jueves, 29 de mayo de 2008

CUATRO ESTRENA "UGLY BETTY" EL 10 DE JUNY

Cuatro llançarà el dimarts 10 de juny en horari de màxima audiència "Ugly Betty", la versió nord-americana de la sèrie original “Yo soy Betty, la Fea”, que s'emet actualment en el canal ABC.

D'esta manera, Cuatro pretén aprofitar l'emissió d'un partit de l'Eurocopa de Futbol previst per a la vesprada-nit del dimarts 10, per a estrenar a continuació esta producció que ha obtingut importants registres d'audiència als Estats Units. En concret el primer enfrontament que disputarà en esta competició la Selecció Espanyola deLuis Aragones.

Telecinco va bloquejar l'estrena de "Ugly Betty"

"Ugly Betty", la versió americana de “Yo soy Bea”, no podia veure la llum en Cuatro abans d'esta primavera. El motiu, la limitació per part de Telecinco, propietària dels drets per a Espanya de qualsevol adaptació de “Yo soy Betty, la fea”, vigents des que la cadena de Mediaset va comprar l'original colombiana i va decidir fer la seua pròpia versió amb Grundy protagonitzada per Ruth Núñez.

De esta forma, encara que Cuatro posseïx des de fa més d'un any els drets de “Ugly Betty”, no podia emetre'ls abans del passat mes d'abril, que és quan vencien els drets de Telecinco, segons va explicar Elena Sánchez, directora de Continguts de la cadena de Sogecable.

Finalment, Cuatro ha decidit esperar fins al 10 de juny per a estrenar la reeixida producció de l'ABC protagonitzada per América Ferrera, que a Espanya s'anomenarà “Betty”.

Audiències i premis

Salma Hayek reprén en esta sèrie les aventures d'un personatge creat per a la cadena colombiana RCN en la novel·la Betty la fea. El seu èxit internacional prompte es va estendre a EUA on es va emetre la seua versió en espanyol, el que va provocar que les principals cadenes de televisió nacional s'interessaren en la seua adaptació a l'anglés. Encara que la cadena NBC va ser la primera a començar el desenrotllament de la sèrie, el resultat final és una producció per a l'ABC que s'ha convertit des de la seua estrena en tot un fenomen televisiu. Les seues dades d'audiència parlen per si sols: en la seua primera temporada 'Betty' va aconseguir ser la sèrie d'estrena més vista en la televisió nord-americana amb un mitjana de 14,3 milions d'espectadors.

A més, 'Betty' també ha aconseguit el reconeixement de la crítica. La sèrie no cessa de rebre importants nominacions i premis. Amb tan sols dos temporades ja compta, entre altres, amb dos Globos de Oro (Millor Comèdia i Millor Actriu de Comèdia) i tres Emmys (Millor Actriu de Comèdia, Millor Càsting de Comèdia i Millor Direcció). El passat mes de setembre, va ser nominada en 11 categories per a la 56 edició dels premis Emmy. Només va ser superada per 'Los Soprano' amb 15 nominacions. La comèdia va ser nominada en les categories de Direcció d'Art, Repartiment, Trages i Pentinat, entre altres. Així mateix, América Ferrera va rebre una nominació com a Millor Actriu de Comèdia, junt amb Felicity Huffman, protagonista de 'Mujeres desesperadas', Tina Fey, per '30 Rock', Julila Louis-Dreyfus de 'The new adventures of old Christine' i Mary-Louise Parker de 'Weeds'.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele