jueves, 17 de abril de 2008

DEMANEN A LA 1 QUE RETIRE "YA TE VALE" DE L'HORARI NOCTURN

L'Associació d'Usuaris de la Comunicació (AUC) va reclamar hui a TVE que avant l'horari d'emissió del programa 'Ya te vale' (espai en què un grup de xiquets debat sobre temes d'actualitat, els divendres a les 22:00 hores) pel "efecte telefonada" per a l'audiència infantil cap a l'horari nocturn.

Per a AUC, les graelles de les televisions a Espanya "es caracteritzen per acumular els programes familiars o amb xiquets després de les 10 de la nit", fora de l'horari legal de protecció del menor, mentres que els horaris de vesprada "estan replets de programes, sèries i pel·lícules de clar contingut adult".

En este sentit, considera que les públiques "haurien de donar exemple a la resta de cadenes i no estimular el consum televisiu nocturn dels més xicotets, un dels principals problemes que es detecten en l'estructura de l'audiència a Espanya". AUC avisa que això comporta la "irracionalitat d'horaris i de potencial contacte amb continguts inadequats per als menors".

D'altra banda, considera que este espai seguix el solc d'altres programes, generalment emesos per televisions públiques, com la catalana o l'andalusa, "que basen el seu atractiu a fer parlar als menors d'assumptes propis d'adults, buscant l'efecte còmic o sorprenent en les seues declaracions".

No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele