jueves, 29 de mayo de 2008

DEMANEN A LASEXTA QUE RETIRE "SALVEMOS A LA IGLESIA"

L'Observatori Antidifamació Religiosa ha denunciat 'la burla de mal gust' que segons la seua opinió suposa el contingut del programa de laSexta 'Salvados por la Iglesia' i ha afirmat que el mateix 'ofén profundament el sentiment de molts ciutadans espanyols'.

Per això, va exigir a la cadena de Mediapro que no emeta la segona part del programa presentat per 'El Follonero' y demane perdó per les ofenses comeses en la primera, 'sabent que resulta ofensiu i danya els sentiments religiosos d'una part de la població espanyola, Violant l'art. 525 del Codi Penal, sense perjuí d'iniciar les pertinents accions legals'.

En un comunicat, l'Observatori Antidifamació Religiosa critica que l'objectiu del programa era 'burlar-se' de l'Església ja que el to del mateix 'traspassava manifestament els límits raonables de la llibertat d'expressió a l'ofendre obertament a l'Església'.

Entre altres exemples de 'burla' l'esmentada plataforma cita la 'banalització' de la figura del Papa Benedicto XVI al fer-li entrega de la guitarra de Rodolfo Chikilicuatre, l'artista que va representar a Espanya en el Festival d'Eurovisió. 'Potser no es donen compte els responsables de la cadena que banalitzar la figura del Papa, a més amb engany, no és una cosa que agrade als catòlics?', es va preguntar l'Observatori.

'És un programa ofensiu'

Va censurar igualment un reportatge en què els responsables del programa arreplegaven firmes perquè es declarara sant al locutor de la COPE Federico Jiménez Losantos.

'És igualment ofensiva al riure's d'un procés de l'Església, que pertany al seu funcionament intern, que ha de ser en tot moment respectat, encara que càpia la discrepància; ha de ser tractat sempre de forma respectuosa i no frívola, rient-se a més de la bona fe de les persones que 'van picar' en el ganxo que els va tirar el periodista en qüestió', va denunciar en un comunicat.

'El fet que els tiraren d'una conferència en l'ambaixada d'Espanya davant de la Santa Seu dóna una idea de la realitat de la qüestió: era un programa ofensiu', va argumentar la plataforma.

Va considerar, finalment, 'encara més ofensiu' l'anunci de la següent emissió del programa per 'contindre imatges d'una persona completament allunyada de l'Església revestida amb hàbits sagrats'.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele