sábado, 24 de mayo de 2008

"LEX" PODRIA APLEGAR A ANTENA 3 EL 5 DE JUNY

Antena 3 preveu estrenar dijous que ve 5 de juny "LEX", una comèdia judicial protagonitzada per Javier Cámara, Santi Millán, Kira Miró i Nathalie Poza, segons publica la premsa especialitzada en televisió.

La cadena es va plantejar llançar-la abans de l'estiu o reservar-la per al començament de la pròxima temporada, però pareix que finalment ha optat pel primer.

"Si l'estrenem abans de la temporada estival emetríem només alguns capítols i la resta els deixaríem per a setembre", va explicar el director general d'Antena 3, Mikel Lejarza, durant el visionat de la sèrie que la cadena va oferir a la premsa.

Produïda per Globomedia, "LEX" suposa la tornada de Javier Cámara a la televisió, després de “7 Vidas”, donant vida a un dels socis del despatx d'advocats en què es desenrotllaran les trames.

"'LEX' partix d'un gremi, el dels advocats, que s'ha tractat molt poc a Espanya o que no ha tingut molt d'èxit ací", ha explicat Lejarza, qui confia que esta sèrie supose "un pas més en la ficció espanyola", tal com va ocórrer amb "El Internado".

"Volem definir un bon ‘target’ comercial amb 'Lex'"

La nova sèrie, que combina en cada capítol diverses trames judicials i personals, està escrita en tot d'humor irònic i sarcàstic. A més, el fet que en cada episodi es tracten, almenys, dos conflictes legals permetrà que diferents actors reconeguts realitzen cameos en "LEX".

"És una sèrie adulta, encara que està dirigida a tot el públic perquè també té trames juvenils. Nosaltres som una cadena que liderem fins als 45 anys. Amb ‘LEX' volem definir un bon ‘target' comercial" més ampli, ha explicat Lejarza fent referència a què altres ficcions de la cadena que estan dirigides a una audiència específicament més jove.

Alta definició i menor duració de l'habitual

Gravada en alta definició, "Lex" comptarà amb 11 capítols que podrien veure's ampliats a 13, d'uns cinquanta minuts cada una u. La duració, per tant, serà menor d'allò més habitual a Espanya, on cada episodi s'allarga fins als 70 minuts. "En este sentit, és una producció a l'americana", ha dit Lejarza.

Precisament, la comèdia podria recordar a distintes sèries de temàtica judicial, una cosa que "és inevitable, perquè hi ha moltes sèries d'este tipus en el món. Però és millor assemblar-se a 'Boston Legal' que a 'Ana y los 7'", ha manifestat.

Treball, amor i amistat

Les trames de "LEX" es basen en l'amistat entre els tres personatges principals i socis del bufet, Mario Estrada (Javier Cámara), Dani León (Nathalie Poza) i Gonzalo Xifre (Santi Millán). "LEX" (León, Estrada & Xifré) és també el nom del bufet fundat pels tres amics.

Amistat, d'una banda, i una gran història d'amor truncada, conformen l'eix argumental d'una sèrie, que tindrà en els casos i clients que arriben al despatx, el contrapunt professional.

Uns casos amb què els guionistes busquen, d'una banda, la sorpresa i el somriure de l'espectador, gràcies al toc surrealista de molts dels seus plantejaments, i d'un altre, la reflexió, perquè no estan exempts de realitat, tant en el fons dels conflictes, com en els dilemes jurídics plantejats.

Pau Roca, Clara Lago i Silvia Marty completen el repartiment

Javier Cámara interpreta a Mario Estrada, un advocat brillant, cínic i sense escrúpols, un triomfador els mètodes de treball del qual freguen la il·legalitat, que compartix despatx amb Dani León (Nathalie Poza), la seua sòcia i nóvia, i amb Gonzalo Xifre (Santi Millán), tercer soci del despatx i el millor amic d'ambdós.

Mario es qüestionarà la seua carència de principis ètics i la seua treballada reputació de “tipus dur” després de la traumàtica ruptura amb la seua nóvia. Però una cosa és qüestionar-se, i una altra estar disposat a canviar...

El repartiment el completen Kira Miró, que serà Gema, una detectiu adscrita al bufet; Pau Roca, en el paper de David, un advocat novell i idealista, d'origen humil, que se sentirà immediatament atret per Silvia Marall -interpretada per Silvia Marty-, una brillant i ambiciosa advocada de ‘família bé'.

Clara Lago, que interpretarà a Eli, la germana menuda de Mario, una desimbolta estudiant de Dret que començarà a familiaritzar-se amb la professió en el despatx del seu germà; i Dulcinea Juárez, que encarnarà a Katia, una eficaç i mordaç secretària.

Daniel Écija, al cap de l'equip creatiu

Daniel Écija (“El Internado”, “Los hombres de Paco”, “Un paso adelante”) encapçala l'equip creatiu de "LEX" junt amb Nuria Bueno.

Soci conseller de Globomedia e Imagina i creador d'algunes de les sèries de més èxit dels últims temps, Écija és un dels principals responsables de l'auge de la ficció nacional durant l'última dècada.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele