martes, 22 de abril de 2008

CARLOS SOBERA S'INCORPORA A TVE

Carlos Sobera, un dels rostres més emblemàtics de Antena 3 durant els últims quatre anys, canvia de cadena.

El presentador basc no ha renovat la seua relació contractual amb Antena 3, a la que estava lligat des de 2004, i acaba d'incorporar-se a TVE per a "participar en distints projectes que se n'aniran donant a conéixer en les pròximes setmanes", segons informa una nota de TVE.

En les últimes quatre temporades, Carlos Sobera ha demostrat la seua eficàcia al capdavant de tot tipus de programes d'entreteniment en Antena 3 –“El show de los récords”, “El gran test”…-, però ha sigut el reeixit “¿Quién quiere ser millonario?” –ade vesprada- el quectualment en emissió de vesprada- el que li ha donat més popularitat fins a la data.

Un presentador polifacètic

Amb una sòlida i extensa trajectòria professional, Carlos Sobera és un dels presentadors més pròxims al públic. Per la seua brillant labor professional ha rebut, entre altres, el TP d'Or al Millor Presentador en 2001 i el premi ATR en 2000.

A més, ha treballat en televisió en nombroses sèries i és actor de cine i de teatre. Carlos Sobera, Llicenciat en Dret per la Universitat de Deusto, s'incorpora ara a TVE.

Nascut en Baracaldo (Vizcaya) en 1960, Carlos Sobera es va iniciar en el teatre en els anys 80. La seua carrera en televisió va començar en ETB, la televisió autonòmica basca, l'any 1994, com a guionista en el programa “Boulevard”, presentat per Anne Igartiburu. El seu debut com a presentador es va produir un any després, també en la cadena basca, en l'info-show mensual “Ciudadanos”, a què va seguir el programa diari “Arde la tarde”.

El seu bot a la televisió nacional es va produir en 1997, en La 2 de Televisió Espanyola, amb el programa setmanal “PC Adictos”. Eixe mateix any va debutar com a actor en televisió amb la sèrie de Telecinco “Al salir de clase”. En eixa mateixa cadena va participar un any després en “Quítate Tú para Ponerme Yo”.

En 1999 va començar a presentar en Telecinco el concurs diari “50 x 15. Quieres ser millonario”, amb el que es va donar a conéixer el gran públic i que li va valdre en 2001 un TP d'Or, un premi ATR Espanya i un Premi Sexta avinguda al Millor Presentador. L'espai, reconegut com a millor concurs en els TP d'Or dels anys 2000 i 2002, també va obtindre el guardó al millor programa d'entreteniment de l'Associació d'Espectadors de Catalunya, premi ATR d'Espanya al millor concurs i Premi Protagonistes 2000 de Comunicació.

La seua faceta com a presentador de concursos inclou “Doble Juego”, per a la FORTA, o “Date el bote”, que es va estrenar en 2002 en ETB i que porta sis anys consecutius en antena, pel que ha rebut el Premi Iparraguirre al Millor Programa d'Entreteniment.

En 2003 va començar a col·laborar amb Antena 3, cadena en què va iniciar en 2005 una segona etapa del format “Quien quiere ser millonario” que li va valdre en 2007 el tercer TP d'or al millor concurs junt amb la productora, Martingala.

En la cadena privada també ha presentat altres formats d'entreteniment estos anys, com “Hay trato”, “Super Show”, “Números locos”, “El gran test”, “El invento del siglo”, “Jeopardy” o “Uno contra cien”.

Ha intervingut com a actor invitat en sèries com “Paraíso” o “Ana y los 7”, l'any 2002 en TVE, “Siete Vidas” o “Mis adorables vecinos”. També ha col·laborat en “El Club de la Comedia” (2001) i va participar com invitat en el programa “La isla de los famosos”, en 2003.

El seu treball en televisió l'ha compaginat amb la seua intervenció com a actor en pel·lícules com “Rigor Mortis”, “El lápiz del carpintero”, “El forastero”, “Hasta aquí hemos llegado”, “Pacto de Brujas”. En teatre, ha representat diverses obres i ha obtingut el premi d'Interpretació de Teatre Fernando de Rojas de Toledo, junt amb Nuria Espert.

A més, ha publicat el llibre “Los mil errores más comunes del lenguaje”. Ha sigut professor en la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat del País Basc durant una dècada.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele