martes, 6 de mayo de 2008

UTECA DEMANA AL GOVERS UNA REDUCCIO DE PUBLICITAT EN LES CADENES PUBLIQUES

El president d'UTECA i de Telecino, Alejandro Echevarría, ha sol·licitat hui que la futura Llei General Audiovisual impose a les televisions públiques obligacions de servici públic i una progressiva i ràpida reducció de la seua publicitat.

En la seua Conferència en l'Hotel Ritz, dins del cicle del Fòrum de la Nova Comunicació, Echevarría ha resumit en 8 els punts que El Govern i les futures lleis audiovisuals han d'abordar perquè el sector privat siga viable.

1.- Progressiva i ràpida reducció de la publicitat en tots els canals de TVE i en la resta de les televisions públiques, fins que aquella desaparega o siga testimonial.

2.- Una Llei General Audiovisual i Multimèdia que impose a les televisions públiques obligacions de servici públic; açò és, que no siguen comercials, que atenguen amb els seus continguts a tots els gustos de la societat perquè són tots els ciutadans els que les financen amb els seus impostos, i que, tal com ha aprovat el Parlament Europeu el passat 17 d'abril, emeten tota la seua programació amb subtítols per a sords i àudio descripció per a cegos.

3.- Prohibir a les televisions públiques que realitzen emissions de televisió de pagament.

4.- Que les televisions privades deixen de ser concessionàries d'un servici públic essencial i passen a un règim de llicències transferibles.

5.-Un Consell Superior de Mitjans Audiovisuals i Multimèdia amb competències sobre totes les televisions, siga quin siga el seu àmbit de difusió, i que deixe als jutges les seues competències constitucionals en matèria de drets fonamentals.

6.- Reduir l'obligació de cobertura mínima de la TDT per als privats, des del 96% actualment exigit, al 90% de la població, atorgant a la cobertura superior al 90% el caràcter de servici universal, que hauran de finançar les administracions públiques (central, autonòmica i local).

7.- Suprimir l'obligació a les televisions privades de destinar el 5% dels seus ingressos bruts al finançament del cine.

8.- Aprovar la Comissió de Propietat Intel·lectual, perquè siga este organisme independent el que decidisca per mitjà d'arbitratge el preu just dels drets d'autor quan l'usuari i el propietari no es posen d'acord.

El president d'UTECA ha acabat subratllant la seua confiança en què l'actual Govern solucione en esta Legislatura els problemes del sector audiovisual espanyol.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele