viernes, 23 de mayo de 2008

EL DIUMENGE TORNA EL FOLLONERO A LA SEXTA

Després de l'èxit de "Salvados por la campaña", el col·laborador de Buenafuente, Jordi Évole, conegut com El Follonero, torna a laSexta amb un nou format basat en este treball que va dur a terme amb motiu de l'última campanya electoral. Baix el títol de 'Salvados', s'acostarà, amb humor i d'una manera fresca, atrevida i sense complexos, a alguns dels esdeveniments, institucions i hàbits més arrelats de la societat espanyola, com l'Església, el futbol, la televisió o els bous.

'Salvados' seguix el solc inconfusible del concepte i l'experiència de "Salvados por la Campaña" és a dir: entretindre, sorprendre, interessar i divertir amb l'única arma de l'humor i un format fresc, atrevit i sense complexos.

"Salvados por la Iglesia"

De moment, l'única cosa que hem vist de "Salvados por la Iglesia" és la foto en què apareix una nóvia entregant-li la guitarra de Chikilicuatre al papa Benet XVI. Però… Com van aconseguir eixa foto? Com van contactar amb els nóvios? Com es va infiltrar El Follonero? Qui ens va assessorar? Quines probabilitats havia d'aconseguir el repte? Expliquen el procés pas a pas i conten el que no s'ha dit encara. Un repte quasi impossible que s'aconsegueix amb l'ajuda i col·laboració de molta gent. Un miracle, vaja.

En la primera entrega de "Salvados por la Iglesia", també s'esbrina què i qui s'amaga darrere de la publicació d'un calendari romà amb fotografies de capellans sexies; es coneixerà l'opinió més arriscada de Fernando Sánchez Dragó sobre l'Església; escoltarem les confessions d'un bisbe al Follonero i d'este al bisbe; sabrem la carta astral de Rouco Varela de la mà, o millor dita del pèndol, de l'infal·lible Mago Félix; coneixerem en profunditat al Padre Mundina, el capellà més mediàtic de la nostra infància; i improvisarem a Roma un Festival d'Eurovisió de cançons religioses.

A més, El Follonero es proposa convertir a Jiménez Losantos en sant per haver multiplicat l'audiència de la Cope. Per a això, viatja fins a Roma on arreplega firmes entre capellans i monges i guiris anònims que se sumen a la causa. Inclús elabora estampetes de San Federico en les que es pot llegir:

Ruego a Dios, Nuestro Señor,
que santifique a Federico
por su talante conciliador
y su piadoso pico.

Hijo de un zapatero,
izquierdista en la brecha,
no le llaméis chaquetero,
si ahora tiende a la derecha.

Sutil y respetuoso,
periodista de corazón
ama al prójimo sin acoso
sea rojo o Gallardón.

Ya somos unos cuantos
y no es nada precipitado
que os roguemos que Losantos
sea San Federico, El Ponderado

"Salvados por la Iglesia II", l'1 de juny

Després d'endinsar-se en el Vaticano, en 'Salvados por la Iglesia II', coneixerem de prop el Opus Dei. I per a això Évole entrarà en Torreciudad, el santuari de pelegrinatge de la gent del Opus Dei. Ho aconseguirà? El Opus vist des de dins i des de fora I sense perdre el bon humor! I també es proposarà acompanyar un capellà rural, que ben poc té a veure amb el Opus, en el seu peregrinar d'església en església de cada diumenge. Se li notarà a Jordi Évole que abans de El Follonero va ser escolà?

La tele, els bous i el futbol, pròxims temes

Hi ha un gran nombre de temes que per si sols són interessants i dignes d'investigació. 'Salvados' s'endinsarà en ells com un intent de descriure parcel·les de la realitat espanyola, participant en elles de forma activa, a vegades des de la ironia o també com a simple reflex costumista.

En les pròximes setmanes, El Follonero endinsarà als espectadors de laSexta en una altra de les religions del nostre país: el futbol; en els bous, la festa nacional per excel·lència; i en la televisió.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Federico es un Tío Cojonudo

Temps de Tele

Temps de Tele