viernes, 30 de mayo de 2008

"MUJERES Y HOMBRES Y VICEVERSA" LA NOVA APOSTA DE TELECINCO PER A LA VESPRADA

"Mujeres y hombres y viceversa" és el títol triat finalment per Telecinco per al reality de fadrins que estrenarà pròximament, tal com ja anuncien les promocions de la cadena.

Emma García, actual conductora de "El juego de tu vida", es perfila com a ferma candidata per a fer-se càrrec del nou reality de fadrins en la vesprada de Telecinco, adaptació de l'italià "Uomini e donne".

Paolo Vasile, conseller delegat de Telecinco, ha pres la decisió de posar a a la presentadora basca al capdavant d'este nou programa que vindrà a cobrir el buit deixat en la sobretaula per "Las gafas de Angelino".

D'esta manera, Emma García tornarà a la batalla diària de la vesprada, franja en què ja va barallar durant cinc anys amb el magacín "A tu lado", des de febrer del 2002 fins a juny del 2007.

Versió espanyola de l'italià "Uomini e donne"

La nova aposta de Telecinco, "Uomini e donne", és un reeixit dating xou italià que s'emet des de 1996 en les vesprades de Canale 5.

La versió espanyola, per a la que també es va remenar el títol “El trono”, anirà a càrrec de Magnolia, productora que ja realitza per a la cadena la tira d'humor “Camera Café” i el reality “Supervivientes”.

Amb el projecte de "El trono", Telecinco recuperarà per a la TV nacional la moda del "busque parella", un gènere que triomfa en tot el món, però pràcticament ignorat en les últimes temporades per les grans cadenes espanyoles, amb excepcions puntuals com "Estoy por ti" (emés fa dos anys per Antena 3) o "Nadie es perfecto" (el passat estiu, en Telecinco).

Dos concursants de "Uomini e Donne" en una de les seues cites

Un dating show amb un final no sempre feliç

“Uomini e donne” (hòmens i dones) és un reality xou creat i presentat per l'estrela de la televisió italiana Maria De Filippi en Canale 5, de Mediaset.

L'objectiu inicial del programa és mostrar el comportament dels jóvens en la fase de seguici. Tot comença amb la selecció dels “tronisti”, una sèrie de fadrins i fadrines que busquen a la seua mitja taronja.

* Una de les "tronistas" en "Uomini e Donne"

En cada edició, un fadrí d'or, assentat en un "tron", va rebent a les desenes d'aspirants a ser la seua parella que li va presentant el programa, perquè es vagen coneixent durant la pròpia emissió o a través de cites exteriors.

Els espectadors són testimoni cada dia del desenrotllament de la "història d'amor" entre els concursants: la primera encontre, les seues cites, les baralles, fins al dia en què el protagonista ha de triar a la seua parella parella entre tots els pretendents.

Segons ha publicat la premsa italiana, de vegades entre els aspirants s'amaguen alguns falsos pretendents, que l'única cosa que volen és seduir el fadrí per a després, si aconseguixen enamorar-lo i resulten triats com a parella en la final del programa, rebutjar-lo en l'últim moment.

* Final feliç en "Uomini e Donne"

“Uomini e donne” cuenta també amb un equip de “consellers”, una sèrie d'experts consultats per la presentadora, Maria di Felippi, perquè expressen la seua opinió sobre el fadrí i la seua relació amb els pretendents.

L'últim nóvio de Ana Obregón va botar a la fama en este programa

Una de les claus de l'èxit del programa està en la seua capacitat per a crear fenòmens mediàtics. A causa de la llarga duració del programa -un mateix "tronisti" pot estar en antena durant uns quants mesos-, alguns concursants de “Uomini e donne” han aconseguit fer-se molt populars entre els espectadors italians.

Com a curiositat, cal assenyalar que un dels últims “nóvios” de Ana Obregón que ha botat a les revistes del cor espanyoles, l'italià Costantino Vitagliano, va participar en este programa.

Telecinco aposta per un "dating" sis anys després

Amb l'adaptació de “Uomini e donne”, Telecinco torna a apostar per un “dating xou” per al seu daytime, sis anys després del seu últim intent per consolidar un format d'este gènere en la seua graella.

Cal remuntar-se a l'estiu de 2002, quan Telecinco va emetre el docushow “Me gustas tú”, adaptació de l'italià “Alternative love” a càrrec de Boca Boca, amb la veu en off de Teté Delgado.

“Me gustas tú” es va despedir al novembre d'eixe any amb una discreta quota de pantalla del 18%, dada que la cadena va considerar llavors insuficient per a donar-li la renovació.

Antena 3 ha tingut més bona sort amb els "dating"

La cadena de Planeta ha sigut, fins al moment, la que més partit li ha tret al gènere dels "dating xous" a Espanya fins al moment.

En 2002, Antena 3 va encertar amb el recordat i reeixit reality d'infidelitats “Confianza ciega”, que va presentar Francine Gálvez en el batega night dominical. El programa produït per Zeppelin no va tindre una segona edició, a pesar de la seua bona audiència (va arribar a aconseguir un 30% de share en la final), a causa de la seua polèmica imatge davant de l'opinió pública.

En la primavera de 2003, Antena 3 va aprofitar l'auge dels reality xous per a llançar "X Ti", espai que seguia la convivència d'un grup de fadrins amb una estructura semblant a la de "Gran Hermano". El concurs de Zeppelin, estrenat al març d'eixe any, es va despedir a les tres setmanes amb una discreta audiència mitjana del 14,9% de share i 2.373.000 espectadors en les seues sis gales especials.

Antena 3 va tornar a incloure un dating xou en la seua graella en l'estiu de 2005. Ens referim a “Estoy por ti”, el concurs de busca de parella presentat per Anabel Alonso, i posteriorment, pel “Gavilán” Michel Brown.

Produït per Globomedia, el programa va aguantar en antena fins a la primavera de 2006. En els seus començaments, va arribar a superar el 20% de share i va ajudar a revitalitzar la vesprada d'Antena 3.

Però, al Gener, coincidint amb la substitució de Alonso per Brown, va entrar en una corba descendent d'audiència que va culminar en la seua retirada. No obstant això, al llarg de les seues cent emissions, el programa va acumular una acceptable audiència del 20.3% i 1.623.000 espectadors.

Per la seua banda, laSexta també va tocar el gènere dels dating xous en els començaments de la cadena, quan va emetre "Díselo al oído", presentat per Eva González e Iván Sánchez, format que va passar sense pena ni glòria degut a l'escassa antenizació de la cadena llavors.

Magnolia també produirà la vesprada d'Antena 3

Si el projecte de “El trono” ix avant en Telecinco, es donarà la curiosa circumstància que la seua productora, Magnòlia, estarà al mateix temps realitzant les vesprades d'Antena 3.

Magnolia produce el magacín "El método Gonzo" per a la cadena de Planeta que tindrà com a presentador a Gonzo, exreporter de “Caiga Quien Caiga”, i que prepara el seu vinent estrena.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele