lunes, 12 de mayo de 2008

ANTENA 3 ESTRENA "EL METODO GONZO"

Antena 3 té previst estrenar el pròxim 26 de maig "El método Gonzo", el seu nou magacín per a les vesprades presentat per l'exreporter gallec de "CQC", Fernando González "Gonzo".

"El método Gonzo" s'oferirà de dilluns a divendres, previsiblement en la franja de 17:00 a 19:00 hores, pel que podria rellevar a una de les dos telenovel·les -"Las tontas no van al cielo" i "Pura sangre"- que Antena 3 emet actualment amb fluixos registres d'audiència (ambdós entorn del 10% de quota).

D'esta manera, el nou espai produït per Magnolia ("Camera café", "Supervivientes") i presentat pel fins ara "home de negre" tindrà com a principals rivals als magacines d'actualitat que emeten Telecinco i La 1, "Está pasando" i "España Directo" respectivament.

Humor, actualitat i protesta

El programa de Gonzo forma part d'una sèrie d'idees que Antena 3 ha testat estos últims mesos amb l'objectiu d'armar una oferta potent per a les seues noves vesprades, i que podrien incloure també els nous "Come dine with me" y "Lalola".

"El método Gonzo" combinarà continguts d'humor i actualitat, entrevistes i reportatges, junt amb una secció molt semblant al “¡Proteste ya!” que el reporter va popularitzar en “Caiga Quien Caiga”.

De fet, en la "promo" del nou programa -que emet des de fa vaig unir-vos dies la cadena privada- el presentador apareix en un camp verd i cridant amb un altaveu: "L'embolicarem!".

Així, a diferència d'altres formats anteriors d'Antena 3, com "A3bandas" i "En antena", el món del cor no formarà part dels ingredients de "El método Gonzo".

En este sentit, els responsables del programa es bolcaran en les denúncies dels ciutadans, un bústia de queixes de què s'encarregarà un equip de reporters entre els que es troba la filla de Manolo Escobar, la periodista Vanesa Escobar.

De reporter contestatari en "CQC" a presentador en solitari

Gonzo, gallec de 31 anys, va formar part de “Caiga Quien Caiga” des del començament de la nova etapa conduïda per Manel Fuentes, però va ser fonamentalment conegut per la secció “¡Proteste ya!” dedicada a les manifestacions i queixes ciutadanes.

A més de ser l'assot dels alcaldes corruptes, Gonzo ejercía el paper de “justicier” a través de les denúncies socials de la seua secció i com a capdavanter de les cadenes solidàries del programa.

La sinistralitat laboral, els conflictes de la política urbanística i territorial o els problemes mediambientals constituïen, entre altres, els casos que denunciava Gonzo, qui viatjava per pobles i barris de tota Espanya per a tramitar davant de distintes administracions i empreses les queixes que traslladaven al programa milers de ciutadans.

Gonzo llegó a enfrontar-se dos vegades a Alberto Ruiz Gallardón. En la primera ocasió, pel conflicte que va provocar la instal·lació d'un circ estable en els fonaments d'unes vivendes d'un barri perifèric. Al final, es va arribar a un acord i els veïns van acabar brindant amb xampany amb l'alcalde de Madrid.

El reporter es va fer càrrec també de “Cadena de favores”, ambiciós projecte solidari de “CQC” que, implicant diferents personatges públics, va aconseguir equipar una escola infantil de Perú i un hospital d'El Sàhara.

El debut de Magnòlia en Antena 3

La producció del projecte de Gonzo como presentador va a càrrec de Magnolia, la companyia audiovisual italiana en la que Antena 3 va entrar a formar part al Gener del 2007 a través de la compra del 53.5% per part del grup editorial De Agostini.

Este seria el primer encàrrec d'Antena 3 a Magnolia ya que, fins ara, la filial espanyola de la productora italiana només havia realitzat continguts per a Telecinco (“Camera Café” i “Supervivientes”) i Cuatro (“Supernanny”).

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele