martes, 15 de abril de 2008

MERCEDES MILA TORNA AMB UN ALTRE "DIARIO DE ..."

Telecinco emet este dijous a les 00:00 hores una nova edició del programa de reportatges "Diario de…", que en esta ocasió arreplegarà el testimoni de diferents persones que viuen en el País Basc amenaçats per ETA, informa Telecinco.És.

"Diario de… Objetivos de ETA" ha seguit durant cinc mesos la vida regidors, empresaris, funcionaris de presons, escortes o ciutadans bascos de peu que viuen davall una amenaça permanent de mort.

Mercedes Milá ha viatjat al País Basc per a comprovar que mentres milers de persones són perseguits, amenaçats i assassinats per defendre unes idees, altres són tractats com a ídols per haver pertangut a la banda terrorista ETA.

"Diario de... Objetivos de ETA" pretén deixar patent eixe contrast que es dóna en determinades zones del País Basc i la falta de llibertat amb què viuen estes persones. L'exemple més clar es dóna en Azkoitia, on Mercedes Milá tornarà a entrevistar a Pilar Elías, que fa dos anys ja va denunciar en este mateix programa que l'assassí del seu marit havia posat un negoci just davall de sa casa.

Funcionaris de presons i polítics amenaçats

Entre els col·lectius més amenaçats per ETA està el dels funcionaris de presons. La banda terrorista ja ha matat a sis i ha segrestat a u. Tots ells, mesuren i sospesen les seues declaracions perquè són els que conviuen diàriament amb els terroristes.

"Diario de" ha seguit també i durant uns quants mesos la vida de Estanis Amutxastegui, primer tinent d'alcalde de Andoain. En esta localitat, coneguda per molts com "el corredor de la mort", ETA ha matat al periodista José Luis López de Lacalle i al sergent de la policia local Joseba Pagazartundua.

A Estanis li han cremat dos vegades la casa, han calcinat els seus cotxes, han agredit la seua dona i filla, etc. Després de l'assassinat de Isaías Carrasco, company de partit, Estanis reviu junt amb "Diario de" los fatídics atemptats que ha viscut.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele