miércoles, 21 de mayo de 2008

UNA NOVA VAGA A CUATRO PODRIA POSSAR EN PERILL L'EUROCOPA

Els sindicats de l'empresa Sogecable, propietària dels drets de retransmissió per a Espanya de l'important torneig futbolístic europeu, han decidit aprovar noves mesures i es plantegen realitzar parades per a entorpir la retransmissió de Cuatro i Digital+ de la Eurocopa de futbol de Suïssa i Àustria, que se celebra del 7 al 29 de juny, segons informa una web de notícies.

La proposta, que serà debatuda en Assemblea General la setmana que ve, té com a origen la protesta per la congelació de les negociacions del Conveni Col·lectiu. De dur-se a terme, esta seria la segona vaga darrere de la qual va tindre lloc a principis del passat mes d'abril i que va afectar els informatius de Cuatro.

Espatlarien el millor mes de Cuatro

Sogecable ha erigit a la Eurocopa com el seu millor ganxo comercial i el seu gran esdeveniment de l'any. De fet, el seu director general, Daniel Gavela, ha previst que la cadena batrà el seu rècord històric al juny.

No obstant això, els sindicats acaben d'aprovar mobilitzacions durant la cita futbolística de l'estiu si és que no avancen les negociacions del conveni col·lectiu. L'acord està subjecte a l'aprovació de l'Assemblea General la setmana que ve.

Des de fa alguns mesos, els sindicats es troben enfrontats a la Direcció per la modificació del sistema de categories professionals, que segons els treballadors es traduiria en la disminució generalitzada els salaris base.

Fa quasi un mes, els treballadors van començar mobilitzacions que van aconseguir el seu punt més àlgid en la interrupció durant dos dies dels informatius de la cadena. Inclús, l'informatiu de Gabilondo va haver de ser realitzat des de Bucarest i amb equips de Mediapro, mentres que el de Javier Ruiz va haver de fer-se fora dels platós.

Les negociacions del conveni seguixen estancades

A hores d'ara, fonts sindicals reconeixen que res ha canviat i que les negociacions del conveni seguixen estancades. És per això que han decidit exercir mesures de pressió més dures inclús apostant per complicar la retransmissió de l'Eurocopa inclús amb equips desplaçats a Àustria i Suïssa.

Les negociacions del Conveni Col·lectiu del Grup Sogecable afecta 1.613 dels 1.847 treballadors. Els restants 200 són directius.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele