sábado, 19 de abril de 2008

LA SEXTA OFERIRA TAMBE LA GP2

La GP2, la competició automobilística considerada com l'escaló previ a la Fórmula 1, també estarà en laSexta, a partir del pròxim 26 d'abril.

Darrere d'adquirir els drets de la Fórmula 1, laSexta amplia la seua aposta per l'automobilisme amb l'emissió de la seua divisió de plata, la GP2, disciplina que ha tingut campions de la talla de Nico Rosberg (2005), Lewis Hamilton (2006) i Timo Glock (2007), pilots que actualment disputen les carreres de Fórmula 1. De nou, la cadena arravata a Telecinco els drets d'una competició de motor després de la F1.

Actualment la GP 2 compta amb compta amb tres pilots espanyols, Javi Villa (Racing Engineering), Adrián Vallés (Fisichella Motor Sport International) i Andy Souceck (Fisichella Motor Sport International) que lluitaran des del primer segon per a fer-se amb el títol a final de temporada. Espanya aporta 3 grans equips per a esta disciplina: BCN Competición, Campos Grand Prix i Racing Engineering

El tret d'eixida per a laSexta i la GP2 serà dissabte que ve 26 d'abril, quan 13 escuderies es donen cita en el Circuit de Catalunya per a disputar el Gran Premi d'Espanya, la primera de les deu proves de les que consta el campionat.

Trident d'or espanyol

L'asturià Javi Villa que va debutar en esta competició en 2006, va acabar el campionat l'any passat en la sexta plaça i va arribar a guanyar 3 carreres. A més, va quedar tercer en el campionat d'Espanya de F3 en 2005.

Adrián Vallés, nascut a Castelló, en 2005 va ser Subcampió de les World Series by Renault, l'any següent va acabar en el 18a lloc en la GP2 i en 2007 va ser el segon pilot de proves de Spyker F1.

El madrileny Andy Souceck es va convertir en Campió d'Espanya de la F3 en 2005, en 2006 va acabar quart en les World Series by Renault i l'any passat va córrer la GP2 finalitzant el campionat en el setzé lloc.

Història i bases de la GP2

Els pilots que disputen esta competició són jóvens i amb el punt de mira lloc en la Fórmula 1. Molts d'ells han botat amb èxit a la divisió d'honor de l'automobilisme com els 3 últims campions de la GP2, Nico Rosberg, Lewis Hamilton i Timo Glock, mentres que altres corredors actuen com a pilots de proves en algunes de les escuderies de Fórmula 1.

Totes les cites de la GP2 consten d'una sessió d'entrenaments lliures de 30 minuts i una altra d'entrenaments oficials el divendres. L'autor de la Pole position rep 2 punts de bonificació.

El dissabte 26 té lloc la primera carrera amb un distància aproximada de 180 Km amb parada en boxs obligatòria (no hi hi ha repostatge de carburant) en la que obligatòriament han de canviar un mínim de 2 pneumàtics. Puntuen els 8 primers classificats, que reben 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 i 1 punt respectivament. L'autor de la volta ràpida rep 1 punt addicional.

El diumenge té lloc la segona carrera amb un recorregut de 120 Km. En esta ocasió no hi ha parada en boxs obligatòria i la graella d'eixida es forma d'acord amb les posicions de la carrera del dissabte. Les huit primeres posicions de la graella corresponen als primers llocs de la carrera del dissabte en orde invers. Puntuen els 6 primers classificats, que reben 6, 5, 4, 3, 2 i 1 punt respectivament. L'autor de la volta ràpida rep 1 punt addicional.

La GP2, es va crear l'any 2005 com a substituta de l'antiga F3000. Enguany és especial perquè es va posar en marxa la GP2 asiàtica entre gener i abril amb cinc carreres que s'han disputat a Àsia on la majoria d'equips i pilots que corren la GP2 europea també han participat

Calendari de la temporada 2008

26-27 abril: GP Espanya (Circuit de Catalunya)
10-11 maig: GP Turquia (Istambul Park)
24-25 maig: GP Mònaco (Montecarlo)
31-1 juny: València (Cheste)
21-22 juny: GP França (Magny Cours)
5-6 Juliol: GP Gran Bretanya (Silverstone)
19-20 Juliol: GP Alemanya (Hockenheim)
2-3 agost: GP Hongria (Hungaroring)
6-7 setembre: GP Bèlgica (Spa Francorchamps)
13-14 setembre: GP Itàlia (Monza)

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele