martes, 15 de abril de 2008

LA 1 TRASLLADA "PLAN AMERICA" A LA 2

TVE ha interromput la gravació de “Plan América”, la sèrie sobre la vida en una ONG llançada dilluns passat, a causa de la fluixa acollida d'audiència que ha obtingut en els seus dos primers capítols i a l'expectativa de veure la seua evolució en els següents episodis.

Notro TV (“La familia Mata”, “Cuestión de sexo”) té rodats ja cinc capítols de la primera tanda de sis acordada amb TVE. L'equip reprendria les gravacions en funció de l'acollida que obtinga la sèrie en les pròximes setmanes.

Fluixa audiència però excel·lent crítica

“Plan América” arrancó dilluns passat 7 d'abril amb una discreta quota de pantalla del 11.3% i 2.184.000 espectadors. Es tractava de l'estrena menys competitiva del curs en TVE, lluny de les dades que va obtindre anteriorment la minisèrie “Fago” o el concurs “¡Mira quién baila!”.

El segon episodi, emés ahir, no ha fet sinó empitjorar el seu fluix debut, amb un preocupant share del 8.6% i 1.603.000 espectadors, caient a la quarta opció de la nit, per darrere de "Tienes Talento" (9.2%) en Cuatro.

No obstant això, la crítica sí que ha abonat de manera quasi unànime l'estrena de "Plan América", destacant sobretot la interpretació i la factura tècnica.

"Un homenatge a tota la gent implicada en accions humanitàries"

El director de continguts i programació de TVE, Carlos Fernández, va afirmar que es tracta d'un "homenatge" a tota la gent que està implicada en accions humanitàries. A més, va assenyalar que ha sigut rodada amb un objectiu: el de "humanitzar" a estos cooperants.

A pesar que la sèrie s'emmarca dins d'una situació que recorda al segrest de Ingrid Betancourt a les mans de les FARC, el productor executiu de 'Plan América', Jacobo Bergareche, nega referències a llocs reals. Bergareche va assegurar que la seua intenció és la de retratar "un enfrontament hostil" en un lloc "sense llei".

El productor va explicar que Llatinoamèrica va ser el lloc triat perquè és el "únic" lloc fora d'Espanya on també es parla espanyol. No obstant això, també va recordar que algunes zones de Panamà o Guatemala són "escenaris sense llei", igual que Tuculapa.

Nathalie García, directora general de Notro TV ("La familia Mata", "Cuestión de sexo"), ha donat les gràcies a TVE per haver-se “arriscat amb un producte tan diferent” com és “Plan América”.

El seu director i productor, José María Cano, ha explicat algunes de les característiques que fan d'esta sèrie una cosa diferent: “Hem fet una mescla entre cine i televisió però tenint molt present que estem fent un producte televisiu en què el ritme i el dinamisme són fonamentals”.

“És, a més, la primera sèrie que es fa a Espanya 100% càmera en mà. Açò complica molt el rodatge però li dóna un ritme a la sèrie i un aspecte visual meravellós i trepidant”, ha destacat el director.

Sis episodis rodats en format d'alta definició

'Plan Amèrica' suposa la tornada a la televisió de l'actor Fernando Cayo després de l'èxit obtingut per la pel·lícula 'El orfanato', que protagonitzava junt amb Belén Rueda. L'actor va indicar que el motiu d'esta tornada ha sigut la possibilitat de participar en un projecte que tinguera una "visió crítica" de la realitat.

'Plan América' ha sigut rodada en la seua totalitat en format d'alta definició, aconseguint un efecte semblant al cine. Esta sèrie constarà de sis episodis i ha sigut rodada en una finca de Tenerife, on una nau empaquetadora de plàtans servix d'escenari per a recrear quiròfans, hospitals de campanya i, inclús, un taller de reparacions.

La gran varietat del paisatge de Tenerife permet recrear una ambientació d'entorn selvàtic, per a traslladar a l'espectador al suposat país llatinoamericà on es desenrotlla “Plan América”. Gran part de l'acció de la sèrie transcorrerà en exteriors, en localitzacions naturals de l'illa.



No hay comentarios:

Temps de Tele

Temps de Tele