viernes, 4 de abril de 2008

"TENGO UNA PREGUNTA PARA USTED" TORNARA A LA 1

"Tengo una pregunta para usted" s'estrena sense polítics en este 2008. Luis Aragonés, l'entrenador i màxim responsable de la Selecció Espanyola de futbol compareixerà el pròxim 15 d'abril, dimarts, en els Estudis de Prado del Rei de TVE, informa la corporació en una nota.

Luis Aragonés respondrà en directe a les preguntes de 60 ciutadans triats per TNS-Demoscopia. La selecció d'este grup de persones es farà de manera que estiguen representades entre el públic les principals aficions i colors del futbol espanyol.

Serà l'octava emissió d'un format innovador que ha obtingut el suport majoritari de l'audiència i l'atenció generalitzada dels mitjans de comunicació de tot el país.

Premio Ondas al millor programa "per la seua aportació a la socialització de la política i la seua perfecta adequació al compromís de servici públic", esta nova entrega de "Tengo una pregunta para usted" dóna l'oportunitat a una mostra representativa de la societat espanyola de parlar directament amb un personatge rellevant de la vida pública del nostre país.

TVE amb la Selecció

Esta compareixença de Luis Aragonés en TVE es produïx en un moment de màxim interés. La selecció espanyola es prepara per a l'Eurocopa 2008 que es disputa este estiu a Suïssa i Àustria a partir del 7 de juny.

Després de derrotar a França (6/2/08) i Itàlia (26/3/08), partits oferits per L'1, els pròxims reptes previs a eixa Eurocopa els veurem també en TVE. El 31 de maig enfront de Perú en l'Estadi Colombí de Huelva i el 4 de juny en els camps de Sport del Sardinero, a Santander, enfront d'EE.UU.

TVE ha oferit en 2007 tots els partits de la Selecció Nacional classificatoris per a la fase final de l'Eurocopa 2008. La cadena pública té els drets de la fase classificatòria per al pròxim mundial de 2010 que es disputarà a Sud-àfrica i de la fase classificatòria de l'Eurocopa 2012 que es jugarà a Polònia i Ucraïna.

Des de setembre del 2008, tots els partits de la selecció que oferisca TVE també podran veure's en www.rtve.s'i el Canal Internacional.

Premio Ondas

"Tengo una pregunta para usted", programa dels Informatius de TVE, va nàixer el 27 de març del 2007, en L'1 de TVE i en Ràdio 1 de RNE, com un nou format, obert a la participació social, en el que un personatge se sotmetia a les interpel·lacions directes d'un centenar de ciutadans. La seua emissió inaugural va ser el programa més vist del dia, amb 5.834.000 espectadors i un 30,3% de quota de pantalla.

Moderat per Lorenzo Milá es va emetre des d'un plató amb aspecte d'hemicicle, instal·lat en els Estudis Buñuel de TVE a Madrid. El primer invitat va ser el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que va contestar a 40 preguntes. La resposta a la qüestió formulada pel navarrés Jesús Cerdán, sobre el preu d'un café en un bar, es va convertir en la pregunta més recordada d'esta primera emissió.

TVE va emetre la segona edició de "Tengo una pregunta para usted" el 19 d'abril amb el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, com invitat.

Igual que en l'anterior entrega, el programa, amb un format idèntic i presentat per Lorenzo Milá, va ser el més vist del dia amb una audiència mitjana de 6.338.000 espectadors i un 34.9% de quota i inclús va superar en nombre d'espectadors i en share a la primera emissió. Rajoy va respondre a quasi 70 preguntes, sent especialment comentada la de la navarresa Violeta Aranguren sobre el sou del president del PP.

Participació ciutadana

El tercer programa es va oferir el 16 d'octubre amb els líders d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares; Convergència i Unió, Josep Antoni Duran i Lleida; i Esquerra Republicana de Catalunya, Josep-Lluìs Carod-Rovira com invitats.

L'espai va aconseguir, de nou, el suport del públic, i va ser líder en la seua franja d'emissió amb una audiència mitjana de 4.105.000 espectadors, 22,2% de quota de pantalla. L'anècdota més comentada la van protagonitzar el líder de ERC i l'estudiant val·lisoletà, Lorenzo Guerra, al anomenar "José Luis", i no Josep Lluìs, al polític republicà.

RTVE va emetre el 20 de novembre una nova edició de "Tengo una pregunta para usted" amb els presidents d'Andalusia, Manuel Chaves, i de Catalunya, José Montilla, en desconnexió per a ambdós comunitats autònomes per L'1 i RNE. Els programes, moderats per Ana Blanco i Lorenzo Milá respectivament, se revan emetre posteriorment per a tota Espanya.

Esta mateixa fórmula es repetiria el 18 de desembre amb els líders de l'oposició en ambdós comunitats, Artur Mas de CiU i Javier Arenas del Partit Popular. Amb estes són en total 7 les emissions de "Tengo una pregunta para usted" oferides en 2007 per RTVE.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele