seus companys de viatge -Ramón Larramendi, Emilio Valdés y l'expedicionària María March -, des que ixen de Madrid fins una posició pròxima al Pol Nord Geogràfic. Enguany, la deriva del casquet polar està sent tan prolongada i ràpida com mai abans s'han vist, i això dificulta enormement l'aproximació a la coordenada més meridional del planteja. Ningú abans que ells ha arribat caminant enguany fins al Pol Nord.


El segon episodi, 'Polo Norte, en el confín del mundo' (divendres 6 de juny, 21:30h.) conta les peripècies dels quatre exploradors donant tombs pel desert àrtic, provant els artefactes de navegació que Larramendi dissenya i investiga, lluitant contra un fred atroç que els congela les pestanyes i els dificulta la parla, i presenciant, en l'últim racó del planteja, com els turistes més extravagants aterren en un núvol de neu en pols per a fer-se fotografies i celebrar-ho amb vodka.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele