jueves, 22 de mayo de 2008

"BAILAR PEGADOS" ELEGIDA LA MILLOR CANÇO ESPANYOLA D'EUROVISIO

"Bailar pegados", la balada de Sergio Dalma que va representar a Espanya en Eurovisió 1991, va ser triada ahir com la millor cançó espanyola en la història del Festival, segons els vots dels espectadors que van veure la Gala Europasión.

El tema, que va ser interpretat per David Civera en l'especial conduït per Raffaella Carrá en La 1, va atorgar fa quasi dos dècades al nostre país el Quart lloc -amb 119 punts- en el certamen que es va celebrar a Itàlia.

La popular cançó de Sergio Dalma, composta per Julio Seijas i Luis Gomes Escolar, es va imposar a les altres seleccionades en la gala de TVE.

Així, Sole Giménez interpretó “Vivo cantando”, de Salomé, segona classificada en el festival de 1969. David Bustamante va defendre “Yo soy aquel” de Raphael; i El Arrebato hizo la seua particular versió de “Canta y sé feliz” de Peret.

El propi Dalma cantó “Eres tú”, de Mocedades; María Isabel va interpretar “Europe´s living a celebration” de Rosa y esta va ser l'encarregada de tornar a interpretar el mític “La la la”, amb el que Massiel va guanyar el Festival en 1968.

Per la seua banda, José Mercé va cantar “Gwendolyne”, de Julio Iglesias; Marta Sánchez “Estando contigo”, de Conchita Bautista, i Cómplices van versionar el “Tu volverás” de Sergio i Estibaliz.

Mientras, Alaska es va atrevir amb “En un mundo nuevo” de Karina. A més d'estes onze actuacions, la presentadora del programa, Raffaella Carrá, va fer la seua particular versió del “Waterloo” dels suecs ABBA.

El públic va decidir amb els seus vots

En la gala d'ahir, el públic va tindre l'última paraula i va decidir, amb els seus vots per mitjà de telefonades i missatges SMS, quina és la cançó espanyola favorita que ha participat en el Festival d'Eurovisió al llarg d'estos anys.
El programa va tindre com invitats a la presentadora Laura Valenzuela, encargada de retransmetre per a tot Europa el Festival de l'any 1969, que es va celebrar a Madrid, i a Salomé, guanyadora del Festival d'eixe any -junt amb Regne Unit, França i Holanda- amb el seu “Vivo cantando”.

També va estar Karina, que va quedar segona en el certamen de 1971 a Dublín amb “En un mundo nuevo”; Florentino Fernández “Flo”, Josema Yuste i el nou presentador de Televisió Espanyola Carlos Sobera, que va a posar-se al front de “Díselo bailando”.

Bailar Pegados de Sergio Dalma cantat per David Civera.



El famós Europe livings a celebration de Rosa López cantat per Maria Isabel.



El mític lalala de Massiel cantat per Rosa López.


No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele