jueves, 10 de abril de 2008

"PRETTY WOMAN" SEGUIX IMBATIBLE

En uns mesos es complixen 18 anys de la seua arribada als cines, i ja fa més de 14 que es va estrenar en televisió. A pesar de tot, "Pretty Woman" continua sent la pel·lícula més vista en tv i, sobretot, la que menys acusa el pas del temps.

Va ser durant el Nadal de 1994 quan els Reis Mags van regalar a La 1 esta senzilla història en què el multimilionari acaba enamorant-se de la prostituta. El primer passe va superar els 9 milions d'espectadors i el 55% de quota de pantalla.

Eren altres temps, amb menys cadenes amb què competir, però "Pretty Woman" va arrasar. Tant és així que La 1 volvió a programar-la només 3 mesos després, anotant de nou grans registres d'audiència. A partir d'ací, la pública la va programar una vegada més en 1996 fins que, en 1997, Telecinco va adquirir els drets del film de Garry Marshall.

La cadena de Fuencarral va emetre "Pretty Woman" sis vegades al llarg de nou anys. Cap de les seues emissions va quedar per davall del 29% de share, liderant el seu tram en totes les ocasions. Antena 3 li va arrabassar els drets en 2006, encara que la cadena de Planeta només va arribar a emetre-la una vegada. En 2007, i per a tancar el cercle, "Pretty Woman" va tornar als seus orígens i va tornar a emetre's per La 1.

El 22 d'abril de l'any passat, TVE va apostar per la pel·lícula de Richard Gere i Julia Roberts per a fer front a la despedida de 'Aída' i a l'estrena de 'La que se avecina'. Llavors, la sèrie de Telecinco va anotar un gran 28,8% mentres que la pel·lícula es va quedar amb un correcte 22,4%.

Justo un any després, La 1 ha recuperat "Pretty Woman" per a fer front a la mateixa sèrie, amb resultats molt distints: 26,1% contra el 16,8%. Mentres que la sèrie de Telecinco s'ha desplomat, la pel·lícula ha millorat la seua audiència en 3,7 punts. I ha aconseguit més espectadors que en els seus tres anteriors passes. Un símptoma més que per "Pretty Woman" no passen els anys.

Conte romàntic amb final feliç

Richard Gere interpreta el personatge de Edward Lewis, un ric home de negocis dedicat a absorbir empreses en ruïna, i després de posar-les en funcionament, vendre-les pel triple del seu valor. En un dels seus viatges als Ángeles s'allotja en una suite d'un luxós hotel.

Una nit es porta a l'hotel a Vivian (Julia Roberts), una jove prostituta que arreplega en Hollywood Boulevard, amb la idea de passar la nit amb ella. A Edward li agrada i li oferix quedar-se tota una setmana amb ell. La jove accedix ja que amb la suculenta paga que rebrà podrà realitzar el seu somni d'estudiar.

A poc a poc, entre ambdós s'inicia una bona relació, i Edward demana a la jove que l'acompanye a una important sopar de negocis. Davant de la desesperació de Vivian, el director de l'hotel, Barney Thompson (Héctor Elizondo), que ha pres afecte la jove, li assessora en tot el que es referix al vestuari i comportament en la taula.

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele