martes, 1 de abril de 2008

LA 1 ESTRENA "9 DE CADA 10"

Després de retardar unes quantes setmanes el seu debut, La 1 de TVE estrena per fi este dimecres en batega night el nou programa d'humor i actualidad “9 de cada 10”, presentat pel periodista Toni Clapés.

Produït per Gestmusic, l'espai pretén mostrar cada setmana el món de les dades estadístiques passats pel filtre de l'humor, informa la corporació en una nota.

Cada setmana, dos equips formats per tres humoristes o personatges populars competiran en enginy i gràcia a l'hora d'encertar i comentar els resultats d'enquestes i estudis d'opinió d'allò més molt variat.

"9 de cada 10" es nodrirà de la infinitat d'estudis estadístics elaborats per organismes oficials, fundacions i estudis de mercat i d'altres que el programa farà expressament a través de distintes pàgines en Internet.

Els concursants que acudiran a l'estrena del programa són Llum Barrera, Xavier Deltell, Felisuco, Mariano Mariano, La Terremoto de Alcorcón i José Miguel Parra.

Diverses rondes

El programa s'estructura en diverses rondes. En la primera, els participants valoren quals han sigut els temes de l'actualitat de què més s'ha parlat durant la setmana. El rànquing s'elabora amb les notícies que més interés hagen despertat en Internet en els últims set dies.

A partir d'ací, successives rondes en què jugaran amb enquestes i estadístiques de qualsevol tipus i que sempre donaran peu a comentaris humorístics i a respostes absurdes. Hi haurà jocs en què haurà que esbrinar la dada que falte, altres en què es donarà un resultat i caldrà esbrinar si és verdader o fals i altres en què se sabrà la resposta i caldrà descobrir la pregunta.

A què ol el 61 per cent dels espanyols?, som igual de desconfiats que els suecs?, tenen els mateixos hàbits culinaris catalans i madrilenys?... L'objectiu del programa és prendre's amb humor les estadístiques i els sondejos i descobrir estudis d'allò més curiós.

Format d'èxit internacional

9 de cada 10 és la versió espanyola de ‘8 out of 10 cats’, format de Endemol creat en Gran Bretanya i que ha sigut realitzat amb èxit en uns quants països. En el seu país d'origen va ser estrenat en Channel 4 y s'han fet ja cinc edicions. A més, ha sigut emés a Dinamarca, Alemanya, Noruega i Suècia.

El presentador

El periodista Toni Clapés tiene una llarga trajectòria en televisió, on ha participat en programes com Tot per la audiència, Crónicas Marcianas -on va fer populars les seues imitacions de personatges com Ricardo Bofill o Lluís Llongueras-, Sense Títol, Persones humanes o Solvència contrastada.

Además de col·laborar en espais esportius, ha presentat i dirigit xous com Efectes Secundaris, Dilluns Clapés , Formula Magistral i Societat imitada. Actualment, col·labora en No me digas que no te gusta el fútbol, en La Sexta.

En ràdio, va iniciar la seua carrera en la Cadena Ser, amb Jordi Hurtado, Andreu Buenafuente, i en La Ventana de Javier Sardá. Desde 1997, ha dirigit i presentat Versió Original, en Catalunya Ràdio, actualment en emissió en RAC1 con el título Versió RAC1.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele